Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice ztratily další body v Čekanicích s Meteorem

 
úterý, 15. května 2018, 02:08

K sehrání 21. kola krajské 1. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté do Čekanic. Utkali se s mužstvem místního Meteoru, který po nečekané jednogólové prohře se stále lepšící se rezervou Jindřichova Hradce potřeboval v boji o záchranu body jako sůl. Hosté zase chtěli zapomenout bodovým ziskem na tři předchozí porážky.

Domácí do utkání dali více srdce a bojovnosti a hosté pokračovali především v prvním poločasu ve výkonech z posledních kol, i když určitý náznak zlepšení ve druhé části utkání se objevil. Konečně se jim po dvou zápasech podařilo zaznamenat alespoň nějaký gól. V utkání domácí ukončili první poločas jednogólovým náskokem. Po přestávce odskočili z ojedinělé podařené útočné akce do dvoubrankového vedení, aby hosté opět kontaktním gólem patnáct minut před koncem utkání zdramatizovali. Ve druhé půli v podstatě zcela ovládali hru. Vyrovnat se jim díky takticky rozkouskované hře domácích již nepodařilo. Na černou šňůru výsledků Bernartičtí již navlékli čtvrtý korálek. Domácí si bojovností a odhodláním vybojovat si vítězstvím odskok od konce tabulky všechny body zasloužili.

Góly do šatny

Utkání začalo pro hosty dost nešťastně. Po první kloudné akci domácích přišel pas ze středu hrací plochy na zleva nabíhajícího Martina Scheuflera, který přesnou střelou levačkou trefil přesně vzdálenější kout Fučíkovy svatyně a domácí se mohli radovat poprvé - 1:0. Z vedení se však příliš dlouho neradovali. To se po dlouhém Ťupově autovém vhodu do chumlu hráčů dostal míč k Danielu Smrčinovi, jehož tečovaná střela jedním z domácích beků si našla mezi těly skulinku a proklouzla i přes včasnou reakci brankáře Šedivého do sítě - 1:1. Namlsaný autor svého prvního gólu v bernartickém dresu vypálil velmi dobře ve 14. minutě, střela však skončila těsně vedle pravé tyče soupeřovy brány. Střelecký pokus domácího Štumfola v 19. minutě skončil nad Fučíkovou svatyní.

Do třetice byl v šanci o dvě minuty později s chutí hrající a asi nejlepší z bernartických borců Daniel Smrčina, jeho nepříliš razantní střelecký pokus skončil opět tečí čekanického beka a zahrával se rohový kop. Také na druhé straně ve 22. minutě byl střelecký pokus Tomáše Kukly nasměrován nepřesně nad bránou. Ve 25. minutě vypálil prudce avšak přesně doprostřed brány Lorenc, bernartickém gólmanovi tím mnoho starostí nenadělal. Ve 28. minutě trestný kop Trantiny hlavičkoval stoper Novák, míč však skončil vedle brankové tyče. Po trestném kopu prováděném ve 39. minutě z levé strany Smrčinou si na jeho centr na zadní tyč naběhl Novák, jeho hlavička skončila tečí beka opět pouze rohovým kopem.

Domácím se povedla konci první půle akce, kdy byl nabíhající útočník před rohem velkého vápna přistrčen bernartickým bekem. Míč si postavil ve 45. minutě k provedení přímého volného kopu Tomáš Kukla a pravačkou z levé strany trefil dokonale k přední tyči a byl z toho parádní "šatňák" - 2:1. Ihned po rozehrání balonu ze středového bodu rozhodčí první poločas ukončil.

Na jednu bránu

Druhý poločas se již v podstatě hrál pouze na jednu bránu. Bernartičtí se vehementně snažili vyrovnat stav utkání hned na jeho počátku, avšak naráželi na konsolidovanou obranu, která míče jednoduše odkopávala od své brány a s nějakou hrou si nedělala problém. V 57. minutě se hostům vydařila akce, která konečně domácí obranu přečíslila. Z levé strany Smrčinův centr od téměř rohového praporku prodlužoval hlavou Ťupa, avšak finální hlavička Rakovana bohužel skončila pouze vedle tyče. Obraz hry byl stále stejný. Domácí srdnatě bránili a hosté je neustále presovali, ale efekt jejich počínání byl nulový. Po snad jediné povedené útočné akci ve druhém poločasu se podařilo domácím odskočit o dvě branky. V 69. minutě centroval zleva Jakub Pípal na zadní tyč, tam si naběhl František Lorenc a přesnou hlavičkou rozradostněl domácí hráče a diváky potřetí - 3:1.

To ale hosty nezaskočilo a stále se tlačili k čekanické bráně. V 76. minutě se jim povedla nádherná kombinační akce, na kterou tentokráte domácí obrana nestačila. Na pravé straně si narazil s Kloboučníkem míč Daniel Homola, unikl obránci a jeho prudký polovysoký centr hlavičkoval na přední tyči nezadržitelně nabíhající Adam Rakovan do sítě a hosté byli konečně odměněni za vynaložené úsilí ve druhé části hry - 3:2.

Celoplošná aktivní hra ve druhé půli konečně přinesla hostům kýžené ovoce. Pokračovali dál v aktivitě a domácí zcela jasně přehrávali. Ti však věděli v poslední patnáctiminutovce jak hru zdržovat. Zakopávali míče, pomalu rozehrávali, pomaloučku střídali a rozdrobili hru natolik, že hosté se již k permanentnímu tlaku vůbec nedostávali a vyrovnat stav utkání se jim bohužel již nepodařilo.

Příští střetnutí sehrají Bernartice na svém trávníku se Ševětínem, který je tak nevyzpytatelný, že je schopen porazit lídra tabulky z Lomu na jeho hřišti a týden na to naopak vysoko prohrát v domácím prostředí s posledním mužstvem tabulky. Utkání divácky určitě atraktivní bude sehráno v neděli 20. května od 17:00 hodin a všichni příznivci bernartického fotbalu jsou srdečně zváni. Snad tu černou sérii již domácí konečně prolomí…


FK Meteor Tábor – Sokol Bernartice 3:2 (2:1)

Branky: 6. Martin Scheufler, 44. Tomáš Kukla, 69. Frant. Lorenc – 11. Daniel Smrčina, 75. Adam Rakovan. Rozhodčí: Karel Albert – Martin Písek, Luboš Zabilka. DFA: Jiří Pečenka. ŽK: 2:0 (Ševčík, T. Kukla). Diváků: 70.

Meteor Tábor: Šedivý – Jan Bartáček, Ševčík, Maštalíř, Jakub Pípal – Svatek – Lorenc (90. Löffler), Scheufler (87. Kollárik), Štumfol – T. Kukla (90. Mir. Kromka), Jíra. Hrající trenér René Ševčík.

Bernartice: Tomáš Fučík – Stan. Češka (74. Mir. Suchopár), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kloboučník, Smrčina – Martin Buriánek (46. Vít Fučík, 89. Růžek), Daniel Homola, Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák