Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Na Soukeníku a v podzámčí se body dělily

 
neděle, 10. června 2018, 20:39

Dvě nedělní remízy podstatně vylepšily neúspěšnost domácích týmů ve 29. kole krajského přeboru. Doma zvítězila jen Želeč s Milevskem, jinak body ukořistili jen nedělní hostitelé. Béčko Táborska po sérii sedmi výher v řadě mělo konečné třetí místo jisté. S příštím divizním nováčkem z J. Hradce remizovalo po přestřelce 3:3. To na Hluboké, kde se bude stavět nová tribuna, bylo derby s Rudolfovem na góly o mnoho skoupější. V prvním poločase padly po jednom na každé straně.

Nedělní výsledky 29. kola KP


FC MAS Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 1910 3:3 (2:1)

Branky: 17. Radosta, 38. Valenta (pen.), 75. Škarda – 40. Princ, 46. Kučera, 80. Toman. Rozhodčí: Dunovský – P. Šafránek, Hoch. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:3 (Kučera, Beránek, Králíček). Diváků: 80.

Táborsko B: Satrapa – Větrovský, Škarda, Laszák, Klusák – Peterka – Postřihač, Kopřiva, Vozihnoj, Radosta – Valenta. Trenér Karel Musil.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel, Beránek, Blažek – Kučera (83. Cettl), Koutný, Šmíd (46. Králíček), Votava – Princ (65. Chalupský), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Valenta – Koutný

Začátek prvního poločasu po určitém oťukávání patřil domácím, kteří povolali do zbraně i pendly Valentu s Kopřivou. Po čtvrthodině hry se po centru prosadil Filip Radosta – 1:0. I nadále si Táborští udržovali převahu a výsledkem byl i faul v pokutovém území Jindřichova Hradce. Po něm rozhodčí Dunovský nařídil penaltu, z níž zvýšil Tomáš Valenta – 2:0.

Dvoubrankové vedení ale domácí do konce prvního dějství neudrželi. Většinu času se museli hosté bránit, ale ve 40. minutě Táborští chybovali a dovolili soupeři snížit. Podařilo se to Vojtěchu Princovi – 2:1.

Po přestávce domácí na tempu trochu ubrali a pustili hosty více do hry. Častěji se přesouvali na útočnou polovinu a gólman Satrapa měl více práce. A těsně po vstupu do druhého poločasu už bylo po náskoku a po gólu Víta Kučery začínalo se nanovo - 2:2. Ani to ještě nebylo všechno. Čtvrt hodiny před koncem samotného zápasu získalo navrch znovu Táborsko. To mu zajistil Tomáš Škarda, na jehož pokus byl Hejníček krátký – 3:2. A jak řečeno, Jindřichohradečtí už byli v ráži a s porážkou se nechtěli smířit. Takže jim vydoloval aspoň bod deset minut před koncem Martin Toman – 3:3.

Duel třetího s druhým skončil dělbou bodů. „Hradec podává velice dobré výkony, takže jsme začali trochu opatrně, ale postupně jsme se dostali do tempa a potvrdili jsme to i dvěma góly. Bohužel jsme si ten náskok sami pokazili. V druhé půli jsme trochu polevili a umožnili jsme hostům, aby zvedli hlavu. Dost byla znát pomoc pendlů a kolem nich se zlepšují i naši mladíci. Na jejich hře to je znát, mančaft má perspektivu,“ uvedl vedoucí táborského mužstva Petr Kolář.


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Rudolfov 1:1 (1:1)

Branky: 19. Kulík – 25. Janák. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Krauskopf. Delegát: Rejžek. ŽK: 4:1 (Antoš, T. Adam, Kulík, Jonáš  - Kuna). Diváků: 100.

Hluboká: Vachuta – Jonáš, Legdan, Antoš, Čermín – Rubick, Kulík (89. Turek), Stráský, Říha (80. Křiváček) – T. Adam (65. Valenta), Hájek. Trenér František Cipro.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák, Novotný, Hajný, Kuna – Prokeš, Syrovátka (86. Hlubocký), Šindelář, Janák – Sládek (69. Žoček), Vejvar (90. Plojhar). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Legdan, Stráský – Syrovátka, Kuna

První poločas okresního derby, které sledoval na lavičce i Radim Pouzar, nabídl vyrovnaný průběh a nakonec i výsledek. Jako první šli do vedení domácí. Založili krásnou akci na jeden dotek, na jejímž konci byl úspěšný Karel Kulík – 1:0. Hráči z podzámčí měli i další příležitostí ke zvýšení vedení, ale gólman Pícha si řekl, že už toho dostali dost.

Nedovolil už skórovat, i když mu několikrát pomohli hlubočtí soupeři sami. Například T. Adam, jenž přihrávku Hájka poslal nad jeho branku. Hosté se tlačili za vyrovnáním a úspěšní byli ve 25. minutě, kdy Vachutu překonal Lukáš Janák – 1:1.

Přestávka více prospěla domácím, kteří byli ve druhém poločasu iniciativnější. Měli i víc velikých příležitostí, jenže už ani jednou neuspěli. Rubickovu střelu zastavilo břevno Píchovy branky, Legdanova hlavička z malého vápna pak skončila nad břevnem. Příliš nahoru mířil i T. Adam. Vzhledem k tomu, že se neujaly ani pokusy Kuny z trestného kopu a Vejvar poslal balon vedle, skončilo utkání remízou.

„Mírnou převahu jsme měli v prvním poločase my a taky jsme dali první gól. Bohužel další jsme už nedokázali proměnit. A doplatili jsme na to tím, že hosté vyrovnali. Po pauze jsme tlak zvýšili, byly další šance, ale už se žádná neujala,“ řekl František Šůna, vedoucí mužstva Hluboké. Rudolfov uhrál venku druhou plichtu za sebou. „Hluboká sice vedla, ale do konce prvního poločasu jsme dokázali srovnat. Pak jsme měli i další šance, ale nedali jsme,“ poznamenal kouč „Perštátu“ Otakar Matouš.


Psali jsme v sobotu

KP: O černého Petra si to rozdají S. Ústí a Dražice, mistrovská Želeč přejela Milevsko

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák