Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice doma promarnily řadu šancí, Katovice nemilosrdně trestaly

 
úterý, 12. června 2018, 10:14

Nejdůležitější utkání jara domácí nezvládli. Katovice se představily jako kompaktnější tým a hlavně byly skvěle dirigováni Hajduškem. Tento rozdílový hráč byl i autorem úvodní branky, když jej Lukáš Stuchlík nestačil pokrýt ve vápně při přímém kopu z poloviny hřiště ve 32. minutě.

Do té doby se hrálo celkem vyrovnané utkání. Dražice opět nedokázaly využít brankové příležitosti. Hlavně ta ze 6. minuty je hodně mrzela. Veselý nacentroval do vápna hostů, míč se dostal za obránce na nohu Matyáše Stuchlíka. Jeho pohotová střela sice gólmana překonala, ale balon pouze orazítkoval břevno Švehlovy branky.

Podobně naložil se svou gólovkou i Lukáš Stuchlík ve 40. min. A opět to byl Veselý, který centroval balon před branku, kde našel našeho střelce. Stuchlíkova hlavička se tentokrát odrazila od levé tyčky.

Že domácí nebylo souzeno srovnat skóre, dokazuje i další tutovka v závěru první půle. Kromka vyslal uličkou na zteč L. Stuchlíka. Ten postupoval sám proti brance, stíhán jedním z obránců. Sice stačil vystřelit, ale brankář jeho pokus stačil reflexivně vytěsnit na horní tyč své branky. K přestávce tak odcházeli spokojenější hostující hráči z Katovic.

Do druhého dějství už Dražice nevstoupily s takovou chutí a elánem, jakoby rezignovaly po té spoustě neproměněných příležitostí, a hosté měli více ze hry. Převahu korunovali už v 56. min., když Zoubek utekl po pravé straně Barešovi, a přihrál na střed na volného Uhra. Jeho první pokus Baka vyrazil stejně jako i jeho dorážku, ale napotřetí už se Uher prosadil, a zvýšil na 0:2.

Hned za další dvě minuty podnikli hosté rychlý brejk do otevřené obrany. Repa si zaběhl za obranu tentokrát po levé straně a posadil centr přímo na opět trestuhodně volného Uhera. Na jeho střelu neměl Baka šanci zareagovat 0:3. A za dalších pět minut Schánělec vysunul do samostatného úniku agilního Uhra, který pohrdl hattrickem, a místo střely volil přihrávku na střed brány, kam si naběhl Zoubek. Ten už jen doklepl balon do odkryté branky 0:4.

Ani čtyřgólové vedení hostující hráče neuspokojilo a až do samého závěru se na branku Baky valil útok za útokem. Repa se lobem přes něj neprosadil, stejně tak zlikvidoval brankář i střelu Chylíka z přímého kopu v 77. minutě. Skóre už změny nedoznalo a hosté po zásluze mohli slavit.

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Těžko říci, kde hledat příčiny naší prohry. Shodli jsme se na tom, že soupeř byl jednoznačně lepší. Snad jen kdyby se nám podařilo jít do vedení po některých šancích, kterých bylo v první půli dostatek, mohl obraz hry vypadat jinak. To je ale kdyby, a na to se nehraje. Skutečnost je taková, že vzhledem k tomu jak se vyvíjí situace v divizi, půjdou z krajského přeboru s největší pravděpodobností tři mužstva. V současné chvíli to jsou Dačice, Včelnice a Sokol S. Ústí. Poslední utkání příští týden však hraje Ústí doma s Dačicemi a dá se celkem lehce předpokládat, že vyhraje. My naopak jedeme do Olešníka, který doma většinou neztrácí. Uvidíme, jestli v sobě hráči najdou dostatek bojovnosti, aby se krajský přebor hrál v Dražicích i v příštím ročníku. V tom nás udrží pouze výhra a zisk tří bodů.“


TJ Dražice – SK Otava Katovice 0:4 (0:1)

Branky: 31. Hajdušek, 56. a 58. Uher, 64. Chylík. Rozhodčí: Tupý - Přibyl, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:5 (Horka, P. Novotný, Veselý, M. Stuchlík – Chylík, Rybák, Uher, Repa, Kagui). Diváků: 150.

Dražice: Baka – P. Novotný (63. Kubů), Horka, D. Štecher, Bareš – K. Novotný (63. Tesař), Veselý, Hořejší, M. Stuchlík – L. Stuchlík (80. Kos), Kromka (73. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Hajdušek, Rybák – Cibulka (73. Hromíř), Kagui (82. Koutský), Chylík, Repa – Zoubek (77. Bláha), Uher. Trenér Roman Malý. Nejlepší hráči: Veselý, Baka – Hajdušek

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice