Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lukáši Varyšovi končí smlouva, ale rád by pokračoval v Písku

 
středa, 30. května 2018, 10:16

Duel 29. kola ČFL mezi šestým Pískem a osmým Převýšovem potěšil domácí hráče i fanoušky díky vítězství Jihočechů 1:0 po nádherném gólu Tomáše Froňka z 80. minuty a vyzněl obzvlášť příjemně pro dva písecké borce – gólman Lukáš Varyš a krajní bek Tomáš Skála nastoupili poprvé v sezoně v základní sestavě. Odehráli celých devadesát minut s přehledem a vysloužili si pochvalu od kouče Rostislava Grossmanna.

Osmadvacetiletý Lukáš Varyš (15. 5. 1990) strávil podstatný úsek mistrovského ročníku na lavičce. Proti Převýšovu si odbyl letošní třetiligovou premiéru mezi tyčemi a hned vychytal nulu. Při úvodních zákrocích působil očima diváka možná trochu nejistě, ale brzy se rozehřál a svůj tým podržel v nejedné situaci. „Podobné to bylo v minulé sezoně, kdy jsem po pauze naskočil do zápasu s Chrudimí a taky jsem to zvládnul. Mám už ve fotbale něco za sebou. Neměl bych se z toho po…,“ usmíval se, jen co utichla píšťalka rozhodčího.

Úvodní poločas byl vyrovnaný. Šance přibývaly na obou stranách. Skóre mohl otevřít kdokoliv ze soupeřů. „Hosté nehráli vůbec špatně. Chodili do otevřené obrany, měli nepříjemný střed, zkoušeli to pořád na brejky. Docela jsem si zachytal, šlo na mě dost střel. Hned ta první byla velmi nepříjemná, vyrážel jsem to konečky prstů. Naštěstí jsem se tím chytil. Hodně mi pomáhali kluci, kteří odmakali celý zápas. Ve druhé půlce už jsme nepustili Převýšov skoro k ničemu. A rozhodl Froňa. Trefil se opravdu nádherně,“ ohlížel se za utkáním Lukáš Varyš.

Gólmani spolu vychází výborně

Mužstva z horní poloviny tabulky, k nimž patří Písek s Převýšovem, hrají v závěru soutěže bez zbytečného stresu. Nemají co ztratit a mohou si užívat fotbal plnými doušky. „Bylo vidět, že oběma týmům o nic nešlo. Bavily se fotbalem a myslím, že se bavili i lidi na tribunách. Nebyl to vůbec špatný zápas, naopak docela pěkná příprava na příští sezonu. Musím říct, že pod trenérem Grossmannem jsme se semkli. Tvoříme partu, je to vidět na hřišti při zápasech i trénincích. Každý maká, vypadá to dobře,“ pochvaloval si brankář, jenž přišel do Písku před dvěma léty z Táborska.

Poslední zápasy v soutěži nabízejí prostor hráčům z lavičky, na které se zatím z různých důvodů příliš nedostalo. Trenér Rostislav Grossmann na tiskovce po utkání s Převýšovem sliboval, že po Varyšovi se Skálou dostanou příležitost další hráči. „Myslím, že Skaláč (Tomáš Skála – pozn.) to odehrál velice slušně. Na to, že byl poprvé v základu, to bylo super,“ vyzdvihl Lukáš Varyš, jenž svoji nominaci mohl vnímat také jako dodatečný dárek k narozeninám. „Teď jsme domluvení, že se v brance budu střídat s Hajdou (Kamilem Hajduškem – pozn.). Měl bych nastoupit zase v Litoměřicích,“ upřesnil.

V uplynulé sezoně odchytal Lukáš Varyš v barvách Písku šest mistrovských utkání, letos zatím jedno. Přesto je u břehu Otavy spokojený. „Loni jsem řešil zdravotní komplikace. Dělali mi plastiku křížového vazu a bylo těžké vracet se na hřiště. Uvažoval jsem, že skončím s fotbalem, ale ještě jsem se chytil a užívám si to,“ uvedl brankář, jemuž v červnu končí smlouva a musí přemýšlet o sportovní budoucnosti. „Rád bych zůstal v Písku. Podle určitých náznaků to snad dopadne dobře a budeme pokračovat jako dvojice s Hajdou. Je to super kluk, chytá fantasticky. Vycházíme spolu výborně,“ ujistil Lukáš Varyš.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama