Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné si polepšilo ziskem s Rakovníkem, Soběslav podlehla po boji postupujícím K. Varům

 
sobota, 26. května 2018, 23:47

Jarní vítěznou domácí sérii soběslavského Spartaku ukončil soupeř z kategorie nejtěžších. Letošní suverén divize A z K. Varů, který byl už před zápasem jistým postupujícím do ČFL. V nelichotivé situaci byli Roudenští, kteří nic jiného než tříbodový zisk nad Rakovníkem nebrali.

FK Spartak Soběslav – FC Slavia Karlovy Vary 0:1 (0:0)

Branka: 74. Psohlavec. Rozhodčí: Hodek – Mudra, Pastyřík. Delegát: Bobek. ŽK: 0:3 (Krtička 2, Hudec.). ČK: 0:1 (79. Krtička). Diváků: 336.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada – Bouchal – Žalda (84. Šmídmajer), Nohava, Vaněk – M. Mazouch (75. T. Mazouch) – Uličný (46. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Jihočeši se renomé vysokého favorita nezalekli a šli si za svým cílem, nutně potřebnými body. Jenže paní Štěstěna jim neukázala svoji přívětivější tvář. Díky počátečnímu tlaku si vytvořili několik příležitostí, ale nadějné pokusy Uličného a Vaňka zastavila tyč Chárovy branky. Zajímavý zápas pokračoval v rychlém tempu i nadále, ale gólmani byli k nepřekonání.

Vysoké tempo nepolevilo ani po přestávce. Na druhou stranu těžiště hry se převážilo na stranu Západočechů. Na brankové čáře zachraňoval Hromada. Pak reklamovali hráči Spartaku ruku ve vápně soupeře a dožadovali se penalty, ale rozhodčí Hodek zůstal chladný, píšťalka se neozvala. V 74. minutě přišel klíčový moment zápasu. Dlouhý nákop slávisty Pěkného z vlastní poloviny do domácí šestnáctky využil velezkušený šutér Martin Psohlavec a hlavou zády k brance prodloužil míč do sítě nad vybíhajícím Kuníkem.

Ani to mančaft Radka Hajiče nepoložilo a prakticky nepustil hosty z jejich poloviny. Navíc jim nahrálo vyloučení Krtičky. Jenže ani drtivý tlak vyrovnání nepřinesl. Každopádně minimálně bod by si spartakovci za svůj disciplinovaný a obětavý výkon zasloužili. „Ty body jsme potřebovali a kluci pro ně udělali všechno, co bylo v jejich silách. Ale nepřálo nám štěstí, vždyť nastřelit dvě tyčky, to je kopec smůly. Samozřejmě na kdyby se nehraje, ale na body jsme měli i proti Karlovým Varům,“ uvedl Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi.


Malše Roudné – SK Rakovník 2:0 (1:0)

Branky: 15. Holub, 51. Vávra. Rozhodčí: Fojtík – Dujsík, Čechlovský. Delegát: Bláha. ŽK: 4:2 (Lerch, Vávra, O. Otepka, Hřebejk – Červený, Hamouz). Diváků: 180.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, Tušer, Maršík – Píša (84. Růžička), Vávra (77. Samek), Hála, O. Otepka (86. Solomakha), Lerch – Vlk (69. Bartoš). Trenér Rudolf Otepka.

Pod tlakem, velícím vyhrát v boji o záchranu za tři body, Malšané nasadili k ofenzivní smršti, kterou na konci úvodní čtvrthodiny zakončil po rohu přesnou hlavičkou stoper Lukáš Holub, nejlepší hráč na hřišti. Pak ještě Hála orazítkoval břevno a Píša na zadní tyči po centru Lercha pálil ve velké šanci jen do padajícího brankáře.

Domácí kvapík pak trochu necitlivými výroky přibrzdili rozhodčí, ale dobře rozehraný zápas už Roudné nepustilo. Zvláště, když hosté spoléhali jen na brejky a standardní situace. Ale žádná z nich domácího brankáře Hřebejka vážně neohrozila.

Definitivní pojistku pak dal výsledku v 51. minutě Ladislav Vávra, který v pádu na zadní tyči poslal přetažený míč do protipohybu gólmana Zacha. Cenná výhra udržela malšany v nevídaně vyrovnané tabulce, kde obavy ze sestupu musí mít tři kola před koncem ještě 6. celek, ve hře o divizi.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha, Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle