Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová při rozlučce s ČFL prohrála v Králově Dvoře

 
sobota, 16. června 2018, 00:59

Poslední vystoupení Sokola Čížová v ČFL tak trochu korespondovalo s celou sezonou. Nováček na třetí nejvyšší soutěže nestačil, ze 34 zápasů dokázal po 90. minutách vyhrát jen dva a celek získal pouhých 17 bodů. Ke zlepšení nevedlo ani odvolání dvou trenérů.

Čížovou čekal v páteční předehrávce obtížný úkol, důstojně se rozloučit s Českou fotbalovou ligou. Soupeř z Dvora Králové jim na podzim uštědřil porážku 0:2. Jenže přání zůstalo daleko před stadionem. Trenér domácích Tomáš Šilhavý, mimochodem syn bývalého trenéra Slavie i českobudějovického Dynama Jaroslava Šilhavého, prostě naordinoval svým hráčům recept, který na Jihočechy platil.

Bezstarostné střetnutí se neslo v ofenzivním duchu. „Cábelíci“ byli v prvním poločase mimořádně produktivní. Využili téměř všechny šance a trestali nedůraz v čížovské obraně. Už v 10. minutě otevřel skóre po rychlé akci na pravé straně Novák. A ve stejném trendu pokračoval děj prvního poločasu. Domácí měli balon v moci, hosté působili značně bezradně. Za tři minuty se poprvé trefil Procházka, který přidal druhou trefu ve 29. minutě. Zakrátko se prosadil expísecký Ježdík a chvilku před poločasem dával Novák na hrozivých 5:0.

Zahrál si poslední mohykán Kunt

Po přestávce celkem pochopitelně domácí ubrali na tempu. Přesto stačili ještě svůj náskok zvýšit Šebkem. Na výkonu Jihočechů, kteří nasadili do druhé půle veterána Jiřího „Kočku“ Kunta (44 let) z béčka, který pamatuje divizní časy Čížové z let 1998-2001, bylo sympatické, že i za stavu 6:0 nic nezabalili a snažili se neustále útočit. Odměny se dočkali po výstavní brance Zahrádky, který snížil nechytatelnou ranou za vápnem. Na konečných 6:2 korigoval po akci Bálka znovu Zahrádka.

Co bude dál? Nováček se zdržel ve třetí lize jen sezonu. V příštím ročníku bude vystupovat v divizi. „Přihlášku Čížové tady máme,“ prozradil nám sekretář Řídící komise Čechy Jan Hořejší. Někteří hráči by i přes neúspěšnou sezonu, v níž šli od porážky k porážce, rádi zůstali, podmínili to ovšem uhrazením dlužných výplat.


FK Králův Dvůr – Sokol Čížová 6:2 (5:0)

Branky: 10. a 39. Novák, 13. a 29. Procházka, 34. Ježdík, 64. Šebek – 78. a 86. Zahrádka. Rozhodčí: Musil – Váňa, Šafránková. Delegát: Hamouz. ŽK: 1:0 (Černý). Diváků: 140.

Čížová: Kratochvíl – Pedro (46. Kunt), Novák, Rozhoň, Held – Zahrádka, Fenyk, Kočí, Janda, Bálek – Jirouš (46. Zikmund). Hrající trenér Petr Janda.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama