Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice si udržely odstup od sestupového pásma

 
úterý, 15. května 2018, 20:20

Záchranářský souboj dvou nováčků se odehrál na novovčelnickém stadionu. Domácí vyhráli v Protivíně a proti Dražicím se hrálo o hodně. „Veledůležité utkání v Nové Včelnici jsme zvládli na výbornou. Hrálo se o hodně, domácí se na nás v tabulce nebezpečně dotahovali a jen zisk všech bodů nám zajišťoval klidný odstup,“ komentuje vítězství 3:0 vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář, který popsal průběh zápasu svýma očima.

Hned od úvodního hvizdu rozhodčího Macha byla na našich hráčích vidět větší touha po vítězství. V první minutě se probíjel do vápna L. Stuchlík, ale byl vytlačen Jarošem mimo střelecký úhel. Za dvě minuty poté vysunul uličkou Veselý J. Štechera, který postupoval sám proti brankáři. Z bezprostřední vzdálenosti však napálil balon pouze brankáři do prsou. V 9.min. střílel z vápna nebezpečně M. Stuchlík, ale jeho pokus tečoval obránce na roh. Neujala se ani další střela J. Štechera, která těsně minula pravou tyčku.

Až v 17.min. poprvé zahrozili domácí, ale pokus Didka z velkého vápna mířil vysoko nad branku. Ve 25.min. Bakovi zatrnulo při dalekonosné střele Šlapanského, když míč se otřel o horní tyčku.

Ve 29.min. konečně naši hráči zúročili převahu na hřišti vstřelením vedoucího gólu. Veselý našel svým centrem ve vápně domácích Horku a jeho hlavička skončila za zády gólmana Holického – 0:1. Ve 34.min. měl pojistku na kopačce M. Stuchlík, který se probíjel napříč velkým vápnem, vystřelil k tyči, ale jeden z obránců stačil střelu tečovat na roh.

Mladší z bratrů Stuchlíků byl i u dalšího rozhodujícího momentu v 37. min. Kličkoval ve vápně domácích, když jej Šlapanský fauloval a rozhodčí neváhal písknout penaltu. Domácí tento moment hodně vytočil, trenér Vajda byl za urážlivá slova dokonce vykázán ze střídačky, ale faul to byl a rozhodčí pískl. Penaltu s přehledem proměnil Jirka Štecher – 0:2.

Ani druhý poločas nezačali naši hráči nějakým bráněním výsledku. Naopak, dál se tlačili na domácí polovinu a hned ve 47.min. se dočkali. Veselý rozehrál rohový kop, ve vápně se nejvýš vyšrouboval Lukáš Stuchlík a na jeho hlavičku k pravé tyči byl Holický krátký - 0:3.

Po třetí brance domácí působili odevzdaným dojmem a začal festival spálených šancí ze strany našich borců. V 57.min. utekl za obranu J. Štecher, z lajny předložil ideální balon do prostoru před branku kde našel Novotného, ten však z malého vápna překopl branku. V 63.min. se Novotný uvolnil na pravé straně, uličkou našel před brankou osamoceného L. Stuchlíka, kterého střelu stačil vyrazit brankář na roh. V 65.min. další jasná gólovka, když Veselý předložil balon na velké vápno J. Štecherovi. Náš střelec však nezamířil přesně…

Domácí se gólově neprosadili ani v 73.min., kdy Tuček rozehrál rohový kop prudkou přízemní střelou a na přední tyči balon tečoval Veselý. Míč prošel celým vápnem podél branky a těsně minul pravou tyčku Bakovy svatyně…

Závěrečnou čtvrthodinu už jsme si pohlídali, prostřídali všechny zúčastněné a mohli začít slavit!

Důležité utkání jsme tak dovedli do vítězného konce a nutno dodat, že jsme si vyhrát zasloužili, po celou dobu jsme domácí převyšovali a výčet vyložených příležitostí ukazuje, kdo na hřišti dominoval. I když tentokrát neměli naši útočníci (Štecher J. a Stuchlík L.) tolik potřebné střelecké štěstíčko, přece jen každý jeden gólový zářez zaznamenal. Nejvíce se z našich hráčů líbil neúnavný Veselý, hodně bojovnosti prokazoval i mladší Stuchlík Matyáš, obranu držel spolehlivě Horka. Za předvedenou hru a bojovnost si ale pochvalu zaslouží celý mančaft.

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto TJ Dražice