Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko porazilo tým volných hráčů 3:0

 
neděle, 1. července 2018, 19:31

V sobotu odpoledne táborský A tým přivítal na domácím trávníku v Kvapilově ulici mužstvo s názvem Hráči bez angažmá. Jedná se o účastníky kempu, který pořádá HFU pro fotbalisty bez angažmá. Mírným favoritem byli domácí, ale i soupeř se chtěl jistě také ukázat a zaujmout.

První poločas začal velmi zostra. Hostující Ráliš hned v 5. minutě utkání prověřil pevnost Tomovy tyče. Domácí se vzápětí snažili ohrozit Bártovu branku, avšak centr Šandery adresáta nenašel. To změnila již 13. minuta, kdy po krásné kombinaci vystřelil Pavel Pilík a trefil šibenici Bártovy branky – 1:0. V 25. minutě na levé straně Veselý ze známé slávistické rodiny, který má zkušenosti i s dresem Táborska, uvolnil přihrávkou do vápna Kabourka. Jeho zakončení postrádalo veškeré gólové parametry.

Hra měla spád i přes únavu hráčů z předchozích náročných tréninků. Vozihnoj si navedl míč na střelu, která opět proletěla vedle branky. V 38. minutě zahodil Musiol dvě brankové příležitosti. Nejprve z kroku napálil míč do brankáře, následně neuspěl při dorážce. Zbytek poločasu se odehrál ve středu hřiště.

Trenér Tobiáš vyměnil téměř celou jedenáctku. Na hřišti ze sestavy v prvním poločase zůstal jen Ndiaye a Pilík.

Táborsko bylo v úvodu druhého poločasu aktivnější. Zakončení bohužel diváci neviděli. To změnila 57. minuta, kdy Matej Mrsič napálil míč krásnou střelou za bezmocného Kudrnu – 2:0. Vzápětí se snažil o snížení stavu hostující Freire, ale trefil prvního hráče před sebou. Domácí přebírají otěže zápasu a vymýšlejí kombinace, kterými by našli prostor v soupeřově obraně. Recept na soupeřovu obranu našli přesnou kombinací v 68. minutě, kdy na konci akce zakončil Martin Berešík - 3:0.

V 78. minutě hosté prověřili pozornost Nováka, který nebezpečnou střelu v klidu chytil. Na konci utkání se na poslední výpad vydal Mrsič. Jeho centr bohužel Pilík nezpracoval ideálně. Po následném odkopu od brány Kudrny rozhodčí Makovička ukončil zápas. Táborsko si připsalo podruhé v řadě výhru a čisté konto.

Táborsko se v dalším přípravném utkání představí v sobotu 7. 7. na turnaji v Počátkách. První utkání sehrajeme s nováčkem F:NL MFK Chrudim. Poté sehrajeme utkání o umístění s týmem ze dvojice Vlašim – Varnsdorf.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Musím říct, že dneska nebyl výkon z naší strany úplně optimální. Nejspíš na kluky dolehla únava z tréninků. Měli jsme pomalejší nohy, spoustu nepřesností, hůř se nám pracovalo s míčem. Utkání jsme zvládli. Vstřelili jsme tři pěkné branky. Opět jsme žádnou branku neinkasovali. Což je pro nás celkem důležité. Po dnešním zápase ukončil test v Táborsku Kadar, který se vrací do juniorky Plzně .“


FC MAS Táborsko – Kemp HFU 3:0 (1:0)

Branky: 15. Pilík, 57. Mrsič, 66. Berešík.

FCT: 1.poločas: Toma – Navrátil, Ngimbi, Kučera, Ndiaye, Pilík, Musiol, Klusák, Vozihnoj, Pfeifer, Šandera.
2.poločas:  Novák – Kadar, Hasil, Zavadil, Zárybnický, Ndiaye, Pilík, Mysliveček, Berešík, Kopřiva, Mrsič.

Kemp HFU: Bárta (46. Kudrna) – Kozel, Arison, Bohdan, Jeníček, Stojka, Costa, Honcharenko, Kaňourek, Šum. Střídali Veselý, Ráliš, Freire.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková