Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenická dvojciferná vítězná výhra ve Vacově stvrdila konečné druhé místo

 
úterý, 19. června 2018, 10:55

Lheničtí při obhajobě druhého místa v tabulce nezaváhali. Při stejném bodovém zisku (53 bodů) a při lepším skóre před Sousedovicemi se i přes výhru Čkyně v posledním kole nenechali o druhou tabulkovou příčku připravit. Sousedovické Westře nepomohl ani drtivý debakl 17:0 uštědřený již sestupujícímu Zdíkovu, neboť i Lheničtí sestupem ohrožené vacovské rezervě nadělili jedenáct gólů bez obdrženého a na skóre zůstali lepším týmem. A to i na vzájemné zápasy s Westrou 2:0 (při skóre 6:1) v letošní mistrovské sezóně.

Lheničtí vstoupili do utkání váhavě, v první dvacetiminutovce vázla jejich souhra v nepřesnostech. Kdeže byl herní projev z předcházejících zápasů. V tomto hracím časovém úseku sice dvakrát dopravili míč do sítě, ale poprvé pro ofsajd, podruhé pro faul, nebyly branky uznány.

Až poté se tým našel a lhenická gólová mašina se počala rozjíždět. Ve 26. min. po průnikové přihrávce od Prennera, nastřelil Trojan tyč. Odražený balon Pořádek předložil Balicovi, který ale z malého vápna branku přestřelil. Ve 32. min. Beran vystihl gólmanovi rozehrávku na obránce a vybojovaný míč poslal do sítě - 1:0.

O šest minut později využil další kiks ve vacovské obraně Balica a přesným zakončením jej ztrestal - 2:0. Běžela 41. min., v níž Beran rozehraným rohovým kopem našel u přední tyče Maháka, který jej hlavou přesně usměrnil k zadní tyči a zvýšil na 3:0. Do poločasové otáčky se ještě gólově prosadil Pořádek, když prostřelením přes beka gólmana Láchu po Beranově parádní nabídce upravil stav na 4:0.

Ve druhém dějství vytvořený lhenický čtyřbrankový náskok z prvního poločasu platil do 55. minuty. V ní Trojan obešel protihráče a uklidil balon za záda Láchy - 5:0. Po hodině hry se po krásné průnikové nahrávce ocitl v nájezdu sám na strážce branky Láchu Balica, ale nevyzrál nad ním.

Následně souhru Mareše a Trojana již v šestý gól proměnil zakončovatel Mrkvička - 6:0. Uplynulo jedenáct minut a akci Mareše s Prennerem druhý jmenovaný zužitkoval v sedmou gólovou trefu obejitím i gólmana - 7:0. O dvě minuty později to byl znovu Mrkvička, jenž Mahákův centr zakončil k tyči v osmou lhenickou branku - 8:0.

S blížícím se závěrem měl hostující tým stále ostře střelecky nabito. V 81. min. po dlouhém pasu od Prennera se Kolář kličkou zbavil bránícího hráče a zamířil přesně do černého - 9:0. Chvilku nato postupoval sám na branku Mareš, avšak Lácha byl u předkopnutého míče dříve.

O minutu později Mareš nezištně na malém vápně nahrál Mrkvičkovi, a ten v zápase dosaženým hattrickem nedal Láchovi šanci - 10:0. Gólový lhenický dvojciferný účet v tomto mači uzavřel v 88. min. jedenáctou vstřelenou brankou a druhou svou v něm Prenner, ač byl chybujícím gólmanem podvakrát při zakončení faulován - 11:0. Za zaznamenání stojí, že Lheničtí v sedmi kolech druhé poloviny mistrovského jara dosáhli jen při jedné prohře ve Čkyni 1:0 na šest vítězství při skóre 30:0 v nich!

 Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem: „Do Vacova jsme jeli vyhrát a zajistit si tak konečné druhé místo. Jsem rád, že se nám to povedlo, a zakončili jsme tak velice úspěšnou sezonu. Myslím si, že zápas byl o první brance, na kterou jsme čekali půl hodiny. Po druhé brance  Vacov odpadl a my jsme si začali na hřišti dělat, co chtěli. Chci poděkovat divákům hlavně těm, kteří nám po celou sezonu fandili i podporovali nás.

SK Vacov B – SK Lhenice A  0:11 (0:4)

Branky: 66., 79. a 87. J. Mrkvička, 77. a 88. P.Prenner , 32. J. Beran, 38. T. Balica, 41. M. Mahák, 44. R. Pořádek, D. 55. Trojan, 81. D. Kolář. Rozhodčí: P. Šťastný – J. Škuthan, P. Sýkora.

SK Lhenice: Dvořák – Sura, Kopf, Tůma (46. Lukač), Kiš (56. Kolář) – Trojan, Beran, Prenner, Mahák – Pořádek (47. Mrkvička), Balica (65. Mareš). Dále do hry připraven: gólman R.Suchý. Trenér Václav Mareš, Vedoucí družstva Pavel Boška.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein