Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Den brankářů Just4keepers absolvovala trojice ze Strakonicka

 
středa, 27. června 2018, 10:02

V sobotu se konal na hřišti TJ Slavoj Třešť Den brankářů 2018, který pořádal Just4keepers – největší brankářská škola na světě, která působí ve 30 zemí světa. Přijeli trenéři až z Anglie, přímo z Manchesteru United a s nimi také bývalý reprezentační brankář Luděk Mikloško.

Kempu se zúčastnilo 105 brankářů z celé České republiky. Většinou se jednalo o brankáře z fotbalových akademií z celé republiky, Sparty Praha, Olomouce, Plzně, Liberce, Jablonce nad Nisou, Jihlavy a další měst.

„Bylo to setkání brankářů, kteří si přijeli zasoutěžit jeden na jednoho. Není to jako u hráčů. Je to střelba a zároveň chytání jeden na jednoho v určitém čase. Kdo dá nejvíce gólů v určeném čase, vyhrává. Nemyslete si, je to velice náročné na fyzičku, sílu, myšlenku, postřeh, obratnost a přesnost střelby,“ vypráví Jiří Prokeš, který v jižních Čechách zastupuje brankářskou školu Just4keepers. „Soutěž jeden na jednoho je na dvě branky proti sobě v určité vzdálenosti, rozměrech, časovém úseku, dnes 2 minuty a 45 vteřin a pravidly. Když během turnaje máte celkem 10 a více zápasů, je toho dost,“ dodává Prokeš.

Jihočeský kraj měl zastoupení v trojici nadějných gólmanů ze Strakonicka. V kategorii mladší žáci to byla Natálie Kostohryzová (jediná dívka), která se umístila na 16. místě, a Jakub Potůček skončil na 17. místě z 25 brankářů této kategorie, oba z TJ Blatná. V kategorii mladší dorost startoval Petr Lukeš z Junioru Strakonice a obsadil v konkurenci šestnácti brankářů vynikající 5. místo, když nechal za sebou vrstevníky z Viktorie Plzeň.

„Tento turnaj jsem uskutečnil loni při 1 brankářském kempu a osvědčil se. Letos proběhne v pondělí 2. 7. 2018 dopoledne. Kdo bude chtít, může se přijít podívat, jak turnaj probíhá. Samozřejmě se hraje o ceny značky uhlsport, kde mám zastoupení, a hlavně zajímavé ceny a dobré podmínky,“ zve do Strakonic Jiří Prokeš.

Napsal(a) Redakce