Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná rozlučka Dynama na hřišti Viktorie Žižkov

 
pátek, 25. května 2018, 21:40

Třemi body ze hřiště Viktorie Žižkov se loučí Dynamo s ročníkem 2017/18. Jihočeši po zásluze vyhráli v Praze 2:1, když obě branky hostů padly v prvním poločase. Na góly Havla a Mashikeho odpověděl z ojedinělé možnosti Musa. Černobílí pak zahodili řadu šancí, ani tak ale o výhru nepřišli. Dynamo tak skončilo v této sezoně na 6. místě.

Jedinou změnu vymyslel trenér Horejš pro závěrečný duel sezony. Do sestavy se vrátil po kartách Lukáš Havel, místo mu uvolnil Patrik Švantner. Do zálohy se posunul Michal Řezáč. Po opatrném začátku se hosté postupně chopili otěží zápasu a tlačili se do zakončení. Nejprve brankář Soukup předvedl dobrý zákrok proti skákavé ráně Filipa Haška, pak se strážce domácí svatyně vytáhl proti šanci Jakuba Peška, ale v 17. minutě už se skóre měnilo. Milan Nitrianský šajtlí našel hlavu Lukáše Havla, který míč procedil do sítě.

Obraz hry zůstal stejný i po vedoucí brance. Jihočeši si hlídali náskok a soupeře k ničemu nepouštěli. Naopak ve 26. minutě se černobílým podařilo zdvojnásobit svůj náskok. Jiří Kladrubský obehrál obránce u levé postranní čáry, nacentroval do šestnáctky a Elvis Sukisa Mashike hlavičkou nedal Soukupovi šanci. Dynamo si hlídalo poklidný náskok a mohlo jej před poločasem i rozšířit, Peškův samostatný únik však zastavilo hodně těsné ofsajdové postavení. Alespoň takový byl pohled na situaci asistentky na pomezí. Vůbec první nebezpečí pro Zdeňka Křížka v českobudějovické brance přišlo až ve 44. minutě, ale strakonický rodák udržel pohotovou teč Musy.

Na startu druhého dějství tempo hry mírně opadlo, Viktoria jakoby chtěla soupeře uspat. Černobílí mohli o třech bodech rozhodnout brzy, ale nedařilo se jim proměňovat šance. Nejprve Pešek skvěle uvolnil Haška, jeho střela kolem brankáře skončila těsně mimo. Pak Řezáč s Haškem připravili stoprocentní příležitost pro Mashikeho, ale ten prováhal šanci k zakončení a Soukup mu skočil pod nohy. A tak se z ojedinělé příležitosti radovali Pražané. Urbanec na pravé straně ukličkoval Kladrubského, našel přesně Petera Musu, který překonal Křížka.

Českobudějovičtí si však nechtěli nechat tři body utéct. Stvrdit výhru hostů mohl Javorek, ale k zakončení levačkou se neodhodlal a o míč nakonec přišel. Pak z úhlu na branku postupoval Pešek, ale Soukupa nepropálil. A domácí brankář zachránil Viktorii i čtvrthodiny před koncem, kdy Hašek zblízka nedokázal prostřelit gólmana Žižkova. Domácí se v závěru vůbec nedostali do tlaku, který by mohl přinést vyrovnání. Jihočeši si tak pohlídali výhru 2:1, která byla vítěznou rozlučkou se sezonou 2017/18.


FK Viktoria Žižkov – SK Dynamo Č. Budějovice 1:2 (0:2)

Branky: 62. Musa – 17. Havel, 26. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Rejžek – Ratajová, Černý. ŽK: 1:1 (Urbanec – Novák). Diváci: 872.

Žižkov: P. Soukup – Dressler, Košťál, V. Mareš, Pardubský (85. Volek) – Podrazký (75. Frimmel), Toml – Urbanec, M. Čermák, Čmelík – Musa.

SK Dynamo: Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský – Čavoš, Javorek – Řezáč (66. Táborský), Hašek (90+1. Puchel), Pešek (88. Švantner) – Mashike Sukisa.

Napsal(a) Pavel Kortus ml. | Foto Jan Škrle | Zdroj SK Dynamo ČB