Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jankov propadl při standardkách, Roudné přenechalo černého Petra Přešticím

 
čtvrtek, 31. května 2018, 10:41

Soběslavský Spartak přišel na domácím stadionu o jarní vítěznou sérii proti čerstvě postupujícím K. Varů, ale i tak si vysloužil od svých fanoušků palec nahoru. Jankov nezvládl ani druhé derby v Č. Krumlově, v němž řádil čtyřgólový střelec Slavoje Tomáš Tauber, a po dvou ročnících sestupuje do krajského přeboru. Roudné výhrou s Rakovníkem uteklo ze sestupových pozic, ale nepěchovaný spodek tabulky stále nedává spát trojici jihočeských zástupců. Ve středeční předehrávce porazily mistrovské K. Vary Doubravku 4:1.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 27. KOLE DIVIZE A


FK Slavoj Český Krumlov – SK Jankov 5:1 (1:0)

Branky: 45., 64., 81. a 85. Tauber, 51. Persán – 77. Kasík. Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Hodek. Delegát: Schröter. Bez karet. Diváků: 238.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Dudák, Svoboda, Švec – Kroupa (46. Sláma), Kabele (73. Mravec), Novák, Persán (80. Neckář) – Tůma (86. Ješina), Tauber. Trenér Václav Domin.

Jankov: Komárek – Fajtl (72. Jirkovský), Honner, Lošek, Zajíc (75. Mužík) – Bürger (67. Kočer), Maršán, Sedlic (62. Mensah), Rytíř – Kasík, Šebelka (57. Smetana). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: celý tým, Tauber, Dudák, Tůma – Lošek, Kasík

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Proti Jankovu jsme chtěli navázat na výkon s Rakovníkem. Hodně důležitý byl první gól, který dal důrazný Tauber. Celkově byl ale první poločas takový oťukávací. Oba mančafty potom měly příležitosti ze standardek, sem tam i střely, ale spíš to bylo takové ostýchavé. Po přestávce jsme vystřídali a Tůma oživil hru po lajně. To se nakonec i projevilo. Atakovali jsme soupeře už na velkém vápně a nutili ho k chybám. Už jsme potom nedopustili žádný odpor. Hodně mě taky potěšily všechny góly. Konečně si nemůžu stěžovat na malý důraz ve vápně, Tauber mě toho pomalu zbavuje. Teď aby nám to vydrželo.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Je potřeba si přiznat, že jsme neodehráli vůbec dobrý zápas. Sice jsme do první obdržené branky plnili to, co jsme si řekli, ale bez potřebného efektu. Dle mého názoru toto utkání rozhodly tři situace. Ta první minutu před koncem prvního poločasu, kdy dostaneme branku ze standardky, kterou nejsme schopni dohrát.  V úvodu druhého poločasu jsme měli obrovskou příležitost ke srovnání, ale bohužel zůstalo jen u té příležitosti. No a o pár minut později dostaneme druhý gól, který nás evidentně srazil na kolena. Další vývoj utkání se mi ani nechce hodnotit, protože to už se v našem podání jednalo o chaos.“


FK Spartak Soběslav – FC Slavia Karlovy Vary 0:1 (0:0)

Branka: 74. Psohlavec. Rozhodčí: Hodek – Mudra, Pastyřík. Delegát: Bobek. ŽK: 0:3 (Krtička 2, Hudec.). ČK: 0:1 (79. Krtička). Diváků: 336.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada – Bouchal – Žalda (84. Šmídmajer), Nohava, Vaněk – M. Mazouch (75. T. Mazouch) – Uličný (46. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Chotovinský, Bouchal

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Myslím si, že i přes prohru jsme odcházeli ze hřiště se vztyčenou hlavou. Se suverénně nejlepším týmem soutěže (chyběl jen Geňo) jsme hráli vyrovnanou partii, plnou šancí. My byli lepší první poločas, měli tři příležitosti. V druhém zase dominovaly Vary. Přežili jsme dva kritické momenty. Bohužel pro nás zápas rozhodla jedna chyba, a střelecká pohotovost nejlepšího střelce soutěže Psohlavce. I přes závěrečný drtivý tlak jsme na bod už nedosáhli. Těžko odhadovat, co nás čeká v sobotu v Mariánských Lázních, nebo v posledním kole v Dobříši. Ale určitě budeme bojovat o každý bodík."


Malše Roudné – SK Rakovník 2:0 (1:0)

Branky: 15. Holub, 51. Vávra. Rozhodčí: Fojtík – Dujsík, Čechlovský. Delegát: Bláha. ŽK: 4:2 (Lerch, Vávra, O. Otepka, Hřebejk – Červený, Hamouz). Diváků: 180.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, Tušer, Maršík – Píša (84. Růžička), Vávra (77. Samek), Hála, O. Otepka (86. Solomakha), Lerch – Vlk (69. Bartoš). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Musíme klukům poděkovat za předvedený výkon. Jen je škoda, že nedokážeme zápas, ve kterém dominujeme po celých devadesát minut, zhodnotit více brankami, a opět těch příležitostí k tomu bylo víc než dost. První krok jsme zvládli, teď se připravujeme na druhý a věřím, že budeme zase úspěšní a posuneme se výš.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Aritma Praha 1:0 (0:0), 73. Bendl.
TJ Přeštice - TJ Tatran Sedlčany 3:3 (3:3), penalty 4:5, 20. Milota, 26. (pen.) a 34. Bešta - 14. Kdolský, 31. Hofman, 40. Haas.
FK Olympie Březová - FC Viktoria Mariánské Lázně 0:3 (0:2), 35. (pen.) a 53. Sadílek, 39. Kravar.
SK Senco Doubravka - SK Klatovy 1898 1:3 (0:3), 86. Roubal - 8. a 17. Požárek, 20. Krejčí.
MFK Dobříš - FK Hořovicko 4:1 (2:0), 18. Junek, 44. Maryška, 73. J. Šrain (pen.), 76. Šebek - 82. Mojdl (pen.).

FC Slavia Karlovy Vary - SK Senco Doubravka 4:1 (3:1), 6. Dubnička, 13. Novotný, 34. Kalina, 82. Maňák - 35. Brabec. Předehrávka 30. kola (hráno 30. 5. 2018)

 
 
Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle