Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann hodnotí utkání v Litoměřicích

 
pondělí, 4. června 2018, 11:09

Písečtí fotbalisté jeli na sever Čech pro tři body. Měli je na dosah, protože průběh zápasu proti Litoměřicku měli ve svých rukou, jenže si vítězství nechali protéct mezi prsty.

Jak viděl zápas trenér týmu Rostislav Grossmann?
Jeli jsme do Litoměřic s jasným cílem, získat tam tři body a průběh zápasu tomu také odpovídal. Jak to dopadlo, tak to dopadlo, s tím už nic neuděláme. Ve sportu se občas takové věci stanou a to i na vyšších úrovních. Mrzí nás to strašně moc. Místo toho, abychom o poločasu vedli 4, nebo 5:0, tak jsme nějaké šance promarnili a prohospodařili, což nás později mrzelo. Přestože jsme si o přestávce řekli, že do druhé půle nastoupíme koncentrovaně, hned v první minutě z první akce jsme dostali kontaktní gól a domácí tým samozřejmě okamžitě naskočil. Ale i tak jsme měli zápas pod kontrolou. Zejména po našem třetím gólu to vypadalo, že je utkání jasně pod naší taktovkou, jenže nějakou ztrátou koncentrace a nedisciplinovaností v bránění jsme domácím umožnili další kontaktní branku. Litoměřicko zase narostlo, zvedlo se a ten vyrovnávací gól byl vyústěním naší pasivní hry i toho, že hlava začala trošku pokulhávat. Začali jsme přemýšlet, že zápas ztrácíme. V penaltách už vše pouze vygradovalo.

Do konce sezony zbývají dva těžké duely. Jeden venku a jeden před domácími fanoušky...
Chceme vyhrávat vždy a všude, to je jasné, ale tím, že jsme neuspěli v Litoměřicích, budeme chtít vyhrát o to víc. Samozřejmě chceme sbírat body, zbývají nám však dva velice kvalitní soupeři. Rozhodně závěr soutěže nechceme vzdávat, těžké to ale bude. Ve středu nás čekají třetí Zápy a na úplný konec doma vedoucí Chrudim, která bude hrát o prvenství. Nejspíše tady budou hrát o postup, protože si myslím, že to nebudou chtít nechávat až na jejich poslední utkání. Může to být i pozvánkou pro diváky, kteří by měli vidět výborný fotbal.

V jaké sestavě odehrají žlutomodří závěr aktuálního ročníku Fortuna ČFL?
Sestavou teď trochu točíme a zkoušíme. Pokud bude zdraví Lukáš Varyš, tak pojede do Záp jako jednička a uděláme nejspíše i několik dalších posunů. Pak si to vyhodnotíme a rozhodneme se, s čím půjdeme do zápasu s Chrudimí. Uvidíme, zda budeme improvizovat i v něm, nebo se pokusíme poskládat to nejkvalitnější. To ale vyřešíme až po středě.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle