Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí přesvědčivě přehráli v tabulce druhou sousedovickou Westru

 
úterý, 29. května 2018, 11:08

Podruhé v této mistrovské sezóně obrali Lheničtí Sousedovické o body (na podzim výhrou u nich 1:2), tentokrát jednoznačně, a to po výborném výkonu s vydařeným vstupem do zápasu s povedeným především prvním poločasem. V něm si vytvořili tříbrankový náskok, a to vlastně rozhodlo o výsledku utkání. Prosadili se v něm i střelecky, když čtyřmi vsítěnými góly tak navázali na předchozí domácí vítězný zápas 6:0 se Strunkovicemi – s celkovou bilancí skóre z obou z nich 10:0.

Hned od vstupu do utkání domácí v nasazení atakovali branku soupeře a patřičně zaměstnávali jeho obranu i gólmana. První vážné gólové varování po Pořádkem předloženém míči přišlo od Balici, kterému gólman Chalupský stačil jeho střelu vytěsnit. Běžela teprve 4. minuta, kdy kombinační akci Berana, Balici a Ilieva přesně zakončil posledně jmenovaný a poslal Lhenické do vedení 1:0.

O minutu později získal balon Iliev a vyzval k úniku Pořádka. Ten před brankou našel Balicu, Který ale napodruhé Chalupníka nepřekonal. V 8. min.  se z brejku zleva snažili Sousedovičtí, naštěstí pro Lhenické centrovaný balon před gólmana Dvořáka nehlídaný zakončovatel minul.

Později Prenner z průniku zleva vyhledal na šestnáctce Balicu, jehož tentokrát přesné zakončení k tyči znamenalo dvoubrankový náskok pro jeho tým - 2:0. A následovaly další lhenické možnosti k navýšení gólového rozdílu. Ve 12. min.  Pořádkův centr do vápna gólman jen vyrazil k Mahákovi, ten však dělovkou jeho branku přepálil.

Po čtvrthodině hry zase vybojovaný balón na půli putoval od Ilieva k Pořádkovi, s jehož dobrou střelou si Chalupník poradil. Ve 29. min. to byl znovu Pořádek, co po vniknutí do trestného území byl sražen, píšťalka sudího však zůstala němá.

Až ve 35. min. došlo na ukazateli průběžného stavu ke změně. Lheničtí provedli autové vhazování, balon z něho převzal Prenner, který po uvolnění přes obranu za hranici šestnáctky střeleckým vydařeným zakončením k zadní tyči upravil na 3:0. Ve 38 min. měli blízko ke snížení třígólové ztráty Sousedovičtí, když jejich zakončení hlavou z rychlého ataku jen těsně minulo Dvořákovu branku. V konci poločasu, po rohovém kopu, nabil domácí Balica míč Mahákovi na střelu, kterou mu však beci stačili zblokovat.

První půli, která jasně vyzněla pro domácí, i úvod té druhé patřil Lhenickým. Minutu po začátku, po faulu na Ilieva, si z nakrátko rozehraného trestného kopu vytvořili gólovou šanci. Obdobně též ve 49. min. po akci Trojana či poté při Ilievově brejku, zastaveným pro „ofsajd“.

Neuběhla ani hodina a po rozehraném trestném kopu Beranem, pohlednou akci Prennera a Trojana zakončil v šestnáctce z otočky přesnou gólovou trefou Iliev, druhou svou v zápase - 4:0.

Domácí pak zbytečným rozehráváním míče v obraně o něj přišli, nabídli tím brankovou možnost soupeři, ten ale jejich chybu nepotrestal. V 69. min. vybídl Iliev k úniku Berana, ve vápně byl zastaven sporně nedovoleně, podle sudího ale dle pravidel. Následně došlo na obou stranách k akutnímu ohrožení branky po centrovaných míčích zakončenými hlavami, a to nejprve domácími v 70. min. Tůmou, poté hosty z Westry. Balony jen se štěstím v sítích neskončily.

Závěr zápasu se za oboustranného prostřídání hráčů odvíjel v poklidu. Lheničtí si hlídali výrazný gólový náskok, Sousedovičtí za daného stavu již smířeni s nezvratností ztráty bodů. Tým lhenického SK se tímto přesvědčivým vítězstvím, a zároveň za prohry Čkyně v Lažištích, navrátil na třetí tabulkovou příčku.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem: „Jsem  spokojený s naší předvedenou hrou. Takhle kdybychom hráli minulý týden, tak jsme ve Čkyni určitě neprohráli. Na Sousedovice jsme se dobře připravili. To, co jsme si před zápasem řekli, hráči splnili. Jsem rád, že i se svými zraněními nastoupili jak Pavel Prenner, tak Roman Pořádek. Myslím si, že byli důležitým článkem našeho týmu. Musím pochválit  hráče za bojovnost, nechali na hřišti všechno.“


SK Lhenice – FC Westra Sousedovice  4:0 (3:0)

Branky: 4. a 58. Iliev, 11. Balica, 35. Prenner, Rozhodčí: Ryneš – Ondra, Trněný ml. Delegát: Tupý.

SK Lhenice: Dvořák - Trojan, Kopf, Dav. Kiš (85. Lukač), Tůma - Balica, Beran (80. Dom. Kiš), Prenner, Mahák (72. Exner) - R. Iliev (85. Kolář), Pořádek (55. R. Sura). Trenér Václav Mareš.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein