Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nový ročník divize: Jihočeši ve dvou skupinách. Jezdit budou až do Krkonoš!

 
neděle, 24. června 2018, 12:53

V sobotu pořádala STK Řídící komise Čechy v Praze na Jižním Městě losovací aktiv pro nadcházející sezonu. Los naše divizní zástupce nepotěšil, neboť prošla revolučními přesuny, které se odehrály právě na úkor čtveřice jihočeských klubů. Do skupiny A byla zařazena pouze Čížová, do severo-východočeské skupiny C bylo zařazeno trio Soběslav, J. Hradec a Táborsko B. Sezona v divizi začne 11. srpna.

Léta letoucí okupovala mužstva z jihu Čech divizní skupinu A. Teď v ní bude startovat jen z ČFL sestoupivší Sokol Čížová. „Áčko“ bude mít šest nováčků.

Společně s Čížovou to budou FK Tachov, vítěz Plzeňského KP, Český lev-Union Beroun - postoupivší ze třetího místa Středočeského KP, a FK Ostrov - vítěz Karlovarského KP, který se po roce vrací do celostátní soutěže, a ze skupiny C přeřazené Zbuzany s trenérem Lubošem Urbanem a Michalem Klesou, a Admira Praha.

Trojlístek Soběslav a nováčci J. Hradec s Táborskem B čekají daleké cesty k východočeským soupeřům. Nejdelší podstoupí až k polským hranicím! Nádklady na cestovné se mu  výrazně zvýší. „Celé je to šílené, zase budeme nováčky,“ komentoval na facebooku trenér Soběslavi Radek Hajič. Předseda Spartaku Marek Nývlt označil rozdělení za „neuvěřitelné“.

Jihočeši mají před sebou zcela neznámé protivníky – loni druhé SK Vysoké Mýto, FK Kolín, FK Turnov, FK Pardubice B, FK Čáslav, MFK Trutnov, FK Kratonohy – FC Olympia Hradec Králové, Jiskra Mšeno-Jablonec n. N., Dvůr Králové nad Labem, SK Benátky nad Jizerou (sestup z ČFL), FK Náchod (vítěz Královéhradeckého KP), SK Spartak Slatiňany (vítěz Pardubického KP), FC Horky nad Jizerou (postup 2. místa Středočeského KP).




Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák