Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Import bodů do Soběslavi a Č. Krumlova, sestupová mračna nad Jankovem a Roudným

 
čtvrtek, 24. května 2018, 06:35

První ze tří po sobě jdoucích derby Jankov nezvládl. Úvodní poločas nezužitkoval vypracované šance, druhý dominovala Soběslav, které v nahuštěném spodku nestačí k definitivní záchraně ani 40 bodů! Udržení Jankova se tak dostalo jen do teoretické roviny, musel by všechno vyhrát a ani to nemusí stačit. Ale bude bojovat, jak prohlásil trenér Kadlec. Pořádně si zavařilo Roudné, a když se k tomu přidaly „nečekané“ výsledky dalších konkurentů, je z toho pád na třetí sestupové místo. Potěšil nečekaný zisk Ć. Krumlova z horké rakovnické půdy, kde trefil vítězství v nastavení kapitán Beránek.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 26. KOLE DIVIZE A


SK Klatovy 1898 – Malše Roudné 3:0 (1:0)

Branky: 7. Vojtko, 50. Janda (pen.), 84. Szedmák. Rozhodčí: Melničuk - Tvrdík, Štěrba. Delegát: Sádovský. ŽK: (Mészáros - Zeman). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Zeman, Holub, M. Otepka (27. Samek), Maršík – Růžička (66. Píša), Vávra, Hála, Tušer, Lerch – Vlk (88. O. Otepka). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zápas v Klatovech jsem již stručně hodnotil, a dál se už k němu nechci vracet... My se musíme připravit na nejbližší zápas, a ten musíme zvládnout za tři body, už si nemůžeme dovolit žádnou bodovou ztrátu a už vůbec ne v domácím zápase. Do konce zbývají čtyři kola a počty k udržení jsou jednoduché!“


SK Jankov – FK Spartak Soběslav 1:2 (1:1)

Branky: 27. Šebelka - 45. Uličný, 81. Vaněk. Rozhodčí: Starý - Opočenský, Švorc. Delegát: Havránek. ŽK: 3:1 (Bürger, Maršán, Fajtl - Chotovinský). Diváků: 288.

Jankov: Pavelec (21. Komárek) - Fajtl, Honner, Lošek, Zajíc (82. Smetana) - Bürger, Maršán (75. Jirkovský), Sedlic, Mužík (59. Kasík) - Mensah, Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Soběslav: Kuník - Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada (83. T. Mazouch) - Bouchal - Žalda (90. Maršík), Nohava, Vaněk  - M. Mazouch (88. Janoušek) - Uličný (69. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Lošek – Vaněk

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Sehráli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme byli lepší než soupeř a díky naší aktivitě jsme měli několik velice slibných příležitostí. Hrozili jsme zejména z naší pravé strany a celý tým dokázal dobře eliminovat silné stránky Soběslavi. Bohužel ale místo toho, abychom o poločase vedli o dva góly, tak ve 44. minutě inkasujeme z první střely na naši branku. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že navážeme na výkon z toho prvního, ale to se nám bohužel nepodařilo. S přibývajícími minutami Soběslav přebírala otěže zápasu a její klíčoví hráči se více a více dostávali do hry. Před koncem utkání jsme nedokázali uhlídat Vaňka, který derby nakonec rozhodl. My jsme sice ve velice složité situaci, ale rozhodně zbraně neskládáme a pokusíme se ještě do konce soutěže uhrát, co půjde, a to bez ohledu na ostatní týmy. Chtěl bych ještě popřát Aleši Pavelcovi co nejrychlejší rekonvalescenci z nepříjemného zranění třísla.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme domácím vlastními chybami nabídli tři šance, ze kterých mohli zápas rozhodnout. Šebelka tyč, Mensah přestřelil, Šebelka 1:0. My jsme byli pomalí, nedůrazní, prostě špatní. Z ojedinělé podařené akce se nám minutu před koncem poločasu podařilo vyrovnat. A tak přišel v kabině trochu vítr, a do druhé půle přišla ta naše Soběslav. Začali jsme běhat, najednou nás bylo plné hřiště, a přišly šance. Dvakrát Vaněk, gólovou dorážku Žaldy zmrazil praporek pomezního. V 81. minutě jsme se už dočkali. Parádní akce po ose Milan Mazouch – Martin Dvořák a s přehledem zakončující Vaněk. Odvezli jsme z Jankova tři veledůležité body, domácí můžou mrzet neproměněné šance. Máme 40 bodů, což je výborné, nicméně ještě nejsme zachráněni, což je docela na hlavu... Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na sobotní zápas se suverénem soutěže z Karlových Varů. Všichni věříme, že udržíme domácí neporazitelnost a získáme potřebné body k záchraně.“


SK Rakovník – FK Slavoj Český Krumlov 1:2 (1:1)

Branky: 23. Pucholt – 22. Wagner, 90. (+2) Beránek. Rozhodčí: Řeháček - Šťastný, Pekař. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:2 (Sklenka - Wagner, Svoboda). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Svoboda, Dudák, Švec – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (66. Mravec) – Tůma (75. Sláma), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Říha, Dudák, celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Na Rakovník jsem se byl podívat minulý týden v Soběslavi, kde v tom utkání působil odevzdaně, ale věděli jsme, že v domácím prostředí hraje úplně jinak. To se potvrdilo. Domácí mají běhavý tým, který hraje agresivně. Ve druhé půli jsme vysunuli presink, přitvrdili jsme v obraně a měli jsme čtyři brankové možnosti. Dvě jsme proměnili a získali velmi cenné tři body. Teď je musíme potvrdit v derby s Jankovem.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - SK Senco Doubravka 2:0 (0:0), 54. a 90. Modr.
TJ Přeštice - SK Petřín Plzeň 3:2 (2:1), 8. Sýkora, 44. Lecjaks, 94. Strejček - 41. Zoubek (pen.), 68. Krystl.
FC Viktoria Mariánské Lázně - MFK Dobříš 3:4 (1:4), 23. Nedbalý, 65. Sadílek (pen.), 84. Štěpán - 22. Sadílek (vlastní), 30. Maryška, 35. V. Šrain, 41. Krůta.
FC Slavia Karlovy Vary - FK Olympie Březová 7:0 (4:0), 13. 42. a 54. Krlička, 64. (pen.) a 88. Maňák, 20. Hudec, 31. Psohlavec.
TJ Tatran Sedlčany - FK Hořovicko 1:4 (1:0), 28. Němec - 46. Mojdl, 48. Mach, 58. Doležal, 69. Borkovec.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, SK Jankov (video)
 


 
Reklama