Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jihočeši si domácími zisky výrazně polepšili

 
čtvrtek, 17. května 2018, 11:21

Na domácích hřištích se našim divizním zástupcům dařilo. Soběslav předvedla zřejmě nejpovedenější zápas sezony a smetla z povrchu zemského Rakovník. Č. Krumlov udolal vzdorující Klatovy v přesilovce, kdy rozhodl svým sedmým jarním gólem Tauber. Roudné mělo s druhou Aritmou trvalou převahu, ale vytěžilo z ní jen dvoubodovou výhru po penaltách. V těžké situaci je Jankov. Po prohře v Březové ztrácí na nesestupové pozice čtyři body. Před sebou má tři krajská derby. První v neděli se Soběslaví.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 25. KOLE DIVIZE A


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Klatovy 1898 2:1 (1:0)

Branky: 5. Novák (pen.), 83. Tauber - 90. Jůda. Rozhodčí: Kvaček - Fojtík, Vrchota. Delegát: Peteřík. ŽK: 3:5 (Svoboda, Persán, Hňup – Krejčí 2, Janda, Diviš, Pavlovič). ČK: 0:1 (65. Krejčí). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Svoboda, Dudák, Švec – Tůma (66. Sláma), Kroupa, Novák, Persán (82. Mravec) – Wagner (89. Neckář), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Začali jsme aktivně, a to znamenalo i penaltu v náš prospěch. Jenže soupeři pořád posílal dlouhé balony za naši obranu i do vápna. S tím se stále nějak neumíme pořádně srovnávat. I tak jsme byli nebezpečnější a druhý gól jsme přidali po dobrém přenesení hry. A když jsem předtím upozornil na to, že nám nevychází odvracení těchhle nebezpečných situací, tak jsme z toho i inkasovali. Nedokážeme správně reagovat na odražené balony. A v útoku musíme přidat u předfinální fáze.“


FK Spartak Soběslav – SK Rakovník 4:0 (2:0)

Branky: 40. Bouchal, 45. Uličný, 52. Vaněk, 73. Dvořák. Rozhodčí: Raplík - Dujsík, Eibl. Delegát: Doubek. ŽK: 0:1 (Pucholt). Diváků: 330.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada (89. Maršík) – Bouchal – Žalda (82. T. Mazouch), Nohava, Vaněk (86. Janoušek) – M. Mazouch (78. Šmídmajer) – Uličný (68. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým, Hromada, M. Mazouch

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Určitě nejlepší zápas z naší strany na jaře a možná celé sezóny. Rakovník jsme přehráli, dali čtyři pěkné branky a konečně vzadu udrželi nulu. Nebudu tentokrát chválit, protože za týden je to většinou obráceně. Máme tři důležité body, v neděli jedeme do Jankova, kde to velice dobře známe. Myslím, že každé vítězství za tři body nás hodně posune k záchraně, a proč konečně neprolomit nepříznivou bilanci venkovních zápasů právě v derby v Jankově. Domácí budou pod velkým tlakem, my zkusíme bodovat...“


Malše Roudné – SK Aritma Praha 1:1 (0:1), penalty 7:6

Branky: 52. L. Vávra – 11. Glasnovič. Rozhodčí: Vyhnanovský – Lafek, Hádek. Delegát: Hamouz. ŽK: 3:3 (Hála, M. Otepka, Píša – Kraus, P. Vávra, Beneš). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Zeman, M. Otepka, Tušer, Lerch – Píša, O. Otepka, Solomakha, Hála, Vávra (79. Bartoš) – Vlk (63. Růžička). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zápas s Aritmou Praha, která má na jaře dobré výsledky a posunula se do horní poloviny tabulky, jsme nezvládli jenom za tři body. Soupeř byl nebezpečný z rychlých protiútoků, ale to bylo tak všechno, co jsme mu dovolili. Aritmu jsme přehrávali po celých devadesát minut, jen jsme se nedokázali prosadit v koncovce... Příležitostí na jeden zápas jsme měli opravdu hodně! V penaltách jsem klukům věřil, viděl jsem, že tu zápornou sérii chtějí zlomit. Pochvalu zaslouží celý tým.“ 


FK Olympie Březová - SK Jankov 4:0 (3:0)

Branky: 38. (pen.) a 65. Vaněček, 9. Kratochvíl, 22. Bereczký. Rozhodčí: Opočenský - Ulrich, Váňa. Delegát: Berka. ŽK: 0:1 (Bürger). Diváků: 230.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek (79. Mužík), Fajtl, Zajíc - Bürger, Maršán (43. Kasík), Sedlic, Smetana (54. Rytíř) - Mensah, Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Lošek

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Celkový ráz zápasu určila hned první standardní situace, ze které lehce inkasujeme. Naopak my naší dobře zahranou standardku do branky nedotlačíme. Mezi vápny se hrála v podstatě vyrovnaná hra, ale zápasy se rozhodují ve vápnech. My naše dobře se rozvíjející akce nedotáhneme, na druhé straně nám Březová v čele s velmi dobře hrajícím Vaněčkem ukázala, proč je doma tak silná. Velké díky patří našim fanouškům, kteří s námi cestovali do daleké Březové a skvěle fandili po celý zápas. Nelze to brát jako samozřejmost a celý tým si této podpory velice váží.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - TJ Tatran Sedlčany 1:1 (1:1), penalty 2:4, 14. Vinkler - 44. Kdolský.
FK Hořovicko - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:2 (2:1), penalty 6:5, 10. a 31. Doležal - 14. Nedbalý, 73. Štěpán.
SK Senco Doubravka - TJ Přeštice 0:1 (0:0), 80. Ansuma.
MFK Dobříš - FC Slavia Karlovy Vary 1:4 (0:1), 75. Matějka - 71. a 90. Geňo, 26. Krlička, 82. Kalina.

Nejlepší střelci

27 gólů – Psohlavec, 23 – Geňo (oba K. Vary), 17 – Vaněček (Březová), 13 – Ungr (Doubravka), Glasnovič (Aritma), Brotánek (Sedlčany), 12Vaněk (Soběslav), Holub (Mar. Lázně), 10 – Dvořák (Soběslav)…, 7 – Tauber (Č. Krumlov), 6 – Mensah (Jankov), O. Otepka (Roudné), Wagner (Č. Krumlov), 5 – Nohava (Soběslav), Růžička (Roudné), Bürger, Šebelka (oba Jankov).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza