Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na třetí gól Rakovana už Dobrá Voda neodpověděla

 
pondělí, 28. května 2018, 21:17

Ve 23. kole krajské 1. A třídy hostovali bernartičtí fotbalisté v Dobré Vodě. Utkání začali dobře a v první patnáctiminutovce si vytvořili šance, které však zůstaly gólově nezhodnoceny. Pak se hra vyrovnala a hrálo se především mezi oběma vápny. Hostům se podařil dát první gól, netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Na začátku druhé půle hosté opět odskočili do jednobrankového vedení, avšak historie se opakovala a za chvilku bylo srovnáno. Všechny čtyři góly orámovaly poločas utkání a padly v rozmezí šestnácti minut. Hosté však byli ve druhé části kombinačně zdatnější a po dvaceti minutách druhé půle zaznamenali vedoucí gól, na který již přes velkou snahu domácí díky komplikované koncovce neodpověděli. Za předvedenou hru si Bernartice těsné vítězství zasloužily.

Hosté začali zápas dobře a zatlačili hned od počátku domácí do defenzivy. Ve 4. minutě vypálil Rakovan a brankář Dejmal míč vyboxoval do pole. V 6. minutě prudká Ťupova střela skončila těsně nad břevnem dobrovodské brány.  Staněk dobře vypálil na přední tyč ve 20. minutě, brankář však dobrým zákrokem míč s obtížemi vyrazil do pole. Arnold pálil ve 28. minutě nad bránu.

Ve 38. minutě se hostům povedla ukázková ofenzivní akce na tři dotyky. Smrčina přihrál míč na zleva nabíhajícího volného Víta Fučíka, ten hned z první vysunul kolmo dopředu za obranu nabíhajícího Adama Rakovana, který hned po zpracování míče vypálil levačkou a trefil náramně k pravé tyči bezmocného domácího gólmana Dejmala - 0:1. Netrvalo dlouho a domácí srovnali. To kopal roh z levé strany Volf, na jeho centrovaný míč si naběhl na zadní tyči nikým nehlídaný Pavel Choboda a hlavičkou rozvlnil síť za Fučíkovými zády - 1:1 Poločas tedy skončil nerozhodným stavem.

Do druhého poločasu měli opět lepší nástup hosté a hned na jeho začátku se jim podařilo zaznamenat druhý gól. Staněk vrátil ve 46. minutě od brankové čáry míč do ohně před bránu na zcela volného Adama Rakovana a ten přesnou hlavičkou poslal opět hosty jednobrankového vedení. V 54. minutě bylo zase po standardní situaci srovnáno. Novotný zahrával rohový kop z pravé strany. Na jeho centrovaný míč, tentokrát na přední tyč si naběhl stejně jako v prvním případě na konci první půle Pavel Choboda a nechytatelnou hlavičkou k tyči srovnal stav utkání - 2:2.

Rakovan završil hattrick

Poté se odehrával souboj obou mužstev ve středu hrací plochy a oba brankáři příliš v ohrožení nebyli. V 57. minutě míč ze Staňkem prováděného trestného kopu k levé tyči brankář Dejmal chytil. Hostům se povedla v 66. minutě další skvělá útočná superakce. Novák našel na pravé straně hřiště nabíhajícího Staňka, ten míč kousek popotáhl a přesnou přízemní přihrávkou našel středem nabíhajícího zcela volného Adama Rakovana, který z první zakončil svůj střelecký den nádhernou trefou mezi tyče a připsal si na své konto hattrick - 2:3.

Domácí se snažili odpovědět v 70. minutě, kdy se dostal k odraženému míči Hostek. Prováhal však rozhodující okamžik k zakončení a jeho střelecký pokus v tísni mu bernartický gólman Tomáš Fučík zlikvidoval. O minutu později Trantinův trestný kop z pětadvaceti metrů směřující do šibenice brankář Dejmal odvrátil na roh. Chobodův střelecký pokus v 80. minutě bernartický také brankář zlikvidoval. V 88. minutě centrovaný míč Suchopárem zakončovaný hlavou Staněk míjel pravou tyč dobrovodské brány. V poslední minutě ještě Staňkovu bombu brankář odvrátil na roh. To už domácím zbývalo minimum času a při minutovém prodloužení se již k žádné akci ohrožující bránu hostů nedostali.

Na straně hostů je nutno vyzdvihnout opět výkon brankáře Tomáše Fučíka, který pochytal poměrně hodně nebezpečných střel, v obraně byli nejvíc vidět Trantina s Novákem, který se opět vrátil na post stopera. V záloze dominoval do svého zranění Smrčina a hodně vidět byl i mladý Staněk. V útoku se střelecky prosadil hrotový bernartický šutér Adam Rakovan, autor všech ří krásných gólů. Z domácího mužstva dobře zahrál stoper Lašák a při standardkách aktivní bek Choboda. V záloze hbitý Volf a kapitán Rosa. Útočníci se proti dobré obraně Bernartic neprosadili.

Příští střetnutí Bernartic se odehraje v neděli 3. června od 17:00 hodin jako zápas kola. Soupeřem jim bude třetí tým výsledkové tabulky ze Čtyř Dvorů.


SK Dobrá Voda – Sokol Bernartice 2:3 (1:1)

Branky: 42. a 54. Choboda – 38., 46. a 66. Adam Rakovan. Rozhodčí: Miroslav Náprava – Petr Nedvěd, František Bumba. ŽK: 3:2 (28. Arnold, 88. Suchý, 90. Volf – 49. Vít Fučík, 85. Staněk). Diváků: 105.

Dobrá Voda: Dejmal – Jirák, Lašák, Choboda, Hoffmann – Suchý, Ct. Novotný, Marek Rosa (K), Volf – Hostek, Arnold. Trenér Roman Švec.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kloboučník, Smrčina (57. Martin Buriánek) – Staněk, Vít Fučík (64. Mir. Suchopár), Ťupa – Adam Rakovan (90+1. Kukrál). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Ján Honza
 


 
Reklama