Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fanklub Sparty ze Strakonic obhájil prvenství na Rabí

 
středa, 4. července 2018, 11:26

12. ročník turnaje v malé kopané Memoriál Pavla Pilného se uskutečnil v sobotu 28. června 2018 v Rabí a loňské prvenství obhájili Sparťani ze Strakonic ve složení Tomáš Prokopec, Roman Remeš, Michal Verner, Vladimír Vaněk, Radek Frčka, Jaroslav Mára, Tomáš Horváth a Stanislav Koločai.

Osm družstev se utkalo ve dvou skupinách na dvou hřištích. Po zahajovacím proslovu pořadatelů vystoupil soubor horažďovických mažoretek a poté následovaly samotné zápasy plné vyvedených momentů, krásných gólů a skvělých výkonů.

Každým rokem kvalita jednotlivých týmů stoupá, je to velmi pozitivní vizitka pro organizátory turnaje, ale zároveň i dobrá pozvánka pro fanoušky na další ročníky.

Závěrečné ceremonie se zúčastnil i předseda fanklubu Sparty Jaroslav Obdržal. „Chtěli bychom poděkovat vedení Sparty, sponzorům, rozhodčím Anetě Panuškové, Václavu Husníkovi, všem týmům za jejich výkony a hlavně organizátorům turnaje Fanklubu Horažďovice - Rabí. Budeme doufat, aby i ten následující, v pořadí již třináctý ročník, byl alespoň stejně povedený jako tento a aby nám naše milovaná Spartička v novém fotbalovém ročníku dělala jenom radost a při třináctém ročníku jsme pak mohli společně slavit titul.“

Účastníci: pořádající – Horažďovice (vítěz 2010, 2013, 2016) a Rabí (vítěz 2011, 2015), dále – Lovosice (vítěz 2007, 2009, 2012, 2014), Týnec nad Sázavou, Děčín, Mníšek pod Brdy, Jihozápad a Strakonice.(vítěz 2017, 2018).

Pořadí ve skupinách po základních zápasech:
Skupina A: 1 Strakonice., 2. Jihozápad, 3. Rabí, 4. Mníšek pod Brdy
Skupina B: 1. Lovosice, 2. Děčín, 3. Horažďovice, 4. Týnec nad Sázavou.
Čtvrtfinále: Strakonice – Týnec nad Sázavou 5:1, Děčín – Rabí 0:1, Jihozápad – Horažďovice 4:1, Lovosice – Mníšek pod Brdy 3:0.
Semifinále: Strakonice – Rabí 1:1 (2:1 po penaltách). Jihozápad – Lovosice 0:0 (0:1 po penaltách).
O třetí místo: Rabí – Jihozápad 0:1.
Finále: Strakonice – Lovosice 2:1.

Konečné pořadí 2018: 1. Strakonice, 2. Lovosice, 3. Jihozápad, 4. Rabí, 5. Děčín, 6. Horažďovice, 7. Týnec nad Sázavou, 8. Mníšek pod Brdy.

Nejlepšími střelci byli Petr Mičkal (Jihozápad) a Vladimír Vaněk (Strakonice), nejlepší hráč: Karel Neruda (Lovosice), nejlepší brankář Jiří Pokorný (Rabí).

Napsal(a) Roman Remeš