Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jako první se udržela Soběslav

 
čtvrtek, 7. června 2018, 12:01

Soběslav dokázala uspět na půdě Mariánských Lázní a dvě kola před koncem divize A se jako první jihočeský zástupce vymanila z letošních hodně hlubokých sestupových vod. Vyhráno zdaleka nemají Roudné ani Č. Krumlov. Jak to tak vypadá, rozhodne poslední kolo. Do pásma sestupu se propadla i Doubravka. Č. Krumlov hostí Mariánské Lázně a končí v Hořovicích. Roudné přivítá postupující K. Vary a na závěr jeden do „Mariánek“, které stále nemají definitivu. Sestupují poslední tři celky, po Petřínu a Jankovu se stále čeká na jméno třetího.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 28. KOLE DIVIZE A


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 2:3 (1:1)

Branky: 36. Lukáš, 89. Nedbalý – 30. a 46. Nohava, 71. M. Mazouch. Rozhodčí: Košan – Szikszay, Štrincl. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:4 (Nedbalý, Cinkanič, Drahorád – Vaněk, Kuník, Uličný, M. Mazouch). Diváků: 120.

Soběslav: Kuník – Maršík, Boháč, Suchan, Hromada – Bouchal – Žalda (88. Janoušek), Nohava (85. Podráský), Vaněk (76. T. Mazouch) – M. Mazouch (90. Wimmer) – Dvořák (70. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: M. Mazouch

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Tři body z Mariánek asi nikdo nečekal, ale jak tak koukám na tabulku, byly asi nezbytné. Stále mě tato soutěž překvapuje, bodů kopec, ale pomalu to nestačí, variant na spadnutí snad milion. No což, jedeme dál. K zápasu snad jen, že to nebyl moc fotbal ke koukání, domácí vsadili po celé utkání na nakopávané míče, s čímž jsme si celkem poradili. Rozdílovými hráči byli Pavel Nohava, který dal dva góly, Martin Kuník (chytil penaltu), a geniální řešení třetí branky Milana Mazoucha. Škoda branky v 89. minutě, konec nemusel být tak hektický. V neděli hrajeme poslední domácí zápas, a všichni si přejeme, aby se se sezónou přišlo rozloučit co nejvíce diváků, a my se na oplátku budeme snažit podat co nejlepší výkon a zakončit první divizní sezónu vítězstvím. V úplně posledním zápase zajíždíme do Dobříše.“


FC Slavia Karlovy Vary – FK Slavoj Č. Krumlov 5:2 (3:0)

Branky: 4. (pen.), 12. a 71. Psohlavec, 26. a 50. Kalina – 34. Persán, 49. Wagner. Rozhodčí: Plzák - Klupák, Vaňkát. Delegát: Pešek. ŽK: 1:3 (Krtička – Persán, Tauber, Wagner). Diváků: 250.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Švec, Dudák, Svoboda (24. Mravec, 46. Sláma) – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (75. Neckář) – Tůma, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nezačali jsme dobře, pak přišla penalta za faul nefaul, nevím. Jenže pak jsme domácím usnadnili další dva góly chybujícím brankářem. Snížili jsme ještě na rozdíl gólu, ale čtvrtý nás zlomil. Pak kluci zabrali a měli jsme blízko k vyrovnání. To bohužel nepřišlo, takže jsme prohráli. Kluci se na hřišti favorita snažili až do konce. Jen v obraně jsme měli na můj vkus moc okének. Vary vyhrály zaslouženě a jen potvrdily, že na divizi mají hodně kvalitní mančaft. My teď musíme bezpodmínečně vyhrát doma s Mariánkami.“


SK Jankov – TJ Malše Roudné 0:2 (0:0)

Branky: 59. Vlk, 72. O. Otepka z pen. Rozhodčí: Janíček - Němec, Průcha. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:0 (Bürger, Honner, Lošek). Diváků: 378.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Honner, Lošek, Zajíc - Bürger, Maršán, Šebelka (46. Sedlic), Rytíř (68. Smetana) - Kočer (58. Kasík), Mensah (72. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Roudné: Hřebejk - Zeman, Holub, Maršík, Lerch - Píša (87. Solomakha), O. Otepka, Hála, Tušer, Vávra (82. Samek) - Vlk (69. Bartoš). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Lošek – Vávra, Lerch, celý tým

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Zasloužené vítězství Roudného. My jsme sice trošku v úvodu utkání zlobili, když měl hlavou šanci Mensah, pak se tam taky ještě otřel míč o tyč, ale ke vstřelení branky to nevedlo. Nedokázali jsme eliminovat hru středních záložníků soupeře a z toho pak pramenily nebezpečné situace v našem vápně. Přestože Roudné mělo i jiné šance, které jsme ale přečkali, tak nakonec utkání rozhodly dvě naše velké chyby.“

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zápas v Jankově byl pro nás, co se týká výsledku, velmi důležitý tzn. bodovat, a to už s ohledem na zbývající výsledky, které nám napomohly k odpoutání se od soupeřů, kteří bojují o divizní ročník 2018/19. Zápas jsme zvládli a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Je to druhý úspěšný krok. A teď můžeme doma definitivně rozhodnout o našem dalším působení, ale čeká nás velká výzva, na domácím stadionu K. Vary... Budeme potřebovat povzbudit od našich fandů a tímto je zveme, aby přišli v co největším počtu v sobotu od 17 hodin do Roudného, a dodatečně jim musíme ještě poděkovat za hojnou podporu v Jankově.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - TJ Přeštice 3:2 (2:1), 13., 29. a 82. Glasnovič - 39. a 54. Strejček.
FK Hořovicko - FK Olympie Březová 3:0 (0:0), 47. Mach, 50. Mojdl (pen.), 53. Balvín.
SK Klatovy 1898 - SK Petřín Plzeň 4:2 (1:1), 15. Krejčí (pen.), 61. Pavlovič, 69. Janda (pen.), 77. Krásný - 8. Vohrna, 59. Heller.
TJ Tatran Sedlčany - MFK Dobříš 0:4 (0:0), 72. a 80. Puchmajer, 78. J. Šrain, 87. Krůta.
SK Rakovník - SK Senco Doubravka 2:1 (2:0), 14. a 28. Duchoň - 66. Brabec.


Napsal(a) Redakce | Foto Natálie Kočerová