Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Válku žen vyhrály hráčky Kaplice nad Hradištěm

 
středa, 16. května 2018, 15:27

Domácí derniéru v tomto soutěžním ročníku mají za sebou kaplické fotbalistky, které na Den matek hostily v jihočeském derby v tabulce čtvrté Hradiště. Kapličandy se v tomto střetnutí musely obejít bez své tradiční kapitánky Pavla Petříkové, kterou skolila viróza. Její místo v útoku zaujala Petra Važanová.

Bezbrankový stav vydržel jen do začátku druhé minuty střetnutí. Přízemní přihrávka Praizlerové z pravé strany prošla až k Petře Važanové, která byla pohotová, a dokázala překonat brankářka Grecmanovou – 1:0. V minutě třinácté bylo ovšem srovnáno. Od levé postranní čáry poslal do vápna vysoký centr Sitterová a Jana Cinglová poslala balon do branky – 1:1. Začínalo se tedy odznova.

Hostující hráčky se prezentovaly velice dobrou hrou. V devatenácté minutě po rohovém kopu pokoušela střelecké štěstí Kálalová, míč prolétl vedle levé tyče. Poté na druhé straně byla v krátkém sledu několikrát zaměstnaná brankářka Grecmanová. Nejprve vyrazila střelu Pálkové. Nedlouho poté si poradila i se střelou Važanové. Pak si poradila i z pravé strany zakončující Matouškovou. Skóre zůstávalo neměnné.

Ve 37. minutě se pak k zakončení dostala hostující Němečková, když využila nedůraz bránících hráček, mířila však jen nad branku. Do kabin nakonec odcházely o gól spokojenější fotbalistky Spartaku. Minutu před přestávkou zahrávala rohový kop Matoušková a od zad Markéty Bartoníčkové se míč dostal šťastně za brankovou čáru – 2:1.

Po několika minutách hry ve druhém dějství měly hostující hráčky výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. K míči se postavila Mužíková, mířila však jen nad branku. K nešťastnému momentu došlo zhruba po hodině hry. Do vápna se za míčem hnala Pálková bráněná dvěma soupeřkami, navíc proti nim vybíhala brankářka Grecmanová, došlo k nezaviněnému střetu, který bohužel odnesla bránící Katka Hrušková zraněním kolene. Hřiště musela opustit v nezávidění hodné poloze na nosítkách a následně putovala RZS na vyšetření do nemocnice.

V 71. minutě měly Kapličandy výhodu přímého kopu. Povedená střela Matouškové skončila pouze na břevně. Nedlouho poté se už skóre měnilo. Po zpětné přihrávce od Matouškové se do branky dostal míč po tečované střele Heleny Praizlerové – 3:1. Hráčky Hradiště se ale nevzdávaly a záhy se znovu dotáhly na rozdíl jediného gólu. Před Barborou Němečkovou se kaplická obrana rozestoupila a drama bylo na světě – 3:2.

Klid na domácí stranu mohla po rohu Matouškové vrátit hlavičkující Bartoníčková, mířila však jen nad branku. O chvíli později do stejných míst poslala balon Pálková po nahrávce od Matouškové. Závěr pak patřil fotbalistkám Hradiště, které perně bojovaly o vyrovnání. Nejprve Klomfarová kryla míč po střele kapitánky Jamburové. V 89 minutě Němečková vysunula do vápna Jamburovou, zprava byla v gólové pozici, Klomfarovou však prostřelit nedokázala.

I nastavený čas patřil hostujícím fotbalistkám. Při několika standardních situacích se před branku Spartaku vydala i brankářka Grecmanová, která se i po jednom z centrů dostala do zakončení, ale střeleckou mušku seřízenou neměla. Těsné vedení Kapličandy uhájily. Těžšího soupeře kaplické hráčky v jarních odvetách na domácím hřišti neměly. Sezónu zakončí hráčky kaplického Spartaku poslední květnovou sobotu na hřišti plzeňských Vodních staveb.

FK Spartak Kaplice – TJ Hradiště 3:2 (2:1)

Branky: 2. Važanová, 44. Bartoníčková, 75. Praizlerová – 13. Cinglová, 80. Němečková. Rozhodčí: Klimeš. ŽK: 1:1 (Matoušková – Veselá). Diváků: 60.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Važanová, Pálková. Střídala Suchanová.

Hradiště: Grecmanová – Sigmundová, Hrušková, Veselá, Pletková, Michalcová, Jamburová, Mužíková, Sitterová, Němečková, Cinglová. Střídaly Vaňková, Klimešová, Nimburská, Kálalová, Králová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Lbor Granec