Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do finálové odvety poháru půjdou Vodňany s dvougólovým náskokem

 
středa, 23. května 2018, 21:21

Ve středu bylo na pořadu první finále krajského poháru. Los zavedl oba finalisty na stadion Nové Včelnice, kde nováček přeboru hostil Vodňany. Domácí toužili po obhajobě vítězství v regionálním kole, ale Vodňany předvedly, že jsou ve formě a ne náhodou míchají postupovými kartami v A třídě.

Hosté se představili ve velice dobrém světle a dokázali, že poprávu patří ve své soutěži ke špičce. Po půlhodině hry předvedl svoje individuální fotbalové umění čerstvě 18letý Matěj Polanský. Obešel dva hráče a zařídil vedoucí gól Vodňan – 0:1.

Domácí se sice snažili o srovnání skóre, ale neměli přesnou mušku. Takže žádný další gól do konce poločasu už nepadl. „Hosté víc chtěli vyhrát a dostali se do vedení. My jsme sice po přestávce vyrovnali, ale nedáme gól. Chceme míč dostat až do kuchyně, i když to je zbytečný,“ komentoval dění na trávníku včelnický předseda Luboš Cypra, jehož tým se dočkal vyrovnání z penalty za ruku, přesným střelcem byl Dominik Tuček – 1:1.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. Zakrátko se po faulu na Kunce kopala penalta i na druhé straně a David Bečvář ji s pomocí břevna proměnil – 1:2. A poslední branku zaznamenal zkušený kapitán Luboš Kunc. I on ji ozdobil krásnou individuální akcí, když mu asistoval Bečvář – 1:3.

„Řekl bych, že jsme byli lepší. Ve druhé půli nás domácí zmáčkli, ale to jsme vydrželi. Máme teď lepší výchozí pozici pro domácí odvetu,“ řekl Jihočeskému fotbalu vodňanský trenér Václav Hrachovec. „Drůbežáři“ mají slibně zaděláno na zisk trofeje. Rozhodující odveta je na programu za čtrnáct dní ve Vodňanech.


TJ Nová Včelnice – FK Vodňany 1:3 (0:1)

Branky: 80. Tuček (pen.) - 31. Polanský, 83. Bečvář (pen.), 90. Kunc.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Jaroš, Hulík, Váš – Petráš, Didek, Šlapanský, Mareš – Blažek, Pacholík. Střídali Voj. Hornát, Nebeský, Vakoč. Trenér Radek Vajda.

Vodňany: Váverka – Malík, Mrkvička, Šourek – P. Hrachovec, Jizba, Bečvář, Hubáček – Kunc – Rauscher, Polanský. Střídali Funda, Kalianko, Václavík. Trenér Václav Hrachovec.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle