Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabený Klikov marně vzdoroval Kaplici

 
pondělí, 4. června 2018, 23:55

Před stávajícím kolem byly týmy v tabulce na druhém, respektive na třetím místě. Jednalo se tedy o souboj mužstev z horního patra I. B třídy. Hosté se k utkání dostavili v akurátním počtu hráčů, tedy byli nuceni utkání odehrát bez střídání. V jejich sestavě se také po dlouhé odmlce objevil trenér krajského Rudolfova Otakar Matouš. Věkový rozdíl základních jedenáctek byl téměř šestnáct let. Utkalo se tedy kaplické mládí se zkušenými z Klikova.

Kaplický trenér ještě nemohl počítat se zraněnými Gondekem, Malickým. Zápas se odehrával ve velice poklidném tempu. Hosté byli zataženi před vlastní šestnáctku, míč měli po většinu času na svých kopačkách Spartakovci. Poprvé zahrozili v minutě čtvrté. Po rohovém kopu Marka hlavičkoval mimo Daniel. Na úvodní gól se čekalo do minuty čtrnácté. Z pravé strany poslal přesný centr před branku Štrbačka a Marek Urazil hlavou sklepnul balón k levé tyči – 1:0.

Domácí byli i nadále jednoznačně aktivnějším týmem. Po pěkné kombinaci a centru Marka zprava zakončoval těsně mimo Divoký. Po další kombinaci několika hráčů a spolupráci Štrbačky s Markem hlavičkoval Urazil jen nad branku gólmana Wollnera, který se bez mála před dvaceti lety podílel na historickém postupu kaplického Spartaku do divize.

Po půlhodině hry zahrával domácí rohový kop. Po Markově centru hlavičkoval mimo Štrbačka. S ním v souboji byl bránící Jan Navrátil, který si při dopadu na zem poranil koleno a hřiště opustil v nezávidění hodné pozici, odnášen na nosítkách a RZS jej převezla k vyšetření do nemocnice. Od této chvíle hosté hráli v oslabení o jednoho muže.

Hodinu v oslabení

Ve 34. minutě mohl vedení domácích navýšit Janura, ale na svého bývalého spoluhráče nevyzrál. Wollner jeho šanci pokryl. O chvíli později Kapličtí rozehráli rohový kop nakrátko, ke střele se dostal Divoký, pokus po zemi hostující gólman v pohodě kryl. Tři minuty před přestávkou domácí kýžený druhý gól přidali. Ke střele se odhodlal Štrbačka, nepovedenou střelu si ve vápně zpracoval Marek Urazil a poslal míč do brány mimo dosah brankáře – 2:0. V samotném závěru prvního dějství pálil nebezpečně zpoza vápna hostující Rezek, ale táhlá přízemní rána minula levou tyč. Do kabin odcházeli spokojenější domácí.

Hned v úvodu druhého poločasu mohl vedení Spartaku navýšit po Vanišově centru Janura, ale v gólové pozici míč netrefil ideálně. Po pěti minutách hry se příznivci Kaplice radovali. Janura prostrčil míč do vápna nabíhajícímu Janu Štrbačkovi, který střelou po zemi překonal Wollnera – 3:0. Z protiútoku se z gólu radovali i hosté. Domácí ještě asi slavili třetí zásah, když se po centru Maxy dostal ve vápně k odraženému míči Martin Mužík a zblízka snížil na rozdíl dvou branek – 3:1.

Vzápětí měli hosté výhodu trestného kopu ze strany. Rezek nastřelil míč prudce do vápna, míč nikým netečován prolétl napříč šestnáctkou mimo bránu. V 57. minutě mohli skórovat domácí. Po kombinaci Janury s Pálem zakončoval z velmi dobré střelecké pozice Kebl, ale bránu soupeře minul. V polovině druhé půle se Spartakovci prosadili. Štrbačka našel ve vápně volného Marka Urazila, jenž střelou po zemi k tyči zvýšil na 4:1.

Jenomže uběhly jen dvě minuty a bylo to zase jen o dva. Střetli se dva nedělní narozeninoví oslavenci. Z levé strany vyslal křížnou střelu Zdeněk Šafránek na Václava Kuchaře, který jeho pokus sice vyrazil, ale bránící spoluhráči nepokryli Aleše Novodvorského. Ten zblízka napálil míč pod břevno – 4:2.

Tři góly v závěru

Drama Kapličtí nepřipustili. V 76. minutě popáté gólově udeřili. Střídající Dostál poslal pas po lajně na rozběhnutého Vaniše, ten z levé strany poslal přetažený centr a Robert Daniel křížnou hlavičkou nedal Wollnerovi šanci – 5:2. Nedlouho poté přidali domácí už šestý gól. Pál na levé straně rychle provedeným autovým vhazováním vyslal do úprku Vaniše, ten zpětnou přihrávkou našel na vápně Roberta Daniela, na umístěnou střelu k tyči Wollner nedosáhl – 6:2.

Hosté mohli korigovat jak jinak, než ze standardní situace. Tvrdě pod břevno pálil Michal Rezek, Kuchař dokázal střelu vyrazit. Pak mohl po pasu od Štrbačky skórovat Urazil, ale sám před gólmanem neuspěl. Zanedlouho se po přihrávce od Divokého z gólu radoval, ale branka nebyla uznána pro ofsajd. V 88. minutě po přihrávce od Urazila byl ve vyložené pozici Pál, ale radost mu zhatil obětavý zákrok skluzujícího obránce.

V poslední minutě uzavřeli Kapličtí gólový účet zápasu. Gólman Wollner nastřelil atakujícího Urazila, k míči se lacino dostal Dan Pál, který zachoval chladnou hlavu a s přehledem skóroval – 7:2. V poklidném tempu Kapličtí dokráčeli k zaslouženě vysokému vítězství. Po celý zápas byli jednoznačně lepším celkem.


FK Spartak Kaplice – TJ Blesk Klikov 7:2 (2:0)

Branky: 14., 42. a 67. Urazil, 76. a 80. Daniel, 50. Štrbačka, 90. Pál – 51. Mužík, 69. Novodvorský. Rozhodčí: Řehoř – Dimitrov, Reitinger. Bez karet. Diváků: 150.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Čutka, Daniel – Marek (65. Dostál), Micák (43. Pál), Divoký, Vaniš – Janura (70. Aibl), Urazil.

Klikov: Wollner – Zavadil, Navrátil, Rezek, Podojil – Michal, Šafránek, Maxa, Mužík – Novodvorský, Matouš.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec