Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Oseku se vytvořila dobrá parta, říká Muž kola Sebastian Hosnedl

 
pátek, 8. června 2018, 10:37

V minulém kole nadělil Osek Hluboké pět gólů a hattrickem se na vysokém vítězství podílel Sebastian Hosnedl (21). Osečtí měli motivaci vyhrát, vždyť na podzim inkasovali od týmu z podzámčí šestku. V paměti to měl především šikovný levý halv, který zdatně brousí lajnu a také jeho výkony mají vliv na úspěšném jaru. I proto byl zvolen Mužem 28. kola KP.

Oseku se na jaře docela daří. Jak vás trenér Voříšek probudil ze zimního spánku?
Myslím si, že v Oseku se utvořila dobrá parta lidí, a proto se nám daří.

Naposledy to odnesla dost citelně Hluboká. Jak trenér prozradil, měli jste ke zvýšenému úsilí i pádný důvod. Na podzim jste v podzámčí utrpěli potupnou porážku 0:6. Vzpomínáte si na ten zápas?
Určitě si na něj vzpomínám a není mi to nikdy příjemné, když dostaneme tolik gólů. Proto jsme jim to chtěli vrátit.

Připravili jste se nějak speciálně? Hluboká totiž také nepatří k nějakým nazdárkům. Na co vás trenér upozorňoval a od koho hrozilo největší nebezpečí?
Nevím, jak se připravovali spoluhráči, ale já jsem si dal před zápasem nějaký ten individuálek a v deset večer už jsem ležel. Pak jsem si dal lehký obídek, takže já byl sto procent připravený. Trenér pár jmen soupeře asi říkal, ale tady v kraji se dá hrát s každým. Takže já se na to moc nesoustředil.

Vy sám jste načal hosty dvěma góly během pár minut, to se asi podepsalo na jejich náladě. Zvlášť když jim navíc přidělil gól do šatny kolega Říský. Tím pádem skončilo účinkování soupeřova gólmana. Můžete ty situace popsat?
„Začal bych asi tím, že první dva góly jsem dal po krásných nahrávkách Jana Hocha, a já jsem pouze obešel brankáře a dával góly. Jinak před třetím gólem krásně Matěj Kroupa vyhrál hlavičku a Jakub Říský už si s tím s přehledem poradil.

Těsně po přestávce jste přidal další trefu a Hluboké vzal definitivně vítr z plachet při pokusu snížit, když jste o svých kvalitách přesvědčil i novou tvář v brance Hluboké. A opět těsně před koncem poločasu se mu úspěšně připomněl Jakub Říský.
Ano, řikali jsme si o poločase, že musíme pokračovat v té hře, kterou jsme předváděli v prvním poločase, a to se také podařilo.

Nepřišlo vám líto, že vás trenér čtvrt hodiny před koncem vystřídal? Nebo tím pádem měl víc prostoru k hattricku i kolega? Vlastně oba jste se hlubocké obraně utrhli z řetězu.
Ne ne, nepřišlo, naopak jsem byl rád. Mám nějaké potíže s kotníkem, a kdyby Kuba dal hattrick, tak tím líp. Dal by něco do kasy, takže víc rumu pro mě. (Smích).

Když se ještě nakrátko vrátím k vašim podzimním a jarním výkonům, v čem vy sám vidíte rozdíly ve hře týmu?
Měli jsme dobré soustředění. A hlavně, jak už sem psal, začali jsme pracovat jako tým. Přestali jsme prohrávat šestibrankovým rozdílem a naopak začali vyhrávat.

Doba fotbalové dovolené či prázdnin se rychle blíží. Už máte plán, kde ten čas budete trávit? A možná to bude delší možnost rozmyslet zvážit nabídky z klubů i vyšších soutěží, jestli přijdou. Každopádně, ať se vám daří i dál.
Asi v práci, ale určitě si udělám nějakou picí dovolenou. Určitě taky bude čas na přemýšlení. Jestli přijde nějaká nabídka, tak to budu zvažovat v podstatě jako každej rok. Ale v létě mě pravděpodobně čeká operace nártu, takže všechno je otevřené. Zatím jsem víc nakloněný variantě zůstat v Oseku.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle