Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov pod taktovkou Práška ovládl derby u Lužnice

 
středa, 23. května 2018, 11:43

Chýnovští fotbalisté se vezou stále na vítězné vlně a útočník Prášek zaznamenal svůj další hattrick, na který tentokrát potřeboval v prvním poločase pouhých 20 minut.

Hostující celek z Chýnova pokračuje i nadále ve vítězné sérii (z posledních 4 zápasů vybojovali chýnovští všech 12 bodů, se skóre 20:3) a i v Plané n/Lužnicí prokázal, že v současné době patří k nejlepším celkům v I. A třídě, skupina B. Chýnov po celých 90 minut Plánské výrazně přehrával, byl daleko fotbalovější a jeho výhra mohla být nakonec i ještě vyšší…

Začátek zápasu byl sice z obou stran velice opatrný, ale postupem času si hosté začali vypracovávat gólové šance. Ve 13.min. se chýnovský šutér Prášek krásně uvolnil v pokutovém území domácích, ale jeho střela šla těsně nad Mansfeldovu branku a totéž zopakoval ve 20.min. Mezitím v 17.min. po trestném kopu Doubravy rozvlnil Král hlavou i síť, ale asistent rozhodčího signalizoval sporný ofsajd. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 23.min., kdy opět zaúřadovalo v poslední době v obrovské pohodě hrající chýnovské útočné duo Král, Prášek, kdy nejprve Král orazítkoval tyč a s dorážkou si již Prášek věděl rady (0:1).

Ve 25.min. také zahrozili nevýrazní domácí, ale hlavičku jejich střelce Trčky, Chýnovští ztečovali na rohový kop. Ve 27.min. to již ale bylo o dvě branky, kdy se pohotově trefil po centru Vl. Hrušky, kdo jiný, než Prášek (0:2). A další svůj hattrick dovršil Prášek ve 41.min., kdy využil chybu gólmana Mansfelda a završil poločasové skóre na 0:3.

Druhá půle začala ve 46.min. velkou šancí domácích, ale chýnovský brankář Průša předvedl jeden ze svých výborných zákroků a včasným vyběhnutím zmařil šanci plánskému Švecovi. Pak se opět připomenuli hosté, kdy unikl Král, ale Prášek tentokrát mířil nad branku vystřídavšího brankáře Koláře. Vzápětí se řítil v 56.min. z úhlu na branku hostů důrazný domácí Pěknic, ale Průša byl u své pravé tyče opět včas. V 61.min. se již ale opět skóre měnilo, když se trefil do plánské sítě chýnovský Král, kdy si počkal na pohyb plánského brankáře a zkušeně umístil míč na zadní tyč (0:4). Ale to nebylo ještě vše, neboť v 70.min. rozjásal několik hostujících příznivců po centru J. Hrušky obránce Zítek, který již nadělil domácím potupného bůra (0:5).

V tu dobu již ani domácí pořadatel, který obsluhoval časomíru na hřišti nereagoval, neboť na ukazateli skóre svítilo dlouho 0:3 a až po delší době se skóre na tabuli přece jen posunulo na výsledek dosažený na hrací ploše… Domácímu celku se ale přece jen podařilo dát alespoň čestnou branku, kdy si po nedorozumění v obraně vstřelil v 74.min. nešťastný vlastní gól hostující F. Zadražil (1:5). Po té se již zápas prakticky jen dohrával, hosté kontrolovali výsledek i hru a domácí hráči se spíše již viděli v šatně… V 84.min. mohl ale ještě zkorigovat výsledek domácí celek, když se v gólové šanci ocitnul opět Pěknic, ale spolehlivý Průša, který chytil na jaře výbornou formu, jej znovu vychytal.

Hodnocení zápasu kapitánem hostů Ondřejem Mládkem: „Dosáhli jsme v Plané až na nečekaně hladké a vysoké vítězství. Je vidět, že naše oba dva útočné hroty, Král s Práškem, chytily teď výbornou formu a gólově nás táhnou. Ani nebylo toto tradiční okresní derby nějak vyhrocené, jako bývaly některé zápasy v minulých letech. Do druhé půle jsme sice vstoupili trochu vlažněji, ale po čtvrtém gólu v síti domácích již nebylo o naší zasloužené výhře pochyb. Ve zbytku sezóny chceme uhrát ještě co nejvíce bodů a uvidíme, na jaké umístnění v tabulce nás to posune.“


TJ Sokol Planá n/Luž. – FC Chýnov 1:5 (0:3)

Branky: 74. F. Zadražil (vlastní) – 23., 27. a 41. Prášek, 61. Král, 70. Zítek. Rozhodčí: Náprava – Havlík, Vican. ŽK: 2:3 (Pospíchal, Pěknic – Sl. Mareš, Štiller, Průša). Rohy: 3:9, 70 diváků.

Planá: Mansfeld (46. Kolář) – Hofbauer, Anděl, Polišenský, Handrejch – Štiak, Pospíchal, Trčka (31. Kolský), Drtina – Pěknic, Švec. Trenér Michal Turek.

Chýnov: Průša – Sl. Mareš, Doubrava, F. Zadražil, Zítek – Štiller, Petrů (56. J. Hruška), Václ. Hruška (46. P. Mareš), Vlast. Hruška (87. Mládek) – Král (64. Hladík), Prášek. Trenér Petr Holota.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama