Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posílené béčko Táborska zvládlo Dražice celkem v pohodě

 
pondělí, 28. května 2018, 11:10

Domácí vyrukovali na Dražice v dalším kole krajské soutěže se sedmi hráči áčka Táborska. A na hřišti to muselo být znát. Pohříchu však úvodní minuty patřili domácím hráčům, a kdyby se ujala jedna ze dvou šancí Lukáše Stuchlíka, mohlo se dějství odvíjet jiným směrem.

V 6. min. centroval do vápna Jiří Štecher, ale šanci Stuchlíka zmařila píšťalka rozhodčího pro faul. O dvě minuty poté zahrál Valášek dlouhý aut do vápna, tady ještě Hojdar balon prodloužil, ale L. Stuchlíkovi chybělo pár centimetrů.

V další minutě musel domácí gólman Baka likvidovat dalekonosný pokus Kopřivy. V 11. minutě zatáhl balon po pravém křídle Novotný, zbavil se Škardy a z lajny nahrál do prostoru penalty L. Stuchlíkovi. I další šance dražického střelce však místo v síti, skončila mimo branku.

Do vedení pak mohli jít domácí po narážečce Peterky s Valentou. Prvně jmenovaný však trestuhodně zamířil vysoko nad branku. Ke změně skóre však přece jen došlo hned v další minutě. D. Štecher přišel snadno o balon na útočné polovině, domácí podnikli rychlý brejk, na jehož konci byla nekompromisní střela Valenty k pravé tyči Bakovy branky - 1:0.

Hned v následující minutě se Vandas uvolnil na pravém křídle a na jeho centr si sběhl na přední tyč opět agilní Valenta a před Valáškem dorazil za Bakova záda – 2:0  Od těchto okamžiků to byla hra na jednu branku a dražičtí hráči pouze odkopávali balony bez nějaké kombinace. I tak se jim, hlavně díky Bakovi v brance, dařilo držet přijatelné skóre.

Nejprve likvidoval brankář střelu Vozihnoje ve 20. minutě, poradil si i s pokusem o lob od Valenty po půlhodině hry. Ve 34. minutě se před gólmanem ocitl Kopřiva, ale ani nadvakrát nedokázal Baku překonat. Hostující obránci nestíhali vykrývat nebezpečné prostory před brankou, z čehož pramenil další gól v jejich síti. Ve 43. minutě se Dudl na levé straně uvolnil a našel svým centrem zcela volného Vandase. Jeho střela opět rozvlnila síť – 3:0.

S nástupem do druhého dějství byla patrná snaha hostujících hráčů ještě zkusit zvrátit nepříznivý vývoj, Ve 48. minutě odkopával jeden z domácích obránců těsně před nabíhajícím M. Stuchlíkem, který se na přední tyči snažil dostat k centru od bratra, Kopali se však pouze rohový kop. Z toho měl blízko ke skórování Hojdar, ale těsně před ním mu balon upálil Škarda.

V 55. minutě kopal Dan Štecher přímý kop z 18 metrů, ale brankář neměl s jeho pokusem žádný výraznější problém. Za další dvě minuty posadil balon z rohu D. Štecher přímo na hlavu svému bratrovi, ale ani tato šance neskončila gólem.

Naopak rychlá rozehrávka gólmana Satrapy na stopera a jeho dlouhý nákop za obranu vyslal na zteč Vandase. Tento zkušený středopolař svůj únik přetavil v další branku střelou podél Baky – 4:0. V 60. minutě zachraňoval hostující brankář robinzonádou střelu Větrovského. V 74. min. si Hořejší musel pomoci skluzem proti šanci Votruby.

Na konečných 5:0 zvýšil v 83. minutě opět Valenta, když s balonem u nohy prokličkoval celým vápnem! V samém závěru pak ještě střela Valenty, nejlepšího hráče na ploše, orazítkovala břevno Bakovy branky.

Hosté odjížděli sice s nepopulárním bůrem, ale proti takto silnému soupeři na body neměli. "Opět se nabízí diskuze o regulérnosti soutěže, když domácí nastoupí se sestavou, ve které je u šesti hráčů znaménko LS, což znamená, že tito jedinci mají podepsanou profi smlouvu a fotbal je jejich zaměstnání. To ale ať hodnotí povolanější. Vzhledem k ostatním výsledkům nám tato prohra až tolik neublížila, protože i sousedé v tabulce nebodovali," míní Lubomír Kolář, vedoucí dražického týmu. "Další dvě utkání sehrajeme na domácím trávníku. Nejprve přijede za týden v sobotu Protivín a pak Katovice."


FC MAS Táborsko B - TJ Dražice 5:0 (3:0)

Branky: 16., 17. a 84. Valenta, 43. a 56. Vandas. Rozhodčí: Dunovský – Kaštánek, Žemlička. Delegát: Pípal. ŽK: 2:2 (Laszák, Souček – Petr Novotný, Hojdar). Diváků: 151.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Laszák (46. Větrovský), Klusák, Dudl – Peterka – Valenta, Kopřiva (71. Kubec), Souček, Vozihnoj (Radosta) – Vandas (81. Novák). Trenér Zdeněk Koukal.

Dražice: Baka – Valášek (46. Böhm), Horka, Hojdar, Hořejší – D. Štecher, Veselý (46. Bareš), P. Novotný, M. Stuchlík – L. Stuchlík (79. Smutný), J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

 
 
Napsal(a) Lubomír Kolář (vedoucí mužstva Dražic) | Foto Jan Škrle