Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Domažlicích body nepršely

 
středa, 30. května 2018, 21:23

Blok trojice venkovních zápasů Fortuna ČFL v řadě zahájili písečtí fotbalisté na hřišti šestých Domažlic, které se v případě úspěchu mohly před žlutomodré v tabulce dostat. Takový scénář se nakonec naplnil, když domácí poprvé udeřili gólem do šatny a po přestávce zúročili rychlé protiútoky.

Relativně klidnou úvodní půlhodinku zápasu na západě Čech nejdříve rozvířil svou nabídkou skrz šestnáctku Václav Hrachovec a o několik okamžiků později nebezpečnou střelou Martin Held, domácí gólman Jakub Šiman si s ní ale poradil. Neujaly se ani dva písecké rohy a jalové bylo také snažení Domažlických. Náznaky by byly, jenže rodící se příležitosti končily ještě před tím, než by se daly označit jako vyložené.

To přestalo platit až ve 31. minutě, kdy se po centru Marka Hejdy dostal k nebezpečné hlavičce pozapomenutý domácí Lukáš Matějka. Naštěstí pro Písecké trefil pouze prostor, který vykrýval gólman Kamil Hajdušek, a tak se stav neměnil. Západočeši se poprvé radovali o dalších osm minut později, ale všeobecné nadšení zkrotil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Pět minut před koncem poločasu začalo v Domažlicích hustě pršet a déšť sebou přinesl i první regulérní gól. Dali ho domácí těsně před odchodem do šaten. Jeho autorem byl po uvolnění se ve vápně a přihrávce kapitána Petra Mužíka Petr Došlý, jehož trefa z bezprostřední blízkosti, jak se později ukázalo, byla vítězná - 1:0.

Po změně stran mohly brzy skórovat oba týmy. Domažlické výpady však stíhala zachytávat obrana žlutomodrých a dalekonosnou střelu Filipa Řezáče dokázal v 52. minutě vytěsnit gólman Šiman. Krátce po akci Jihočechů ale na polovině hřiště špatně přihrál Tomáš Froněk a domácí nabídnutou šanci využili. Rychlý protiútok zakončil opět Petr Došlý - 2:0.

Obdobně padla i třetí branka domácích. Hosté z Písku zahrávali rohový kop, jenže hráči v modrobílých dresech ihned po zisku míče nastartovali k dalšímu rychlému výpadu, který byl také tentokrát úspěšný. Autorem gólu byl Lukáš Matějka - 3:0.

Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna se následně ještě snažili alespoň o korekci, průniky a přihrávky Tomáše Froňka ale nenacházely ty správné adresáty, pokus Martina Voráčka minul zadní tyč a nenápadná hlavička Filipa Řezáče skončila v 77. minutě jenom na konstrukci domažlické brány.

Písečtí hledali recept na obranu Domažlic, domácí však dál hrozili z brejků a rozdíl ve skóre mohl být po konečném hvizdu ještě výraznější. Nedovolil to však Kamil Hajdušek, který v 79. minutě sebral hattrick Petru Došlému. Skóre už se do konce zápasu nezměnilo, což je však jen slabou útěchou.


TJ Jiskra Domažlice - FC Písek 3:0 (1:0)

Branky: 45. a 54. Došlý, 59. Matějka. Rozhodčí: Čechlovský - Fojtík, Raplík. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Mužík, Hájovský, Hejda - Petřík). Diváků: 190.

Domažlice: Šiman – Blažek, Hájovský (80. Teršl), Bauer, Hrubý, Vais (72. Bezdička), Braun (77. Chocholoušek), Mužík (83. Buršík), Došlý, Hejda (64. Pfeifer), Matějka.

Písek: Hajdušek – Hrachovec, Rendla, Holý, Hanzlík – M. Held, J. Held, Milec (83. Sigmund), Froněk (71. Petřík), Voráček (71. Kočí) – Řezáč.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle