Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné nakročilo výhrou v Jankově za záchranou

 
úterý, 5. června 2018, 12:42

Jarní forma a extrémně vyrovnaná divizní tabulka dávaly tušit, že to klub z malé jihočeské vesničky nebude mít vůbec lehké a jen těžce se bude zachraňovat. Jankov na jaře vyhrál jediné utkání a po prohře v 28. kole doma s Malše Roudné definitivně po dvou ročnících opouští čtvrtou nejvyšší tuzemskou soutěž. V Precis aréně zavládl smutek, byť sportovně je třeba uznat, že v derby s Roudným neměli Jankovští nárok.

I hostující celek byl před duelem notně zatížen sestupovými starostmi. Jenže svěřenci Rudolfa Otepky k zápasu v Precis aréně přistoupili správným směrem a po gólech Vlka a Otepky zaslouženě vyhráli. Výrazně si tak v "áčkové" divizní tabulce pomohli, ale vyhráno ještě nemají.

Téměř čtyři stovky fanoušků viděly za krásného počasí v úvodu duelu dvě příležitosti domácích fotbalistů, byť v druhém případě jim k tomu pomohl stoper Maršík. V 6. minutě po centru Jirkovského hlavičkoval pod břevno Mensah, avšak Hřebejk dokázal míč vyrazit na rohový kop. Ten rozehrál Zajíc a roudenský Maršík ve snaze odvrátit prudký centr omylem poslal hlavou míč do tyče vlastní branky. Jankov jako ve většině jarních domácích zápasech začal aktivně, ale dlouho mu nevydržela.

První ofenzivní připomenutí si připravili hostující fotbalisté domácímu celku ve 13. minutě, kdy se Vávra zbavil bránícího hráče a střelou doprostřed otestoval Komárkovu připravenost. Definitivní otěže zápasu převzali malšané o dvě minuty později, kdy dalekonosný pokus Zemana "chytal" Komárek ve stylu liverpoolského Kariuse při nedávném finále Ligy mistrů, na rozdíl od slavnějšího gólmana své zaváhání stačil napravit rychlým skokem. Míč odvrátil na tyč a s následnou Vávrovou dorážkou si poradil už na výbornou.

Další možnosti přišly zanedlouho. V 23. minutě se dostal za obránce Píša, pokusil se přehodit vyběhnuvšího Komárka, ale s ním přeloboval i domácí branku. Chvíli na to si Jan Komárek poradil s tvrdou střelou Hály, o minutu později po střele Píši z pravé strany zasahovat nemusel, jelikož letěla mimo. Po Otepkově rohovém kopu volala po gólu Maršíkova hlavička v 33. minutě, jenže znovu zakročil tentokrát už jistý Komárek.

Bezbrankový stav musel v poločasové přestávce více těšit, vzhledem k dění na trávníku, domácí hráče. Jenže hosté i po změně stran ve všech činnostech jankovské přehrávali, a když k tomu přišly laciné chyby domácích, měnilo se skóre. V 59. minutě se před vlastní šestnáctkou pustil do nesmyslného kličkování nejzkušenější hráč Jankova David Maršán, o míč přišel a Martin Vlk toho následně střelou, která před Komárkem skočila, vytěžil vedoucí gól Malše - 0:1.

Druhá rána přišla v 72. minutě, kdy Bürger v pokutovém území sestřelil aktivního Vávru a sudí Janíček správně odpískal pokutový kop. Ondřej Otepka se nemýlil a upravil na konečných 0:2. Alespoň o čestný úspěch se pokusil střílející Patrik Sedlic, leč v 78. minutě Hřebejkovu branku těsně minul. Jihočeské derby ovládlo Roudné a udělalo důležitý krok k záchraně. Jankov budeme v příští sezóně vídat v krajském přeboru.


SK Jankov – TJ Malše Roudné 0:2 (0:0)

Branky: 59. Vlk, 72. O. Otepka z pen. Rozhodčí: Janíček – Němec, Průcha. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:0 (Bürger, Honner, Lošek). Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Diváci: 378.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Honner, Lošek, Zajíc – Bürger, Maršán, Šebelka (46. Sedlic), Rytíř (68. Smetana) – Kočer (58. Kasík), Mensah (72. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, Maršík, Lerch – Píša (87. Solomakha), O. Otepka, Hála, Tušer, Vávra (82. Samek) – Vlk (69. Bartoš). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Lošek – Vávra

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová