Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko odstartovalo letní přípravu. Nový kouč Tobiáš chce vhodně doplnit kádr

 
pondělí, 18. června 2018, 17:37

V pondělí zahájil přípravu na nový ročník FNL FC MAS Táborsko. V Táboře v Kvapilově ulici sešlo s novými posilami celkem 27 hráčů, kteří pod novým trenérem Kamilem Tobiášem absolvují měsíční letní přípravu v domácích podmínkách. K prvnímu přípravnému utkání hráči vyběhnou v Písku, kde se již tuto středu utkají s prvoligovým celkem FK Teplice. Jak tomu bývá, ke kmenovým hráčům Táborska se opět přiřadilo několik nových tváří, které budou bojovat o místo v kádru.

Kamil Tobiáš, nástupce Romana Nádvorníka, před startem přípravy uvedl: „Letní příprava bude krátká a intenzivní. Co nejdříve potřebujeme vhodně doplnit kádr, aby se neopakovala situace z minulého ročníku. Chceme se co nejkvalitněji připravit. Každý zápas ve FNL bude válka a tak k tomu musíme přistupovat. Hráči, kteří tu jsou na zkoušku, se musí předvést hned od začátku. Na velké zkoušení vzhledem ke krátké přípravě není čas.“

Kádr opustilo několik hráčů. Aleše Nešického si na přestup vyhlédl prvoligový Slovan Liberec, hostování ukončili Jan Satrapa, Daniel Souček, Václav Dudl, Filip Blecha, smlouva skončila Janu Peterkovi.

Klub získal několik talentovaných mladíků. Z Teplic hned trojici Vojtěch Zárybnický, Martin Berešík (oba na přestup) a Karel Hasil (hostování). Z Viktorie Plzeň, kam zamířil loni v létě z dorostu Dynama ČB, přichází mládežnický reprezentant a odchovanec Větrov Lukáš Pfeifer (18 let), který na jaře hostoval v třetiligových Domažlicích. O modrobílý dres se budou ucházet testovaní Tomáš Tureček (Zlín), Jakub Kadar (Plzeň) a Litevci Rahimič, Labanovskis. Novým asistentem trenéra je Jaroslav Mašek z Příbrami.

Aktuální kádr na začátku letní přípravy

Brankáři: Michal Toma, Adam Zadražil
Obránci: Jakub Navrátil, Petr Zavadil, Martin Ngimbi, David Klusák,
Záložníci: Leoš Vozihnoj, František Mysliveček, Vojtěch Šandera, Jakub Kopřiva, Matej Mrsič, Martin Kučera, Václav Prošek
Útočníci: Tomáš Valenta, Zbyněk Musiol, Pavel Vandas, Zdeněk Linhart + noví hráči

Rozpis přípravných zápasů

20. června FK Teplice (Písek, 17:00)
27. června 1.FK Příbram (Tábor, 17:00)
30. června HFU - hráči bez angažmá (Tábor,17:00)
7. července turnaj Počátky (FCT, Vlašim, Varnsdorf a Chrudim)
11. července SK Dynamo ČB (Třeboň)
14. července SK Slavia Praha jun. (Kamenice n.L.)

Napsal(a) FC MAS Táborsko | Foto Jan Škrle