Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nedá se říct, že to byla špatná sezona, ohlédl se písecký kapitán Michal Rendla

 
čtvrtek, 14. června 2018, 10:01

Třetiligový Písek uzavřel jarní část sezony domácím soubojem s Chrudimí. Výsledek zněl 1:1. Na penalty vyhráli hosté, kteří se radovali z prvenství v soutěži a postupu do 2. ligy již po remizovém zisku. Pouhý bod jim stačil k naplnění cíle. Jihočeši potřebovali zabrat naplno, aby mohli pomýšlet na konečnou čtvrtou příčku. Závěrečné kolo mají předehrané a nezbývá jim, než čekat na výsledky soupeřů. Proti Chrudimi se naposledy představil v píseckém dresu kapitán Michal Rendla.

Jihočeši inkasovali po sedmi minutách hry a bylo vidět, že soupeřova síla jim dělá problémy. Drželi sice častěji míč, ale přihrávali si do stran nebo dozadu. Jejich snažení nevedlo k razantnímu úderu a diváci byli nespokojení. „Vůbec si nemyslím, že bychom nedávali do hry, co bylo potřeba. Soupeř měl prostě svoji kvalitu, vždyť vystoupal nejvýš z osmnácti týmů. My jsme se museli řídit nějakou taktikou a počítat s tím, že hrajeme pátý zápas během čtrnácti dnů,“ vysvětloval Michal Rendla.

Do druhé půle domácí trenéři pozměnili rozestavení hráčů, které směřovalo k ofenzivnějšímu pojetí. Odměnou za trpělivou práci se stal vyrovnávací gól, který dal v 81. minutě Filip Řezáč. Po devadesáti minutách se soupeři rozešli smírně a následoval penaltový rozstřel o prémiový bod.  Za Písek se trefili Michal Rendla a Martin Voráček, za hosty dal Patrik Tlapák. Pokus jeho kolegy Petra Drahoše následně vystihl brankář Kamil Hajdušek.

Věděli, že závěr bude těžký

Stav 2:1 přibližoval Jihočechy k úspěchu, jenže Martin Held, Aleš Hanzlík a Václav Hrachovec mířili všichni do místa, které vykrýval chrudimský gólman Lukáš Mrázek. „Je to o hlavě. Někteří hráči to prostě občas nezvládnou. Je to o tom, jak se kdo cítí po celý zápas,“ komentoval tři zahozené penalty kapitán týmu Michal Rendla, jenž uzavřel čtyřleté období dobrých služeb ve žlutomodrých píseckých barvách.

Celek od Otavy na jaře usiloval o třetí příčku, v závěru alespoň o čtvrtou. Výsledkově, v určitých fázích i herně, však nezvládl anglický týden složený ze třech vystoupení na hřištích soupeřů, který předcházel derniéře s Chrudimí. Svěřenci Rostislava Grossmanna a jeho asistentů padli v Domažlicích 0:3, v Litoměřicích hráli 3:3, ale neuspěli v penaltách, předehrávka v Zápech skončila 0:1.  „Věděli jsme, že závěr sezony bude těžký. Že potkáme soupeře ze špičky, jinou kvalitu, než předtím. Z toho vyplynuly ty výsledky.  V Domažlicích jsme doplatili na hrubé individuální chyby, Litoměřicko nás potrestalo za laxnost. V Zápech jsme dostali laciný gól ze standardky,“ popisoval Michal Rendla.

Poslední hvizd soudcovy píšťalky po utkání s Chrudimí nabídl příležitost k ohlédnutí za celým ročníkem 2017 – 18. „Podzim přinesl bodově asi lehké zklamání. Potom nastala trenérská výměna, trošku si to psychicky sedlo, nastartovali jsme se a sbírali body. Na konci jsme začali klopýtat. Nedá se říct, že to byla špatná sezona, i když ambice byly o něco vyšší,“ konstatoval sedmadvacetiletý odchovanec kladenského fotbalu, jenž do Písku připutoval přes Čáslav a po čtyřletém pobytu se rozhodl pro novou štaci ve 3. lize. Nechtěl však prozradit jméno klubu.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle