Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Oslabená Třeboň doma znovu prohrála, omlazenému Táborsku stačil jediný gól

 
středa, 6. června 2018, 20:28

Z posledních čtyř domácích duelů vybojovala Jiskra Třeboň pouhé dva body. K remízám s Čimelicemi a Rudolfovem se přidaly dvě slepené prohry – o víkendu s Novou Včelnicí a dnes, v předehrávce 30. kola, s rezervním týmem Táborska. Hostům stačila branka Filipa Radosty z 8. minuty, oslabení domácí na něj odpověď nenašli.

Víkendový zápas proti Včelnici, to byla pro třeboňskou Jiskru pořádná facka. V předehrávce 30. kola proti Táborsku domácí tým předvedl mnohem lepší výkon, ale trenér Procházka bojoval se sestavou a jeho tým s tím, aby překonal brankáře Satrapu.

„Chyběli nám Kodras, Pancíř a někteří další kluci, sáhli jsme proto do béčka a musím hráče pochválit, protože na rozdíl od Včelnice to tentokrát odmakali,“ řekl po zápase redakci vedoucí Třeboně František Švaňa. Asi nejcitelnější ztrátou byla absence forvarda Průchy, kterého se snažil zastoupit Martin Podsclan. Třeboňská ofenziva dnes neměla tu sílu, táborské rezervě, která ke Světu přijela opět téměř výhradně s dorostenci, tak stačila jediná branka k tomu, aby vybojovala sedmou výhru v řadě.

O rozhodující trefu se postaral hned v 8. minutě Filip Radosta. "To byl naivní gól, takový šourák. Skála po tom míči ještě skákal, ale už byl za čárou," viděl rozhodující moment duelu Švaňa. Třeboň chtěla odpovědět Holzeplem, ale největší šanci měl v úplném konci zápasu Prokop Pučejdl. Třeboň stáhla hru na tři obránce, Pučejdl se vysunul dopředu, po centru z levé strany si zasekl míč ve vápně, ale ke smůle domácích svou střelu poslal jen do boční sítě. Ve stejné fázi zápasu ale mohlo Táborsko definitivně rozhodnout, Jakuba Skálu nachytalo na švestkách z poloviny hřiště, jenže domácí brankář dlouhý padáček dokázal dostihnout a alespoň vytlačit na břevno.  


Jiskra Třeboň - FC MAS Táborsko B 0:1 (0:1)

Branky: 8. Radosta. Rozhodčí: Krauskopf – Tupý, Jarolím. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Bednář, Cimerhanzl - Vozihnoj). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Cimerhanzl, Hami, Pučejdl, T. Tůma – Matoušek, Koktavý, Franěk, Bednář (66 . Veselý) – Holzepl, Podsclan (77. Sivok). Trenér Zdeněk Procházka.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Mikuláštík, Větrovský (78. Kubec), Postřihač (86. Mischnik) – Bouchal, Peterka, Říha, Vozihnoj – Radosta (90. Kubín), Varačka (78. Rytíř). Mužstvo vedl Karel Musil.

Nejlepší hráči: Holzepl – Radosta

Napsal(a) Martin Wipplinger