Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Předposledním domácím soupeřem Písku bude Převýšov

 
čtvrtek, 24. května 2018, 15:26

Čas je nezastavitelný a aktuální ročník Fortuna ČFL také. Do konce soutěže zbývá posledních pět zápasů, z nichž žlutomodří odehrají už jen dva na domácí půdě. V sobotu 26. května od 10.15 hodin se jim u Otavy postaví v tabulce osmý celek Převýšova.

Reprezentanti malé vesničky z Královéhradeckého kraje neměli takový podzim, který by potvrzoval nasbíraných 62 bodů v předchozím ročníku ČFL a konečné sedmé místo, což byl historicky nejlepší výsledek od postupu v roce 2012. Převýšovští totiž získali v první polovině aktuálního ročníku v uvozovkách pouze jednadvacet bodů a přemýšleli o bojích o udržení.

Jaro však v podání Převýšova vypadá mnohem lépe. V doposud odehraných dvanácti zápasech roku 2018 odcházeli jeho hráči z trávníku bez bodů jen třikrát a již nyní, pět kol před koncem soutěže, je jasné, že jejich počínání po zimní přestávce bude produktivnější než před ní. Díky zlepšeným jarním výsledkům může náš soupeř stále pomýšlet na vylepšení loňského konečného umístění, i když odstup od šesté pozice, na které se aktuálně nachází právě Písek, je šestibodový.

Převýšov nebude slabým protivníkem, jenže jeho síla se projevuje především v domácím prostředí, kde patří k nejlepším. Venku už to tak růžové ale není. V roli hostujícího celku se Převýšov trápí a svědčí o tom jen jedenáct získaných bodů v součtu podzimu i jara. Po Nymburku a Čížové jde o nejhorší výsledek v lize.

V tabulce nejlepších střelců týmu trenéra Tomáše Hrabíka je na prvním místě stále jedenáctigólový Jakub Urbanec, který však už v kádru není - byl v Převýšově na hostování a vrátil se zpět do Viktorie Žižkov. Na produktivitě to ale šrámy nezanechalo, o branky se nyní starají především Tomáš Hynek s Pavlem Novákem a přidat se umí i další.

Své aktuálně dobré rozpoložení se pokusí Převýšovští dokázat v Písku, kde je ale nečeká nic jednoduchého. V případě, že budou chtít uspět, musí se popasovat se soupeřem, který má stále šanci skončit na celkovém třetím místě tabulky a také s vlastními špatnými výsledky ve venkovních duelech.

Žlutomodří budou v sobotu nachystaní. Přijďte je podpořit.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle