Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Všechno je jinak. Jihočeši se vrací do divizní skupiny A!

 
pondělí, 25. června 2018, 14:24

Původní rozlosování tří českých skupin divize vyvolalo v klubech bouři nevole, a proto STK Řídící komise Čechy na svém mimořádném nedělním zasedání rozhodla o změnách zařazení družstev do skupin A, B a C pro nadcházející ročník 2018/19. Kvarteto jihočeských mužstev bude hrát ve skupině A!

Nakonec zvítězil zdravý rozum. „Chtěli jsme vyjít klubům vstříc,“ uvedl sekretář Řídící komise Čechy Jan Hořejší. „Na žádost klubů jsme po mimořádném zasedání STK v neděli skupiny divize přelosovali a složení je konečné,“ dodal s tím, že ani severočeským oddílům se nechtělo cestovat tak daleko.

V šoku jsme z původního losu byli i my na jihu Čech. Nakonec se tedy jihočeské kvarteto sejde ve své letité skupině A a můžeme se těšit na regionální derby mezi extřetiligovou Čížovou, loni osmou Soběslaví, nováčky J. Hradcem a béčkem Táborska, kteří reflektovali na postup z druhého resp. třetího místo v krajském přeboru.

Do skupiny A byly dále zařazeny:

SK Klatovy 1898, FK Hořovicko, FC Viktoria Mariánské Lázně, SK Rakovník, SK Senco Doubravka, TJ Tatran Sedlčany, TJ Přeštice, SK Aritma Praha, MFK Dobříš, FK Admira Praha (přeřazena ze skupiny C, 12. místo) a nováčci FK Tachov (suverénní vítěz Plzeňského KP) a Český lev-Union Beroun (ze 3. místa Středočeského KP).

Los 1. kola divize A (11.-12. srpna):

Klatovy – Táborsko B, Admira – Aritma, Hořovicko – Přeštice, J. Hradec – Sedlčany, Beroun – Doubravka, Soběslav – Rakovník, Dobříš – Mar. Lázně, Tachov – Čížová

První jihočeské derby je na programu již ve 2. kole. Táborsko B přivítá Čížovou, která začíná první dvě kola venku. Na okresní derby Soběslavi s táborskou rezervou dojde v 11. kole. Spartakovci odehrají všechna podzimní derby na domácím trávníku.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama