Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S Veselím se střelecky zaskvěl chýnovský šutér Jaroslav Prášek

 
úterý, 15. května 2018, 23:26

Chýnovští potvrdili na domácím trávníku výhru z Bernartic. Střeleckým galapředstavením se prezentoval autor hattricku Jaroslav Prášek.

Domácí celek povzbuzen vysokou výhrou v minulém kole se představil na svém vynikajícím trávníku (i přes současné velké sucho…) ve velmi dobrém světle a hostům z Veselí toho moc nedovolil. Již od začátku utkání se valil jeden útok za druhým na Hejlovu branku. V 6. a v 8. min. se pozdější střelec zápasu pouze zastřeloval, když jej nejdříve vychytal veselský gólman a podruhé těsně přestřelil. Ve 20.min. však srdce každého domácího fanouška muselo zaplesat, když se Prášek z 25 metrů nádherně opřel do míče a jeho nechytatelná střela skončila poprvé za Hejlovými zády (1:0). Opravdu krásný gól!

Až ve 24.min. dali o sobě vědět poprvé i hosté, když se probil před domácí oporu v brance Průšu útočník Daněk, ale ten vytasil pohotový zákrok a podržel chýnovský celek. Hned o minutu později zahrával trestný kop z 20 metrů domácí J. Hruška a pořádně vyprášil Hejlovi rukavice, který s vypětím všech sil vytlačil jeho střelu na rohový kop. Ve 33.min. se výborně uvolnil na levé straně domácí Vl. Hruška, poslal nadýchaný centr na neobsazeného Štillera, ale ten ke zděšení domácích fanoušků přestřelil z malého vápna odkrytou branku a na tribuně to jen zahučelo...

Pak však přišla 42.min., kdy si výborný centr z levé strany zopakoval Vl. Hruška a Prášek (sice malý postavou, ale nepřehlédnutý opět velmi dobrým výkonem) hlavičkou do protipohybu brankáře zvýšil vedení chýnovských fotbalistů před odchodem do šatny již na 2:0.

Druhý poločas začal opět náporem domácích a především útočné duo Prášek s Králem často větralo hostující zadáky, kteří několikrát až na poslední chvíli hasili nebezpečí před Kubíčkovou brankou, který vystřídal ještě v prvním poločase zraněného Hejla. V 54.min. na druhé straně vystřelil nebezpečně veselský Kolář, ale jeho prudká střela se mezi tři tyče nevešla.

V 72.min. přišel další krásný moment zápasu, kdy vystřelil po opět ukázkové nahrávce Vl. Hrušky Král, který však trefil za jen přihlížejícím Kubíčkem tyč. Od tyče pak míč putoval po brankové čáře a skončil v rukách gólmana… Poté se domácí celek přece jen již tak nehnal do útočení a spíše si kontroloval dvoubrankové vedení. V 88.min. se však opět na tribuně tleskalo, neboť svůj hattrick dovršil neudržitelný Prášek, když dostal přihrávku od střídajícího Hladíka a s přehledem upravil na konečných 3:0 a od domácích příznivců se mu dostalo zasloužených ovací.

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „Samozřejmě, že jsem s výsledkem spokojený, odehráli jsme další zápas vzadu s nulou a jsem rád, že defenzíva nyní funguje. Prášek dal tři góly, což značí jeho útočnou sílu, ale vyzdvihl bych především náš týmový výkon. Ve druhém poločase jsme měli část zápasu herně horší, ale soupeř se prakticky k ohrožení naší branky nedostal. V závěru si odbyl premiéru další dorostenec L. Kaňka. V dalším kole zajíždíme k derby do Plané nad Lužnicí, kde bychom rádi v bodové sérii pokračovali, ale čeká nás tam hodně těžké utkání.“


FC Chýnov – Lokomotiva Veselí n/L. 3:0 (2:0)

Branky: 20., 42. a 88. Prášek. Rozhodčí: Ťupa - Weidenthalerová, Šťastný. ŽK: 2:1 (P. Mareš, Vl. Hruška - Doležal). Rohy: 8:2, 110 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, V. Hruška – P. Mareš (46. Hladík), Štiller, Petrů, Vl. Hruška (80. Kaňka) - Král (85. Mládek), Prášek (88. Sedlatý). Trenér Petr Holota.

Veselí: Hejl (27. Kubíček) – Marcilis, Hruška, Čížek, Mahlej (74. Kotyza) – Čech, Hájek, Doležal, Dekhli (57. Klestil) – Daněk, Kolář. Trenér Václav Kotyza.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer