Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves opět uspěla venku a má postup na dosah

 
úterý, 15. května 2018, 19:10

Podruhé za sebou se fotbalisté Nové Vsi představili na půdě soupeře. Tentokrát jim v cestě stálo mužstvo SK Zlatá Koruna. Domácí tým hraje o holé přežití v soutěži a tak hosty nečekalo nic lehkého.

Samotné utkání, které se hrálo za velmi teplého počasí, začalo vzájemným oťukáváním. Obě mužstva se ze začátku nedostávala do finální fáze, a tak se hra odehrávala spíše uprostřed hřiště. Jako první vystrčili růžky hosté, ale s pokusy Holého i Janečka si domácí brankář bez problémů poradil.

Přišla 11. minuta a hosté poprvé udeřili. Procházka vybojoval balón, kterého se zmocnil Neumann, postupoval na brankáře Schwarze a propálil ho na přední tyč – 0:1. O devět minut ale bylo srovnáno. Hosté propadli v obranné činnosti, míč se dostal k domácímu Fucimanovi, jenž dokázal střelou za vápnem pokořit Bartizala – 1:1.

Poté byla hra velmi neurovnaná, obě mužstva měla velký problém se přizpůsobit malému a tvrdému hřišti, a tak se z utkání stával spíše boj. Na samotném konci prvního poločasu měl obrovskou šanci hostující Neumann, který tváří tvář neuspěl proti domácímu brankáři a tak poločas skončil nerozhodným výsledkem.

Druhé dějství ze začátku probíhalo jako to první, hra byla neurovnaná a tak se čekalo, které mužstvo udělá chybu. V 56. minutě už se skóre přeci jen měnilo, když přišla nejhezčí akce utkání. Jiránek s Novákem vybagovali domácí obranu, druhý jmenovaný od lajny přihrál jako na podnose Holému, který bez problémů zasunul míč do sítě - 1:2.

Ke konci utkání měli domácí převahu, zahrávali nespočet standardních situací a tak hostující mužstvo muselo být stále na pozoru. Klid hostům dodala až  87. minuta. Holý uvolnil na hranici vápna Procházku, a ten levou nohou na kříž brány zpečetil výsledek utkání - 1:3.

Fotbalisté Nové Vsi tak mohou už v příštím utkání na domácím hřišti za pouhých osm let oslavit už čtvrtý postup do vyšší soutěže, což je na tak malou vesničku až neuvěřitelné!


SK Zlatá Koruna – TJ Nová Ves u Č.B 1:3 (1:1)

Branky: 20. Fuciman - 11. Neumann, 56. Holý, 87. Procházka. Rozhodčí: Cigáň - Kříž, Valeš. ŽK: 0:1. Diváků: 70.

N. Ves: Bartizal – Pech, Boháč, Vávra, Novák, Holý, Neumann ml. (88. Srbený), V. Brožka (63. R. Brožka), Janeček, Jiránek, Procházka. Trenér Miroslav Pekárek.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková