Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Včelnice v okresním derby nestačila na J. Hradec, doma nebodovala ani Hluboká

 
neděle, 27. května 2018, 19:36

Jindřichův Hradec, druhý tým soutěže, si do sousední Nové Včelnice dojel pro pohodlnou výhru 1:5. Domácí prakticky jistě sestupují. V paralelně hraném zápase mohla Hluboká v případě výhry nad Milevskem poskočit na třetí pozici, jenže skórovala jen jednou kapitánem Legdanem v samotném závěru a padla po výsledku 1:2.

Nedělni výsledky 27. kola KP


TJ Nová Včelnice - FK Jindřichův Hradec 1910 1:5 (1:2)

Branky: 29. Šlapanský – 35. a 47. Votava, 12. Princ, 78. Cettl, 84. Chalupský. Rozhodčí: Jarolím - Klátil, Koranda. Delegát: Vrzal. Bez karet. Diváků: 178.

N. Včelnice: Holický – Šlapanský, Blažek, Jaroš, Tuček – Petráš, Pivko (56. Vokuš), Mareš (70. Hornát), Didek (46. Vaš) – Pacholík, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd (86. Chyška), Völfel (46. Králíček), Beránek, Šenkýř – Kučera (70. Cettl), Blažek (81. Nováček), Koutný, Votava – Toman, Princ (60. Chalupský). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Holický – Votava

Pro Jindřichův Hradec to byla pohodová neděle. Do Nové Včelnice to má, co by kamenem dohodil, a navíc si odváží jasné vítězství 5:1. Kvalita byla od začátku na straně mužstva Marka Černocha a když domácí nevyužili zkraje duelu slibný brejk, přišla standardní situace Hradce a důraz ve vápně, který skončil v 12. minutě brankou Vojtěcha Prince – 0:1.

Včelnice dokázala na úvodní gól poprvé a naposledy v zápase odpovědět, Tučkův centr usměrnil přesně hlavou Lubomír Šlapanský – 1:1. Domácí dopředu nehráli špatně, problém byl v obranné činnosti. „Stáli jsme daleko od hráčů. To bylo ukázkově vidět při brance na 1:2, Filip Votava si to tam kolem beků posunul, protože měl až moc volného prostoru. To jsme chtěli do druhé půle změnit,“ okomentoval domácí lodivod Radek Vajda situaci ze 35. minuty.

Plány na zdramatizování zápasu ale vzaly za své relativně brzy po změně stran, obránce Vaš byl na hřišti sotva dvě minuty, když podklouzl a nabídl Filipovi Votavovi druhou zápasovou trefu – 1:3. Postupem času Včelnici docházely síly, chyběla přesnost v útočné fázi i finální přihrávka. Toho Hradec dokázal ještě dvakrát využít a brankami střídajících Cettla a Chalupského stanovil konečné skóre na 1:5.


TJ Hluboká nad Vltavou - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Branky: 86. Legdan - 24. Barda, 85. Marvan. Rozhodčí: Macko - Peterka, Kroutl. Delegát: Bumba. ŽK: 2:2 (Hájek, Legdan – Barda, Koutník). Diváků: 73.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Křiváček, Kulík, Říha – Antoš, Hájek. Trenér František Cipro.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Koutník, Marvan, Paták (77. Sedlák), Komárek – Barda (90. Novotný), Petr Dvořák (88. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Legdan - Barda

Od Hluboké to proti Milevsku nebyl povedený výkon, hlavně v prvním dějství působil hostující tým mnohem sebevědomějším dojmem a Ciprovu družinu, která nastoupila vepředu s ne zdravotně stoprocentním Antošem, k ničemu nepustil.

Milevsko se v úvodním poločase prosadit dokázalo, ve 24. minutě dostal Jakub Barda přihrávku mezi obránce a pelášil na Brůhu – 0:1. Hluboká obraz hry vyrovnala až po změně stran. „To jsme konečně začali hrát trochu na jejich půli. Ale dopředu to tentokrát nebylo dobré, naopak Milevsko nás potrestalo z brejkové situace,“ glosoval vedoucí domácího mužstva František Šůna druhou a vítěznou branku hostujícího celku, kterou vstřelil v 85. minutě Marvan.

Domácí ofenzivu musel až v samotném závěru oživit obránce Stanislav Legdan, jenž se po akci na jeden dotek objevil až před prázdnou bránou a snížil – 1:2. Na srovnání stavu už ale měli domácí málo času a také sil. „Potom jsme tam vlastně ještě měli jeden závar, když už to vypadalo, že míč půjde do brány, tak to jejich obránce vykopl ven,“ dodal Šůna.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle