Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Bavorovice mají blízko k postupu, Sedlec a béčko Hradce sestupují

 
neděle, 10. června 2018, 23:20

Bavorovický Mariner si poradil v derby se Slavií ČB a udělal důležitý krok k vítězství v A skupině I. A třídy. K postupu mezi krajskou elitu mu zbývá získat jediný bod na hřišti Lokomotivy ČB. A třídu minimálně na sezonu opouští po roce Sedlec a rezerva J. Hradce, celky z chvostu obou skupin. Čeká se ještě na sestupující z předposledních míst. Pokud sestoupí z divize další jihočeský oddíl, postihne pád i tým s nejméně body na 12. místě. Z I. B třídy by sešup do okresu znamenal pro osm mužstev, poslední dva z každé skupiny.

Týn je mimo hru

V 1. A třídě, sk. A, již zůstávají na vítěze skupiny pouze dva kandidáti. Bavorovice vítězstvím nad dalším aspirantem Slavií Č. Budějovice mají k vítězství nejblíže. Stačí jim totiž uhrát v posledním zápase bod na Lokotce v Suchém Vrbném. Jediná Blatná si z ostatních pronásledovatelů vítězstvím na Planou u ČB udržela šanci dostat se bodově před lídra tabulky. Ta však musí v posledním šanci vyhrát ve Vimperku, což bude o něco těžší oříšek k rozlousknutí. Bavorovice totiž mají s Blatnou lepší vzájemnou bilanci (0:0 a 3:2) v případě rovnosti bodů. Týn se domácí remízou s Loko ČB připravil o naději na první místo. Větřní si v pohodě poradilo s posledním Sedlcem, hlavně díky gólové nadílce ve druhé půli, když poločasový stav byl ještě gólově vcelku vyrovnaný. Prachatice prohrály s Vimperkem, když hosté přispěli k tomuto výsledku svojí produktivitou již v průběhu první půle. Junior Strakonice vyhrál derby s Vodňany zásluhou hattricku Jana Zušťáka a v tabulce si s nimi vyměnil místo. Na velký průšvih si zadělal Vacov, když pod novým trenérem Gustavem Bujokem v domácím prostředí nevyhrál se sestupujícím Velešínem, patrně se na tom podepsalo vyloučení Marka Valty ve 49. minutě hry a dohráváni zápasu v oslabení. Ztráta dvou bodu ho může za určitých okolností stát sestup do nižší soutěže.

Trojlístek o udržení

Ve skupině B se hraje nyní již pouze o udržení. Lom a Bernartice si svá tabulková postavení zajistily již v minulém kole. Na třetí místo se dostal Chýnov díky výhře v Dobré Vodě. Další prohra Čtyř Dvorů doma s Veselím nad Lužnicí odsunula svěřence trenéra Wohlgemutha až na páté místo. Čtvrté si zajistily Trhové Sviny, které jsou spolu s vítězem skupiny Lomem nejlepšími mužstvy jarní části soutěže. Hodně si pomohl v souboji o sestupové předposlední místo Meteor Tábor vítězstvím v Ševětíně. Hrdějovice druhým jarním vítězství se sestupující  rezervou J. Hradce mají na Meteor Tábor už jen jednobodovou ztrátu. Rozhodovat bude až poslední kolo. Situaci ve skupině značně zkomplikovalo postavení Českého Krumlova v divizi. V případě, že sestoupí do kraje, sestoupí z A třídy o soutěž níž 5 mužstev. Takže vyhráno v této skupině nemá ani jedenáctá Dobrá Voda. Navíc v závěrečném kole cestuje na půdu Meteoru Tábor. Desátá Planá nad Lužnicí se již obávat nemusí.

Boršov na vítězné vlně

V 1. B třídě, skupině A, Klikov prohrál v domácím prostředí s Loučovicemi a v jarní části soutěže se stále propadá tabulkou níž a níž. Boršov nad Vltavou se vítězstvím nad Zlatou Korunou posunul z osmé na páté místo. Naplno zabodoval už popáté v řadě. Prohra pro jeho soupeře ještě nemusí znamenat sestup do okresní soutěže. Nová Ves u ČB vyhrála vysoko v Suchdolu nad Lužnicí, když tři góly zaznamenal Zbyněk Holý. Kaplice pokračuje ve svých střeleckých manévrech a tentokrát to odnesly poslední Chvalšiny devíti kousky. Střelecky se zaskvěl Josef Gondek, autor tří gólů (z toho jedna z penalty). Utkání sledovala hezká 140 členná divácká kulisa. Rezerva Roudné si snadno poradila s Ledenicemi. Trefil se i nestárnoucí Rudolf Otepka. Olešnice porazila Frymburk, díky brankám, které zaznamenali jeho střelci v průběhu prvního poločasu v rozmezí tří minut! Starosti se záchranou bude mít pravděpodobně Nová Ves-Brloh, která hraje doma v příštím posledním kole s rozjetým Boršovem. Naděje se tak naskýtá právě Zlaté Koruně, která v posledním kole hostí Suchdol nad Lužnicí a za jistých okolností se ještě může, když vyhraje, dostat před právě Novou Ves-Brloh.

Osud Vacova B závisí na „áčku“

Ve skupině B se postavení čelních mužstev nezměnilo. Lhenice vítězstvím nad Vlachovým Březím poslali v  podstatě svého soupeře do okresu. To by muselo Vlachovo Březí porazit v posledním kole doma Lažiště. To by byl výsledek z říše sci-fi a vacovská rezerva by nesměla bodovat doma. Poslední Zdíkov doma nečekaně remizoval se čtvrtou Čkyní bez branek, přitom obě mužstva od sebe v tabulce dělí neuvěřitelných 46 bodů. Chelčice si vítězstvím nad Strunkovicemi zajistily klid a příští sezónu v soutěži. Vacovu B po prohře ve Volyni stačí k udržení bod v utkání posledního kola doma se Lhenicemi, což pro ně bude také značně obtížný úkol. Může nastat i varianta, že sestoupí A-tým Vacova z A třídy, pak by automaticky sestupovalo béčko.

Semice drží jarní neporazitelnost

Ve skupině C vedoucí Semice jasně přehrály na domácím trávníku třetí Chyšky, když dvě branky zaznamenal Martin Škulina, nejlepší střelec této skupiny společně s Jiřím Bicanem z Putimi. Kovářov prohrál doma s Božeticemi. Bělčice si vítězstvím v Klukách zajistily krajskou soutěž i na příští sezonu. Naopak jasné domácí vítězství Kestřan nad posledním Podolí II nebude již nic platné a jsou spolu se svým soupeřem sestupujícím mužstvem do okresní druhé třídy. Posílený Osek B v nedělní dohrávce vyhrál překvapivě vysoko nad Hradištěm. Řádil především pendl Jakub Říský, autor tří gólů.

S Jistebnicí padají Ratibořské Hory

Ve skupině D na jaře neporažené mužstvo Chotovin porazilo Řepeč-Opařany a udrželo si postavení na třetím místě. V tabulce se udržely v popředí i Slavonice díky jarním výkonům a vítězstvím nad Novou Bystřicí probojovaly již na čtvrtou příčku. Ratibořské Hory (na jaře získaly 4 body) po porážce v sedmigólové přestřelce s lídrem skupiny z Lišova doprovodí do okresního přeboru Táborska poslední Jistebnici. Malšice remizovaly s druhou Lomnicí nad Lužnicí a zajistili si záchranu. Mladá Vožice se podělila o body se sestupující Jistebnicí, když byly všechny gólové trefy zaznamenány již v průběhu prvního poločasu.


VÝSLEDKY 25. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – SK Slavia Č. Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 51, Petr Babka, 53. T. Kučera.
Rozhodčí: M. Havlík – Náprava, Devera. DFA: Brož. ŽK: 2:2 (Trnka, Šafránek – Kohout, Hasenöhrl). ČK: 0:1 (Wagner). Diváků: 150.

TJ Blatná – SK Planá 4:1 (2:0)
Branky: 44. Mišiak, 45. Machovský, 46. Peleška, 72. Motyka – 48. Jan Pintér.
Rozhodčí: Brych – Lepič, M. Mráz. DFA: Němeček. ŽK: 1:2 (Peleška – Píchal, Beran). Diváků: 140.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 27. Vařil – 47. Ayeb.
Rozhodčí: M. Havlík – Náprava, Devera. DFA: Eibl. ŽK: 2:2 (Tupý, Jos. Brom – Sudek, Navrátil). Diváků: 170.

SK Větřní – TJ Sedlec 7:2 (3:2)
Branky: 43. a 45. Gutheis, 75. a 90. Chupík, 4. Pat. Podskalský, 53. Sivák, 69. Sukdolák – 20. T. Kučera, 22. Staněk.
Rozhodčí: Izugrafov – Valeš, Cigáň. ŽK: 2:1 (Sukdolák, Gutheis – Michalec. Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice – TJ Šumavan Vimperk 2:3 (1:3)
Branky: 16. Juroš, 53. Mir. Kochma – 7. a 19. Pankratz, 44. Kvapil.
Rozhodčí: Dvořák – R. Mráz, Brom. ŽK: 1:1 (K. Ryšánek – Pospíchal). Diváků: 100.

FK Junior Strakonice – FK Vodňany 4:2 (3:1)
Branky: 29., 37. a 45. (pen.) Jan Zušťák, 71. T. Kostka – 20. (pen.) Luboš Kunc, 70. Polanský.
Rozhodčí: Tauber – Valeš, Vejčík. ŽK: 1:2 (Juhaňák – Konvička, Hubáček). Diváků: 184.

SK Vacov – FC Velešín 3:3 (2:2)
Branky: 40. (pen.) J. Červenka, 45+1. J. Ketzer, 52. Zitta – 9. Mikeš, 42. Vlačuha, 64. Semerád.
Rozhodčí: L. Eibl – Dvořák, Brom. ŽK: 3:6 (Valta 2, Jírovec – Jak. Zatloukal, Karel Zatloukal, Šálek, Schneider, Semerád, Severa). ČK: 1:0 (49. Valta).


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 0:2 (0:0)
Branky: 34. Ježek, 73. Daněk.
Rozhodčí: Lepič – Tauber, Křížek. ŽK: 3:1 (Janeček, Vajo, Havelec – Dekhli).

SK Ševětín – FK Meteor Tábor 2:4 (0:3)
Branky: 66. a 90. Suchan – 42. a 87. Kollárik, 7. Scheufler, 19. Grombíř.
Rozhodčí: Písek – Albert, Hladík. DFA: Kučera. ŽK: 3:5 (Kupec, Sváta, Jak. Suchan – Štumfol 2, Švejda, Pilař, Svatek). ČK: 0:1 (90. Štumfol).

TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 1:0 (0:0)
Branka: 14. L. Gažák.
Rozhodčí: Rinth – Talíř, Trkovský. ŽK: 1:1 (Šemro – Pospíchal).

SK Nemanice – TJ Sokol Bernartice 4:1 (3:1)
Branky: 30. a 40. Kisvetr, 32. a 88. Záveský – 3. Novák.
Rozhodčí: Albert – Písek, Hladík. ŽK: 1:2 (Sulek – Rakovan, T. Češka).

SSK Dobrá Voda – FC Chýnov 1:5 (0:2)
Branky: 75. (pen.) Rosa – 30., 44. a 53. Prášek, 49. a 69. Štiller.
Rozhodčí: Jevčák – Vejčík, Křížek. ŽK: 2:1 (Choboda, Arnold – Pat. Mareš).

Slavoj Hrdějovice – FC Jindřichův Hradec B 2010 4:1 (0:1)
Branky: 52. a 62. Kukačka, 48. Pimpara, 77. Bohoněk – 1. Rakušan.
Rozhodčí: Ťupa – Jevčák, Bartůněk. DFA: Šnajder. ŽK: 2:1 (Pimpara, Jan Turek – Rakušan).

FC ZVVZ Milevsko B – TJ Sokol Lom 4:3 (4:3), nedohráno
Branky: 17. a 42. Sedlák, 21. a 44. Jar. Paták – 7. Mařík, 34. Jan Šimák, 36. Jiří Turek.
Rozhodčí: Kroutl – Albert, Kovařík. Hráno bez karet. Diváků: 120.
Začátek druhého poločasu byl nejdříve odložen o 20 minut z důvodu nepříznivého počasí a povětrnostních vlivů (silná bouře, krupobití, silný vítr). Po uplynutí doby bylo jasné, že se stav hrací plochy i počasí nezlepší. Proto bylo utkání z důvodu nezpůsobilosti hrací plochy a nepřízně počasí předčasně ukončeno. Oddíly se dohodly na náhradním termínu ve středu 13. 6. 2018 od 18 hod.


VÝSLEDKY 25. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Blesk Klikov – Vltavan Loučovice 0:3 (0:2)
Branky: 8. Dudla, 35. Zbořil, 57. (pen.) Mart. Hüttner.
Rozhodčí: Leiš – Bezpalec, Janák. DFA: Bumba. ŽK: 1:1 (Wollner – Koutský).

FK Boršov nad Vltavou – SK Zlatá Koruna 3:1 (1:0)
Branky: 16. (pen.) Aleš Matoušek, 70. Macík, 73. Šimeček – 54. Lacko.
Rozhodčí: Cigáň – Izugrafov, Valeš. DFA: Bicek. ŽK: 4:3 (Aleš Matoušek, Pokorný, Filištein, Soukup – Štěpánek, Ohnsorg, Lacko).

TJ Sokol Olešnice – FC Šumava Frymburk 3:1 (3:0)
Branky: 26. a 27. Horelica, 24. Fiala – 84. St. Budík.
Rozhodčí: Pravda – Landík, Ovčáček. ŽK: 2:3 (Drtina, Hanzal – Fil. Mertl, Rom. Mertl, Flöring). Diváků: 110.

TJ Malše Roudné B – TJ Slavoj Ledenice 6:2 (1:1)
Branky: 44. Šolc, 67. Wohlgemuth, 76. R. Otepka, 79. Kössl, 83. Samek, 89. Goretki – 33. Winkler, 75. Volf.
Rozhodčí: Ct. Novotný – P. Šťastný, Zevl. ŽK: 0:1 (Pat. Svoboda).

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Nová Ves 2:5 (2:4)
Branky: 4. Jak. Záruba, 21. Kamiš – 14., 35. a 50. Holý, 20. V. Brožka, 23. Janeček.
Rozhodčí: Průchová – Hnilička, Ernst. ŽK: 0:1 (Vít Neumann). Diváků: 109.

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Nová Ves-Brloh 4:2 (1:1)
Branky: 20. Prokop, 51. Černý, 60. Sládek, 85. Soukup – 33. a 52. Vlček.
Rozhodčí: Frček – Studený, Jindrle st. DFA: J. Šafránek. ŽK: 1:0 (Černý). Diváků: 120.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Chvalšiny 9:2 (4:1)
Branky: 36., 63. (pen.) a 77. Gondek, 40. a 75. Pál, 3. Marek Malický, 42. Rob. Daniel, 65. Štrbačka, 86. (pen.) Divoký – 18. a 63. Pavlis.
Rozhodčí: Ondra – Škuthan, Kemény. ŽK: Hráno bez karet. Diváků: 140.


SKUPINA B

TJ Dříteň – Sokol Stachy 1:1 (1:1)
Branky: 1. Tomáš Kovařík – 19. Heidenreich.
Rozhodčí: Trkovský – Talíř, Rinth. ŽK: 2:1 (Milan Kovařík, Strapáč – Pešl).

FK Lažiště – Sokol Cehnice 5:0 (2:0)
Branky: 29. Hrbek, 40. Linhart, 63. Makoš, 83. Sedláček, 89. Bízek.
Rozhodčí: Picka – Blažek, Trněný. ŽK: 1:3 (Sedláček – Hovorka, Krejsa, Martínek).

1.FC Netolice – FC Westra Sousedovice 0:3 (0:2)
Branky: 9. a 78. Milan Glazunov, 39. Duba.
Rozhodčí: Bumba – Ernst, Heinzl. ŽK: 1:1 (Rokůsek – T. Glazunov).

TJ Sokol Zdíkov – SK Čkyně 0:0
Rozhodčí: M. Pečenka – Syrovátka, Muzika. ŽK: 3:2 (Št. Kurej, Šebánek, Vačkář – Chalupa, Schwamberger).

SK Slavoj Volyně – SK Vacov B 2:1 (1:0)
Branky: 30. Príhara, 51. Malina – 75. Uhlíř.
Rozhodčí: Syrovátka – M. Pečenka, Hejtmánek. DFA: Tupý. Hráno bez karet.

SK Lhenice – FC Vlachovo Březí 3:0 (2:0)
Branky: 19. Mahák, 39. Balica, 76. Mrkvička.
Rozhodčí: Landík – Pravda, Zloch. DFA: Chlaň. ŽK: 1:0 (Prenner).

FK Chelčice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 1:0 (0:0)
Branka: 70. Marek Lang.
Rozhodčí: Hnilička – Průchová, Hodánek. DFA: Urban. ŽK: 3:1 (Machnyk, Kapusta, Kouba – Klein).


SKUPINA C

TJ ZD Kovářov – TJ Božetice 0:2 (0:1)
Branky: 39. Jan Jelínek, 65. Emil Švec.
Rozhodčí: Zabilka – Klimeš, Tanáč. ŽK: 1:1 (Hubička – Jan Jelínek).

FC AL-KO Semice – FC Chyšky 4:1 (2:0)
Branky: 31. a 48. Škulina, 29. Veleman, 62. Jak. Keclík – 64. Vaverka.
Rozhodčí: Kocina – Ovčáček, Čarek. ŽK: 1:1 (Pav. Keclík – Jiří Barda).

1. FC Boston Kluky – TJ Sokol Bělčice 2:4 (2:2)
Branky: 22. Mir. Štěpán, 38. Voj. Košatka – 33. Pat. Průcha, 40. Zavadil, 57. D. Říský, 90. Ráž.
Rozhodčí: Šíma – Smola, Matura. ŽK: 3:0 (Ond. Fučík 2, Mir. Štěpán). ČK: 1:0 (88. Ond. Fučík).

IPD service Kestřany – TJ Podolí II 4:1 (2:1)
Branky: 10. a 41. V. Průcha, 46. a 82. Zima – 45. Mařík.
Rozhodčí: Ovčáček – Kocina, Smola. DFA: Pípal. ŽK: 1:3 (Zima – Volf, Kafka, K. Levora). ČK: 0:1 (82. Lis). Diváků: 200.

SK Mirovice – TJ Sokol Putim 2:2 (0:1)
Branky: 69. Hřídel, 87. Mrlina – 5. Bican, 64. Sup.
Rozhodčí: Klimeš – Zabilka, Záhorský. ŽK: 4:5 (Mrlina, K. Mařík, Kazák, Kvěch – Sup, Milan Nousek, Holan, Mart. Souhrada, Šteier). Diváků: 120.

TJ Sokol Sedlice – TJ Sokol Sepekov 4:0 (1:0)
Branky: 30. Čabrádek, 48. Zd. Mikeš, 55. Běloušek, 60. Fil. Rakovan.
Rozhodčí: Novák – Hučík, Horvát. ŽK: 0:1 (Petr Palus).

TJ Osek B – TJ Hradiště 5:2 (2:0)
Branky: 13., 52. a 78. Jakub Řiský, 16. Hosnedl, 74. Brabec – 60. Blažek, 80. Hubička.
Rozhodčí: Pánek – M. Mráz, Poklop. ŽK: 2:3 (Diviš, Jan Hájek – Hanus, Moravec, D. Pichlík).


SKUPINA D

TJ Dolní Bukovsko – FK Sokol Třebětice  4:0 (2:0)
Branky: 34. a 90. Jiří Matoušek, 44. Chochol, 69. Klika.
Rozhodčí: Panský – R. Šťastný, Cibranský. ŽK: 1:0 (R. Kokeš). Předehráno v pátek 8.6.2018.

TJ Sokol Chotoviny – FK Řepeč-Opařany 2:0 (0:0)
Branky: 48. Šmejkal, 68. Pavlíček.
Rozhodčí: Ryneš – Křížovský, Třešňák. Hráno bez karet. Diváků: 100.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Jiskra Třeboň B 3:2 (0:1)
Branky: 52. Janeček, 84. Madar, 90+5. Klokner – 34. Čábela, 78. Redžepi.
Rozhodčí: R. Šťastný – Panský, Koudelka. ŽK: 4:2 (Voj. Jánošík, Janeček, Bílek, Madar – Hofmann, Jak. Veselý).

SK Ratibořské Hory – SK Lišov 3:4 (2:2)
Branky: 2. a 51. Kment, 11. Vocílka – 16. a 33. Bouchal, 82. Petr Kandl, 85. Vávra.
Rozhodčí: Křížovský – Ryneš, Třešňák. ŽK: 0:1 (Vávra).

TJ Sokol Slavonice – TJ Jiskra Nová Bystřice 3:1 (0:0)
Branky: 59. Jahoda, 80. Bodlák, 87. Marhoun – 49. Brabec.
Rozhodčí: Kollmann – Ernst, Zd. Havlík. ŽK: 1:1 (Mašek – Brabec). Diváků: 100.

TJ Malšice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:1 (0:0)
Branky: 46. Chvosta – 67. Burda.
Rozhodčí: Talíř – Dimitrov, Třešňák. DFA: Bumba. ŽK: 3:1 (Čech 2, Starý – Marsa). ČK: 1:0 (59. Čech).

TJ Sokol Mladá Vožice – 1.FC Jistebnice 2:2 (2:2)
Branky: 4. Petr Kukla, 30. T. Svatek – 22. Horčička, 38. T. Maňák.
Rozhodčí: Vican ml. – Svoboda, Mraček. ŽK: 4:4 (Struska, T. Svatek, Teplo, Fiala – Vlad. Kotalík, Jak. Bojko, Jan Muž, Dav. Bojko). Diváků: 100.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Zdeněk Formánek