Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorost Malše Roudné je mistrem kraje a jde do divize

 
čtvrtek, 14. června 2018, 10:44

Početná mládežnická základna Malše Roudné má další titul – starší dorost vyhrál krajský přebor v právě končící sezoně 2017/18 a stane se novým účastníkem loni obnovené divize. Tým vládnoucí soutěži ale proměnil až druhý mečbol, když doma porazil Slavoj Český Krumlov 4:1. Zatímco před týdnem tuhle možnost nezvládl a prohrál s FK ZVVZ Milevsko 3:4, když dvacet minut před koncem vedl 3:1 a padl gólem v nastavení.

„Teď byli kluci plně koncentrovaní na zápas, zatímco před týdnem už v hlavách slavili postup. Jsem velmi rád, že jsme to dotáhli. Je to zasloužený úspěch. Vždyť druhý Junior Strakonice jsme porazili v obou zápasech. Nejvíc bodů nám sebralo Milevsko a českobudějovická Lokomotiva, které nevyšel podzim,“ bilancuje sezonu trenér Pavel Cepák. Na divizi se těší. Z mistrovského týmu mu totiž končí jen tři hráči a ostatní v dorostu pokračují. „Pro kluky to bude nová motivace a zase je to fotbalově posune,“ říká zkušený mládežnický kouč s tím, že v přeboru je jen pět, šest těžkých utkání. Jinak je znát úbytek mládeže, kluby těžko dávají dohromady družstva.

„Hodně jsme zvažovali, zda finančně náročnou divizi utáhneme. Jen na náklady za autobusovou dopravu za půl sezony vyskočí zhruba o sto tisíc. Ale nakonec rozhodla sportovní stránka hrát republikovou soutěž, zájem a podpora rodičů a vstřícnost obce Roudné. Její starosta Gustav Had přišel dorostencům osobně poděkovat za výbornou reprezentaci obce. Věřím, že i u zastupitelů najdeme pomocnou ruku, abychom celostátní soutěž finančně zvládli," říká Libor Šolc, předseda klubu.

Hráči ročníku 1999/2000 jsou, v nadsázce řečeno, klubovým klenotem. Už v přípravce ovládli okresní soutěž, v mladších žácích vyhráli krajský přebor, ve starších žácích byli druzí a v sezoně 2015/16 vévodili kategorii mladšího dorostu. A nyní i toho staršího. Cenné to je tím spíše, že jde vesměs o odchovance, kluky, kteří v Malši s fotbalem začínali. Někteří jako brankář Vávra, Vogl nebo Kortiš už oblékají dorostenecký dres českobudějovického Dynama, odkud zase přišli Wohlgemuth nebo Vochozka.

„Spolupráce s Dynamem, která se týká i žáků, si velmi vážíme. Proto se fotbal dělá, aby nejtalentovanější kluci hráli v nejlepším týmu a měli motivaci dále růst,“ uvádí Pavel Cepák, který roudenské dorosty dovedl už ke třetímu titulu krajského mistra. U starší kategorie se to ještě podařilo i Štefanu Lovičkovi, Františku Mertlovi a u mladších Patriku Kösslovi s Ondřejem Otepkou. Shrnuto, v novém tisíciletí v Rodném slaví už šestý mládežnický krajský titul.

O úspěch se zasloužila základní sestava, která nastoupila proti Č. Krumlovu (4:1): Hošna Jiří – Zíka Daniel, Vochozka Ondřej, Vodák Martin, Goretki Artur, Wohlgemuth Lukáš, Šestauber David, Hrouda Dominik (K), Svoboda Radek, Tibitanzl Matyáš a Míča Matěj. A střídající Tomášek Jan, Stieranka Filip, Pazourek Filip, Janota Filip, Jinšík Roberto a Cepák Dominik.  Nejlepší střelci Malše: 23 – Wohlgemuth, 17 – Tibitanzl, 16 – Šestauber, 13 – Vodák, 11 – Míča, 10 – Vochozka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Petr Tibitanzl