Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olympie vrátila Jankovu podzimní porážku

 
středa, 16. května 2018, 07:09

Jankovští fotbalisté se společně s věrnými fanoušky vydali do daleké Březové už o den dříve a noc strávili v nádherném zámku Lužec. Přesto to dopolednímu zápasu příliš nepomohlo. Jihočeši inkasovali v podstatě z první standardní situace v 9. minutě a poté již nebylo v jejich silách zápas otočit. Doma hodně silná Březová nakonec v poklidu zvítězila 4:0.

Hostující tým potřebuje v boji o záchranu bodovat v každém střetnutí, jenže trenérům Kadlecovi s Maxou stále dělají starosti zranění některých hráčů. Tentokrát chyběli Kroneisl, Popelka, Beránek a Kočer, k tomu ne zcela fit byl Mužík. A utkání v Březové navíc nedohráli díky zdravotním potížím také Maršán s Loškem.

První ránu musel hostující tým skousnout již v 9.minutě. Po standardní situaci centrujícího Vaněčka dostal v pokutovém území hrozně mnoho prostoru Marek Kratochvíl a hlavou jednoduše zajistil Březové vedení - 1:0. Jak do této, tak i po této situaci se však hrálo vyrovnané střetnutí. A vyrovnané mohlo být i skóre. V 20.minutě byl faulován Maršán a přímý kop zahrávali hosté. Jakub Zajíc povedenou ranou orazítkoval břevno, následná dorážka Mensaha mířila nad domácí branku. A s Jankovem bylo ještě hůř, když za necelé dvě minuty zakombinovali hráči Olympie, Vaněček přihrál a Tomáš Bereczký poslal míč přesně k tyči - 2:0.

V 35.minutě se ke střele dostal nejlepší hráč Jankova František Lošek, jeho pokus jen těsně proletěl kolem tyče domácí svatyně. Na druhé straně byl po celé utkání největší hrozbou David Vaněček, který byl hodně vidět. Vidět byl i v 38.minutě, kdy jeho průnik do šestnáctky zastavil faulující Bürger a pískala se penalta. Sám faulovaný David Vaněček jí zkušeně proměnil - 3:0. A aby toho nebylo pro Jankov málo, do střetu Bürgera s Vaněčkem se přimotal i hostující kapitán David Maršán a z tohoto souboje si odnesl pošramocené koleno, které mu nedovolilo v utkání dále pokračovat. Tříbrankové vedení se do půle už neměnilo, především díky dvěma dobrým zákrokům Jana Komárka proti střelám Vaněčka a Bereczkého.

Druhé dějství se hrálo spíše z povinnosti. Hosté neměli kvalitu na nějaký zvrat, domácí si chtěli zápas užít a pobavit i diváky. Volnější tempo mnoho šancí na jedné ani druhé straně nepřineslo. Některé přesto ano, třeba v 50.minutě po rychlém přechodu domácích sklepl míč střídající Štěrba pro Martince, jenž však střelou z první Komárkovu branku přestřelil. Jankov se mohl dočkat zkorigování výsledku v 62.minutě, kdy po výborné práci Mensaha šel sám na gólmana Adam Kasík, leč tísněn obráncem vypálil zhruba metr nad branku.

Jak proměnit šanci ukázal všem přítomným nejlepší střelec i hráč zároveň David Vaněček, který po ztrátě míče hostujících fotbalistů dostal trochu prostoru, zkontroloval postavení Komárka a střelou na bližší tyč upravil na 4:0. Vylepšit zápasovou bilanci 2 + 2 mohl Vaněček v 74. minutě, kdy měl na noze další gól, ale tentokrát si na Komárka nepřišel, když ho jankovský gólman skvěle vystál a nohou míč vyrazil. Hosté měli také několik slibných střeleckých pokusů, avšak jejich kvalita nebyla natolik dostatečná, aby to znamenalo gólový úspěch. A proto se ze Sokolovska vraceli s prohrou 4:0.


FK Olympie Březová - SK Jankov 4:0 (3:0)

Branky: 38. z pen. a 65. Vaněček, 9. Kratochvíl, 22. Bereczký. Rozhodčí: Opočenský - Ulrich, Váňa. Delegát: Berka. ŽK: 0:1 (Bürger). Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:3. Diváci: 230.

Březová: T. Martinec - D. Peterka (69. Burkyt), Veselovský, D. Horváth, Neudert - P. Peterka (46. Štěrba), Bereczký, Kratochvíl (84. Domin), Kašpar (60. Šellong) - Vaněček, D. Martinec.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek (79. Mužík), Fajtl, Zajíc - Bürger, Maršán (43. Kasík), Sedlic, Smetana (54. Rytíř) - Mensah, Šebelka.

Nejlepší hráči: Vaněček - Lošek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle