Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Mistři slavili na všech frontách, Sousedovice rozdrtily Zdíkov 17:0!

 
neděle, 17. června 2018, 20:05

AKTUALIZOVÁNO - Posledním vítězem krajských soutěží se staly Bavorovice, které si v závěrečném kole zajistily nerozhodným výsledkem na Loko ČB vítězství v A skupině I. A třídy. V derniéře sezony došlo i na dva dvouciferné debakly v B třídě a oba ve skupině B. Sousedovice dokonce atakovaly hranici dvaceti gólů! Milan Glazunov nastřílel téměř polovinu gólů. Pozadu nechtěly zůstat ani druhé Lhenice, které vyhrály u Vacova B 11:0. A třídu minimálně na rok opouští Vacov a Hrdějovice, v B třídě postihl pád N. Ves- Brloh a vacovské béčko. Mužstvem jara byly Semice, která ztratily jen čtyři body za dvě plichty.

Čtyři červené karty ve Vimperku

V 1. A třídě, sk. A, se jako jediné čekalo na jméno vítěze. Bavorovice uhrály kýžený bod na Lokomotivě v Suchém Vrbném, i když po první půli prohrávaly už 0:2.  Zásluhou lepší vzájemné bilance s Blatnou (3:2 a 0:0) postupují do KP. Blatná veze z Vimperka všechny body, avšak to jí již není nic platné a skončila ve skupině druhá. V hektickém závěru byli šest minut před koncem vyloučeni čtyři hráči (po dvou na každé straně). Překvapila prohra strakonického Junioru na hřišti sestupujícího Sedlce. Stejně jako prohra Týna na hřišti dalšího sestupujícího Velešína. Olympie se po výborném vstupu do jara a třech výhrách přestalo dařit. Ve zbytku soutěže, tj. devíti zápasech, porazila jen oslabený Sedlec, jinak nevyhrála a propadla se až na čtvrté místo. Slavia se vítězstvím s Větřním vrátila na 3. místo, na němž skončila i na podzim. Kvůli sestupu Č. Krumlova z divize opouštějí po dlouhých letech A třídu z 12. místa tabulky Vacovští. Nasbírali sice shodně bodů (24) jako Meteor Tábor ve skupině B, ale mají o dost horší skóre, což rozhodlo.

T. Sviny přestřílely Lom 7:4

Ve skupině B se hrálo pouze o udržení. Lídr tabulky potupně prohrál s na jaře nejlepším mužstvem skupiny Trhovými Sviny a hlavně sedmigólový příděl je pro znalce výkonnosti a vysokého bodového zisku ambiciózních lomských borců nepochopitelný. Už v poločase byl stav 1:6. Střelcem zápasu byl se čtyřmi góly Jiří Šemro. Chýnov vyprovodil tenisovým "kanárem" hráče ze Čtyř Dvorů, kterým závěr soutěže vůbec nevyšel a z aspiranta postupu klesly až na páté místo. Zachránil se Meteor Tábor i přes domácí prohru s další ohroženou Dobrou Vodou. Hrdějovice totiž prohrály v Bernarticích, i když tam zanechaly velmi dobrý herní dojem, trápila je však i tomto utkání jako celé jaro koncovka. V ostatních zápasech již mužstvům v podstatě o nic nešlo.

Nová Ves-Brloh podruhé sestupuje

V 1. B třídě skupině A se zachránila Zlatá Koruna díky výhře nad Suchdolem nad Lužnicí, když střelecky exceloval Milan Homer, autor tří důležitých gólů a poslal o soutěž níž Novou Ves-Brloh. Ta totiž nezvládla existenční utkání doma s Boršovem nad Vltavou, který měl na jaře také sestupové starosti, avšak kvalitní výsledky na konci sezóny a série výher ho vynesly až na páté místo v tabulce. Krumlovská Nová Ves sestupuje podruhé po sobě. Vloni skončila poslední v A třídě a za dvo roky se propadla až do okresu. Desátou jarní porážku utržily poslední Chvalšiny s K. Újezdem. Deset gólů a pět na každé straně padlo v uvolněném střetnutí u Lipna mezi Frymburkem a Klikovem.

Dva góly brankáře Šilhana

Ve skupině B se v tabulkovém postavení mužstev nic nezměnilo. Lažiště v oslabené sestavě prohrálo ve Vlachově Březí a umožnilo mu tak záchranu na úkor rezervy Vacova, které by ani výhra nepomohla díky pádu jejich A mužstva z 1. A třídy. Právě u vacovských pekáren si udělali lheničtí "peckaři" střelnici a uštědřili domácím jedenáctigólovou prohru, na které se nejvice podílel autor hattricku Jaroslav Mrkvička. Ještě větší debakl utrpěl Zdíkov v Sousedovicích v poměru 0:17. Exceloval kanonýr Milan Glazunov, který jim nasázel 8 gólů! Dvě branky zaznamenal z pokutových kopů gólman Jaroslav Šilhan, navíc jeden neproměnil. Je to rekordní domácí výhra v krajských soutěžích vůbec.

Putim nastřílela desítku

Ve skupině C lídr tabulky Semice jasně přehrál Božetice na jejich trávníku a autorem tří tref byl Jakub Keclík. Semice nasbíraly na jaře nejvíce bodů ze všech oblastních tříd – 32 bodů za deset výher a dvě remízy. Chyšky doma smetly Boston Kluky šestigólovým přídělem, díky třem gólům Jiřího Bardy. Sokol Putim deseti brankami pokořil oseckou rezervu. Pět gólů zaznamenal Jiří Bican a stal se tímto počinem nejlepším střelcem mužstev hrajících B třídu. O sestupujících bylo rozhodnuto již dříve. Určitě ale překvapila vysoká domácí prohra Sepekova se sestupujicími Kestřany. Překvapením skončil duel dvou na jaře solidně hrajích mužstev. Kovářov vyhrál na Hradišti, když obdržel první gól již v 1. minutě, do poločasu srovnal a ve druhém přidal další tři. Střelcem zápasu byl Jan Růzha se třemi góly.

Chotoviny udržely jarní neporazitelnost

Ve skupině D Chotoviny remizovaly v souboji nejlepších jarních mužstev v Lišově a jako nováček se mohou pyšnit čtvrtým místem. Druhá Lomnice deklasovala Ratibořské Hory osmi zásahy, na nichž se podílel pěti bonbónky Václav Melichar. Jistebnice ani v posledním utkání v domácím prostředí nevyhrála, i když soupeřem jí byly Malšice, které se také celé jaro zachraňovaly. Vysokou porážku v nedělní dohrávce utrpěly na svém trávníku Třebětice s Kardašovou Řečicí, když čtyři góly zaznamenal Zdeněk Šergl. Trefil se i náhradní brankář Tomáš Trpka, který nastoupil do pole sedm minut před koncem a v poslední minutě utkání uzavřel na góly velmi bohatý zápas.


VÝSLEDKY 26. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Šumavan Vimperk – TJ Blatná 1:2 (0:1)
Branky: 90+1. (pen.) Kvapil – 16. (pen.) Motyka, 60. Jícha.
Rozhodčí: M. Havlík – Brych, Svoboda. DFA: Šnajder. ŽK: 7:3 Milan Sedláček 2, Pospíchal, Kvapil, Pankratz, Jan Blahout, Samec – Peleška, Sýkora, Kůst). ČK: 2:2 (84. Milan Sedláček, 84. Samohejl – 84. Chlanda, 84. Kůst). Diváků: 150.

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – FC Mariner Bavorovice 2:2 (2:1)
Branky: 20. Navrátil, 26. Choutka – 44. Blažek, 78. Šafránek.
Rozhodčí: Albert – Formánek, Dimitrov. DFA: Bumba. ŽK: 2:3 (Fantyš, Navrátil – Šafránek 2, Trnka). ČK: 0:1 (78. Šafránek). Diváků: 150.

TJ Sedlec – FK Junior Strakonice 3:2 (0:0)
Branky: 57. Koch, 66. Bláha, 71. T. Kučera – 69. Martin Šrámek, 80. Cimrhanzl.
Rozhodčí: Ťupa – Rinth, Landík. ŽK: 1:1 (Špán – Boukalík).

SK Slavia Č. Budějovice – SK Větřní 4:1 (2:1)
Branky: 14. Vranovský, 31. Petr Kindermann, 49. Boček, 66. Wegenkittl – 37. (pen.) Gutheis.
Rozhodčí: Rinth – Ťupa, Landík. ŽK: 2:2 (Petr Kindermann, Mizera – Kotlár, Gutheis).

SK Planá– SK Vacov 6:3 (3:2)
Branky: 14. a 69. Balogh, 20. a 89. Jiří Carda, 30. O. Hotový, 67. Kitzler – 16. A. Bujok, 40. J. Ketzer, 50. Zitta.
Rozhodčí: Hoch – Dimitrov, Talíř. DFA: Vrzal. ŽK: 3:4 (Kneys, T. Řehoř, Plojhar – Král, Roučka, Moutelík, Martin Mls). Diváků: 100.

FK Vodňany – FK Tatran Prachatice 2:7 (2:3)
Branky: 14. Rauscher, 34. Hubáček – 11., 26. a 54. Juroš, 30. O. Kochma, 55. Tesař, 63. M. Kochma, 85. Fischer.
Rozhodčí: L. Eibl – R. Novák, Kovařík. ŽK: 0:1 (Škopek).

FC Velešín – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:1 (0:1)
Branky: 49. Šálek, 51. Fišer – 30. Tupý.
Rozhodčí: Matyš – Toucha, R. Mráz. Hráno bez karet. Diváků: 100.


SKUPINA B

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – SK Ševětín 4:2 (1:1)
Branky: 26. Pospíchal, 48. (pen.) J. Polišenský, 71. Hofbauer, 77. Trčka – 23. (pen.) Kupec, 63. Petr Novotný.
Rozhodčí: Tauber – Písek, Syrovátka. ŽK: 1:1 (Široký – Sváta). Diváků: 35.

TJ Sokol Lom u Tábora – TJ Spartak Trhové Sviny 4:7 (1:6)
Branky: 3. a 84. Jan Šimák, 70. (pen.) Neužil, 74. Turek – 10., 18., 40. a 41. Šemro, 7. a 26. D. Brůha, 11. Macák.
Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Trkovský. ŽK: 0:3 (Petr, Kolář, Perfoll).

FK Jindřichův Hradec 1910 B – FC ZVVZ Milevsko B 6:2 (3:0)
Branky: 12. a 15. Beneš, 48. a 67. M. Votava, 45. Nováček, 56. Chyška – 47. a 84. L. Prášek.
Rozhodčí: Kříž st. – Vican ml., Blažek. ŽK: 1:1 (Šmíd – Ond. Dvořák).

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Nemanice 2:1 (2:1)
Branky: 14. Čížek, 29. Mikeska – 20. Záveský.
Rozhodčí: Brych – Šíma, Řehoř. ŽK: 3:2 (Čech, Mahlej, Čížek – Kisvetr, Borovka).

FC Chýnov – SK Čtyři Dvory 6:0 (1:0)
Branky: 37. (pen.) a 77. Prášek, 67. a 74. Vlast. Hruška, 62. Vá. Hruška, 82. Havlík.
Rozhodčí: Písek – Tauber, Syrovátka. ŽK: 1:1 (Pat. Mareš – Raab).

FK Meteor Tábor – SK Dobrá Voda 1:2 (0:2)
Branky: 83. Kromka - 34. a 43. Šteyer.
Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Trkovský. DFA: Bumba. ŽK: 1:1 (Kollárik – Arnold).

TJ Sokol Bernartice – Slavoj Hrdějovice 2:0 (1:0)
Branky: 15. Adam Staněk, 49. J. Novák.
Rozhodčí: Kříž ml. – Bezpalec, Cigáň. DFA: J. Šafránek. ŽK: 2:4 (Ťupa, Novák – Nedorost, Suchan, Kukačka, Jordán).


VÝSLEDKY 26. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Ledenice – TJ Sokol Olešnice 4:1 (2:0)
Branky: 26. a 28. Pavlík, 65. Bez, 86. Fencl – 71. Drtina.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Skvašík. ŽK: 4:3 (Volf 2, Fencl, Kadlec – Kačírek, Fiala, Koktavý). ČK: 1:0 (50. Volf). Diváků: 100.

Vltavan Loučovice – FK Spartak Kaplice 1:3 (1:2)
Branky: 12. Fejtek – 1. Janura, 16. Urazil, 76. Divoký.
Rozhodčí: Ovčáček – Průchová, Kemény. ŽK: 4:4 (Žák, Zbořil, Jak. Matulík, Koutský – Janura, Marek Malický, Urazil, Kuchař). Diváků: 150.

FC Šumava Frymburk – TJ Blesk Klikov 5:5 (3:4)
Branky: 26. a 30. Rillich, 16. Matúš, 46. Roman Mertl, 56. Budík – 6. a 84. T. Maxa, 27. Zd. Šafránek, 37. Mašek, 44. Čapek.
Rozhodčí: Kovařík – Řehoř, Holub. ŽK: 3:2 (Flöring, Malák, Neumann – Zd. Šafránek, Mašek).

SK Zlatá Koruna – Sokol Suchdol nad Lužnicí 5:2 (4:1)
Branky: 5., 16. a 56. Homer, 3. Rychtář, 24. Ohnsorg – 32. Jak. Záruba, 47. Špale.
Rozhodčí: Průchová – Ovčáček, Adamovič. DFA: Chlaň. ŽK: 2:2 (Kalista, T. Weinhard – Mich. Rácik, Dan. Trmal).

FK Nová Ves-Brloh – FK Boršov nad Vlt. 1:4 (0:3)
Branky: 78. Jiří Anderle st. – 8. Vít Anderle, 24. Šefčík, 31. Pokorný, 66. Řežáb.
Rozhodčí: Panský – R. Šťastný, Petroušek. DFA: Vrzal. ŽK: 2:1 (Vlček, Jiří Anderle st. – Vančura).

TJ Nová Ves – TJ Malše Roudné B 3:1 (0:1)
Branky: 48. Neumann, 58. Procházka, 66. Janeček – 40. Wohlgemuth.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Beneš (N). ŽK: 2:0 (Neumann, Ed. Janeček). Diváků: 125.

TJ Sokol Chvalšiny – TJ Sokol Kamenný Újezd 1:3 (0:1)
Branky: 88. Zb. Ginzel st. – 29. Soukup, 67. Rožboud, 70. Černý.
Rozhodčí: R. Šťastný – Panský, Holas (N). ŽK: 1:1 (Fic – Frnka).


SKUPINA B

Sokol Cehnice – 1.FC Netolice 2:2 (2:2)
Branky: 6. Ond. Martínek, 37. Krejsa – 12. Rokůsek, 14. Mir. Dvořák.
Rozhodčí: Klimeš – Hnilička, Maroušek. ŽK: 2:1 (Marek Martínek, Šebesta – St. Šulc).

FC Vlachovo Březí – FK Lažiště 2:0 (0:0)
Branky: 48. L. Martínek, 80. Pečený.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Trněný. DFA: Bicek. ŽK: 1:0 (Kužvart). Diváků: 100.

SK Vacov B – SK Lhenice 0:11 (0:4)
Branky: 66., 79. a 87. Mrkvička, 77. a 88. Prenner, 32. Beran, 38. Balica, 41. Mahák, 44. Pořádek, 55. Trojan, 81. Kolář.
Rozhodčí: P. Šťastný – Škuthan, Sýkora. DFA: Němeček. ŽK: 2:1 (T. Novák, Lácha – Dvořák).

SK Čkyně – FK Chelčice 2:1 (1:0)
Branky: 17. (pen.) V. Turek, 51. Toman – 90. Šácha.
Rozhodčí: Svoboda – M. Havlík, Harvalík. ŽK: 0:1 (Marek Lang). Diváků: 100.

Sokol Stachy – SK Slavoj Volyně 0:0
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Neumann. ŽK: 0:5 (Brabec, Nový, Tokár, Prihara, Hájek).

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Dříteň 2:0 (1:0)
Branky: 37. Jiří Němeček ml., 63. Jiří Němeček st.
Rozhodčí: Pánek – Klíma, Muzika. ŽK: 3:0 (Koloušek, Turek, Klein).

FC Westra Sousedovice – TJ Sokol Zdíkov 17:0 (7:0)
Branky: 7., 20., 35., 44., 46., 48., 60. a 79. Milan Glazunov, 41. a 59. Tomáš Glazunov, 52. a 63. (oba z pen.) Šilhan (brankář), 25. Brynda, 27. Benedikt, 49. Ouška, 62. Hrach, 85. Chalupník.
Rozhodčí: Hnilička – Klimeš, Maroušek. Hráno bez karet.


SKUPINA C

TJ Sokol Sepekov – FK IPD service Kestřany 1:4 (0:2)
Branky: 78. Bolek – 3. a 67. Hoštička, 39. Pospíšil, 65. Zima.
Rozhodčí: M. Mráz – Ambrožová, Štemberk. DFA: Šnajder. ŽK: 1:2 (Bolek – Hoštička, Pospíšil).

TJ Podolí II – SK Mirovice 2:2 (1:2)
Branky: 5. a 60. Staněk – 28. a 44. Mrlina.
Rozhodčí: Ondra – Ryneš, Měchura. ŽK: 3:0 (Kafka, Michálek, Hach).

FC Chyšky – 1.FC Boston Kluky 6:0 (3:0)
Branky: 31., 40. a 66. J. Barda, 48. a 88. V. Kosík, 39. Lívanec.
Rozhodčí: Cigáň – Bezpalec, Kříž ml. ŽK: 1:1 (Lívanec – Radek Košatka).

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Sedlice 3:3 (2:2)
Branky: 6. Hanzlík, 8. Ráž, 82. Dav. Říský – 18. Mikeš, 45. Fil. Rakovan, 60. Dumský.
Rozhodčí: Zabilka – Petričák, Hornát. ŽK: 1:4 (Průcha – Koutenský, Hrouda, Mikeš, Fil. Rakovan). Diváků: 120.

TJ Božetice – FC AL-KO Semice 1:5 (0:3)
Branky: 64. Pavel Stejskal – 37., 44. a 80. Jakub Keclík, 31. a 82. Císařovský.
Rozhodčí: Ambrožová – M. Mráz, Záhorský. ŽK: 2:1 (Luk. Stejskal, Švec – Pavel Keclík).

TJ Sokol Putim – TJ Osek B  10:1 (6:0)
Branky: 7., 20., 25., 43. a 84. Jiří Bican, 15. a 56. Šteier, 35. Šťastný, 45. Sup, 53. Volavka – 70. Diviš.
Rozhodčí: Ryneš – Ondra, Smola. ŽK: 1:0 (Holan).

TJ Hradiště – TJ ZD Kovářov 1:4 (1:1)
Branky: 1. Moravec – 11., 78. a 80. Jan Růzha, 87. Luboš Holub ml.
Rozhodčí: Frček – Landík, Brodský. ŽK: 2:2 (König, Mála – Coufal, Luboš Holub ml.). Diváků: 110.


SKUPINA D

FK Řepeč-Opařany – TJ Sokol Slavonice 1:3 (1:2)
Branky: 13. T. Miškovský – 8. Trávníček, 9. Bártů, 60. Mašek.
Rozhodčí: Leiš – Hučík, Třešňák. ŽK: 1:1 (Mir. Novák – Milan Balík).

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Dolní Bukovsko 3:1 (3:1)
Branky: 33. a 45. Frühauf, 42. Březina – 3. Fr. Cihla.
Rozhodčí: Picka – Zd. Havlík, J. Šťastný. ŽK: 3:3 (Bobál, Kaiseršot, Frühauf – Klika, Fr. Cihla, Mach).

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – SK Ratibořské Hory 8:0 (5:0)
Branky: 15., 25., 27., 37. a 47. Václav Melichar, 19. Krejník, 52. Pancíř, 82. Šnorek.
Rozhodčí: Vejčík – M. Pečenka, Filo. ŽK: 0:1 (Blovský).

SK Lišov – TJ Sokol Chotoviny 2:2 (0:1)
Branky: 46. a 61. Jan Mach – 42. a 54. Bondarev.
Rozhodčí: Devera – Saidl, Bouchal. ŽK: 0:2 (Mendel, Pavlíček).

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Sokol Mladá Vožice 1:2 (0:1)
Branky: 80. Matoušek – 22. Dušek, 78. Št. Kukla.
Rozhodčí: Kocina – Herzog, Vican st. ŽK: 1:2 (Bartl – Maroušek, Struska).

1.FC Jistebnice – TJ Malšice 2:3 (1:2)
Branky: 28. Horčička, 80. Dušek – 23. a 39. Starý, 73. Roztočil.
Rozhodčí: Kollmann – Ernst, Jůza. ŽK: 0:2 (Jiří Krám, Vá. Krám).

FK Sokol Třebětice – FK Kardašova Řečice 1922 3:7 (2:2)
Branky: 9. Šťastný, 28. Dolák, 58. Švarc – 17., 24., 60. a 83. Šergl, 62. O. Jánošík, 74. V. Roubík, 90. Trepka (náhradní brankář).
Rozhodčí: Krejník – Vican ml., Vican st. Bez karet.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák, Daniel Pekař, Miloslav Kusbach, Jan Škrle