Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Litoměřicku pili žlutomodří z kalichu hořkosti

 
sobota, 2. června 2018, 13:27

Rozpis 30. kola Fortuna ČFL nasměroval písecké fotbalisty na sever Čech. V Litoměřicích se utkali s domácím celkem FK Litoměřicko, který před zápasem stále čelil hrozbě 16. místa tabulky. Severočeši nepatří mezi oblíbené soupeře fotbalistů od Otavy, což naznačil podzimní duel a nakonec potvrdil i tento, v němž žlutomodří dlouho v poklidu vedli, jenže v závěru přišel obrat.

Domácí hráči pojali úvod zápasu útočně a hned z první akce nebezpečně zahrozili střelou na zadní tyč, která však svůj cíl minula. Také několik dalších minut bylo nebezpečnější Litoměřicko, ale aktivita a choutky hrát směrem dopředu se velmi rychle přestěhovaly na kopačky Píseckých.

Už v 7. minutě se hosté radovali z povzbuzujícího gólu. Tomáš Benetka odcentroval z pravé strany, v pokutovém území míč našel Martina Voráčka, který si ho zpracoval, oklamal obránce a nedal Janu Plachému v bráně domácích žádnou šanci - 0:1.

Když o šest minut později vypíchl balón po rozehraném rohu Litoměřicka kapitán žlutomodrých Michal Rendla, šli Písečtí do rychlého protiútoku pět na jednoho. Akci sice přihrávkami zbrzdili tak, že se několik obránců stačilo vrátit, jenže Martin Held se i tak dokázal prosadit střelou z hranice velkého vápna - 0:2.

Vypadalo to na jasný zápas, zvlášť když snaha jihočeského týmu neutichala. V 17. minutě mohl definitivně rozhodnout Tomáš Froněk, ale po přihrávce Filipa Řezáče zblízka přestřelil prázdnou branku. Neprosadil se ani o několik okamžiků později, kdy jeho pokus kryl gólman Plachý. Ve 20. minutě se rodila příležitost na pravé straně hřiště, po níž zcela sám postupoval Filip Řezáč. Rozhodl se přihrát do šestnáctky na Václava Milce, s ním si však obrana poradila.

Kdyby svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna dokázali náskok zvýraznit, fotbalisté Litoměřicka by se nejspíše nezmohli na kladení většího odporu, takto ale stále žili a nic nevzdávali. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už sice žádný přesný pokus nepřišel, jenže vzruchu na obou polovinách neubývalo a dalo se čekat, že střelci ještě neřekli poslední slovo.

Na potvrzení vyřčeného se nemuselo čekat příliš dlouho. Skóre se měnilo necelou minutu po začátku druhé půle, kdy nevydařenou hlavičku Štěpána Holého využil k odcentrování do ohně Petr Výborný a dílo snadným zakončením dokonal Jakub Trýzna - 1:2.

Přes obdržený gól pokračovali Písečtí v sebevědomém výkonu, na kterém malá komplikace nezanechala žádné šrámy. Vždyť už o dvě minuty později mohl vrátit rozdíl na dvoubrankovou hodnotu hlavou Michal Rendla či v 52. minutě Tomáš Froněk, který se znovu ocitl ve velké příležitosti. Neúnavně povzbuzující hostující fanoušci si však museli počkat do 56. minuty, kdy Tomáš Froněk poslal do sóla Martina Helda a ten se podruhé v zápase nemýlil - 1:3.

Ani tentokrát ale nešlo o definitivu. Severočeši neházeli ručník do ringu, což potvrdil v 64. minutě nebezpečnou tečí Aleš Zbudil. Tentokrát ještě stihl Kamil Hajdušek zasáhnout a vyrazit míč na roh. Zatím se však nekonalo ani K.O. na druhé straně. Domácí přežili i umístěný přímý volný kop Aleše Kočího, hlavičku Tomáše Froňka i rohové kopy, které po jejich akcích následovaly.

O tom, že tajenka sobotního duelu ještě není zcela rozluštěná, přesvědčil osazenstvo litoměřického stadionu v 74. minutě Jakub Trýzna, který z velkého vápna napálil míč do sítě po centru Jakuba Šimkovského. Bylo to 2:3 a času zbývalo ještě dost. Bohužel pro hosty, na něž začaly dopadat první kapky studené sprchy. A bylo hůř. O čtyři minuty později už bylo vyrovnáno. Po rychlé akci centroval do šestnáctky Písku Luong Nguyen, našel Aleše Zbudila, ale s jeho pokusem si Kamil Hajdušek poradil. Vyražený míč však doputoval přímo na kopačku Petra Výborného, na nějž zbyl jednoduchý úkol - 3:3.

I závěrečná desetiminutovka nabídla slibně se vyvíjející situace, rozuzlení dramatu, které nemuselo přijít, ale nabídl až penaltový rozstřel. V něm si žlutomodří vypili pověstný kalich hořkosti až do dna, když hned první pokus Aleše Kočího vystihl Jan Plachý. Všichni následující exekutoři byli úspěšní, což bonusový bod přisoudilo hráčům Litoměřicka.


FK Litoměřicko - FC Písek 3:3 (0:2), penalty 5:4

Branky: 46. a 74. Trýzna, 78. Výborný - 7. Voráček, 13. a 57. M. Held. Rozhodčí: Řeháček - Šťastný, Milner. Delegát: Koňák. ŽK: 1:1 (Štancl - J. Held). Diváků: 160. Penaltu proměnili: Zdržálek, Výborný, Štancl, Luong Nguyen, Trýzna - Rendla, Voráček, J. Held, Hrachovec. Neproměnil: Kočí.

Litoměřicko: Plachý - Zdržálek, Luong Nguyen, Šimkovský, Zbudil (90. Flégl), Trýzna, Výborný, Maršálek (67. Šustr), Valenta, Surmaj, Štancl.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Holý, Skála - M. Held (67. Hrachovec), Milec, J. Held, Froněk, Voráček - Řezáč (67. Kočí).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama