Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nádherný gól Tomáše Froňka přisypal tři body na písecké konto v tabulce ČFL

 
sobota, 26. května 2018, 13:03

Duel šestého Písku s osmým Převýšovem ve 29. kole ČFL nabídl zajímavý a rychlý fotbal s řadou šancí na obou stranách. Ve druhé půli začali mít navrch Jihočeši a zaslouženě dovedli zápas k tříbodovému vítězství. Skórovat sice odmítl Martin Voráček, ale rozhodnutí vzal na sebe jeho spoluhráč Tomáš Froněk, jenž se prezentoval výstavní trefou pod břevno.

Svižněji začali domácí. Po akci Tomáše Froňka mohl již ve druhé minutě otevřít skóre Martin Held, ale do cesty mu v poslední chvíli vběhl převýšovský obránce. Hosté nezůstali dlouho pozadu, o čtyři minuty později kopali první roh po tečované střele Tomáše Labíka. Následovaly dva gólové pokusy Filipa Řezáče. Na druhé straně po rohovém kopu vytáhl míč nad břevno Lukáš Varyš, jenž dostal v písecké brance příležitost poprvé v jarní části sezony a hned v úvodních minutách se mu naskytl značný prostor k rozchytání.

V 18. minutě dopravil míč hlavou do sítě Filip Řezáč, jenže byl v ofsajdu. Křižná přízemní střela převýšovského Tomáše Hynka za další čtyři minuty jen těsně minula levou tyč. Na srážku s Václavem Milcem ve 39. minutě doplatil hostující Radek Korba, který ze hřiště odkulhal rovnou do šatny. Také domácí hráč se chvíli dával dohromady, ale pokračoval ve hře. V závěru poločasu měli ještě šance Radek Doležal a Daniel Bareš z týmu hostí a především technicky založený domácí středopolař Martin Held, po jehož trestném kopu mohl skórovat i bratr Jakub. Za následnou individuální akci sklidil Martin Held zasloužený potlesk.

Hráči z lavičky přesvědčili o kvalitách

Po obrátce už hosté neměli takovou šťávu jako v úvodu, přesto v 53. minutě způsobili dokonalý zmatek v pokutovém území Písku. Akci Jakuba Špidlena a střídajícího Tomáše Bastina eliminoval v rozhodujícím okamžiku krajní bek Tomáš Skála, jenž dostal příležitost v základní sestavě místo zkušeného Aleše Hanzlíka. „Gólman Lukáš Varyš s obráncem Tomášem Skálou perfektně zvládli zápas. Věděl jsem, že mají kvalitu, a oni mě o tom přesvědčili. V závěru sezony dostanou příležitost další hráči,“ ubezpečil trenér Rostislav Grossmann.

V 60. minutě Martin Held ukázkově našel rozběhnutého Martina Voráčka, který se ocitl před vybíhajícím brankářem Romanem Dundou, ale místo podávky na volného Tomáše Froňka volil nejistou střelu. Domácí tím přišli skoro o tutový gól, zůstávali však při chuti. Po trestném kopu Martina Helda v 74. minutě se opřel do odraženého míče Tomáš Benetka a zdálky trefil tyč. Rozhodnutí o výsledku vzal na sebe rychlonohý Tomáš Froněk, jehož výkon ve druhé půli zdánlivě trochu uvadal, ale v 80. minutě se tento šikula protáhl středem hřiště a zhruba dva metry před velkým vápnem vypálil nechytatelnou střelu pod břevno.

Hlasy trenérů:

Rostislav Grossmann, FC Písek: „Bylo vidět, že zápasy na konci sezony už jsou klidnější a tím i fotbalovější. Souboj s Převýšovem nepostrádal kvalitu, byť padl jediný gól. Ale byl krásný. Šli jsme si za vítězstvím a jsme rádi za tři body. Velmi nás těší, že jsme to odehráli s nulou.“

Tomáš Hrabík, SK Převýšov: „Už se prakticky nehraje o nic. Plynula z toho uvolněná atmosféra. Utkání se muselo líbit divákům a jenom škoda, že nepadlo víc gólů. Doufali jsme, že uhrajeme alespoň remízu a dáme si penaltový rozstřel. Bohužel, nepohlídali jsme jednu krásnou akci domácích, která stanovila výsledek. Písečtí ale možná měli o něco víc šancí a zasloužili si ten gól.“ 


FC Písek – SK Převýšov 1:0 (0:0)

Gól: 80. Froněk. Rozhodčí: Hájek – Kvaček, Raplík. ŽK: 2:2 (45. F. Řezáč, 61. Rendla – 39. Dunda, 69. Vyšehrad). Diváků:  273.

FC Písek: Varyš – Benetka, Rendla, Holý, Skála – Milec – M. Held (87. Kočí), J. Held, Froněk (89. Grobár) – F. Řezáč (90. Sigmund), Voráček (68. Hrachovec). Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle