Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama podruhé za dva měsíce vyhrála na Slavii!

 
úterý, 15. května 2018, 01:19

Podruhé během dvou měsíců dokázala českobudějovická juniorka vyhrát na hřišti pražské Slavie a dokázala, že proti sešívaným se Jihočechům v této sezoně daří. Získali s nimi sedm z devíti možných bodů. V předposledním kole sezony Dynamo otočilo stav z 0:1 na 2:1 góly Matouška a Jáši během druhého poločasu.

Poprvé v sezoně si do branky juniorky stoupl Petr Oliva a hned od úvodních minut musel být ve střehu. Domácí totiž vstoupili do zápasu hodně aktivně a brzy si vytvořili velký tlak. Pavel Bucha nejprve hlavičkoval nad, ale o chvilku později už se ten samý hráč mohl radovat, když se trefil po centru z levé strany. Sešívaní mohli svůj náskok několikrát navýšit, nicméně hlavně Tomáš Freit pálil šance.

Zhruba po čtvrthodině hry nápor Slavie opadl a začali se osmělovat i hráči Dynama. Velikou příležitost na srovnání zahodil Jakub Matoušek, který šel sám na branku, ale vypálil těsně vedle. V první půli měli celkově navrch Pražané a jednobrankový náskok byl pro hosty milosrdný. Obzvláště poté, co Bjeloš orazítkoval tyč českobudějovické branky.

Plockův výběr však po pauze zjednodušil hru, Pouček s Kadulou notně zlobili domácí obranu a byl to právě Lukáš Pouček, který spálil velkou šanci v 53. minutě. Černobílí nemuseli smutnit dlouho. Po hodině hry vystihl Pouček špatnou rozehrávku brankáře Radotiče, předložil míč Jakubu Matouškovi, který vyrovnal.

Slavia se vzdát nechtěla, začala opět útočit s ještě větší vervou, ale českobudějovická obrana byla pozorná. Hosté navíc vyráželi do rychlých brejků, čímž drželi soupeře v pozoru. Rozuzlení utkání přišlo v 85. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Mikuláš Jáša a hlavou rozhodl o výhře Dynama. Pražané v závěru sice obléhali vápno Jihočechů, ale bez úspěchu.

Černobílí tak podruhé za dva měsíce vyplenili hřiště Slavie a z předposledního utkání sezony berou tři body za výhru 2:1. Sezonu zakončí juniorka příští pondělí v Třinci (15).


SK Slavia Praha U21 – SK Dynamo Č. Budějovice U21 1:2 (1:0)

Branky: 6. Bucha – 61. Matoušek, 83. Jáša. Rozhodčí: Slabý – Flimmel, Vodrážka. ŽK: 0:1 (Tomek). Diváků: 70.

Slavia: Radotić – Havrda (77. Krejdl), Stropek, Vilotić, Sobol – Mitrano, Bjeloš, Bucha, Beňo, Freit (23. A. Lauricella, 74. Azilinon) – Rondić (77. Krobot). Trenér Pavel Řehák.

SK Dynamo: Oliva – Švejda, Jáša, Kočí, Fišer – Kubata (85. Martinec), Tomek, Kadula (81. Collin), Pouček, R. Kadlec (74. Jiran) – Matoušek. Trenér Jaromír Plocek.

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto slavia.cz