Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

J. Hradec pokračoval ve vítězném stíhání Želče i v Čimelicích

 
pondělí, 14. května 2018, 10:16

Ve 25. kole KP přívítalo mužstvo Čimelic fotbalisty z Jindřichova Hradce. Domácí začali utkání aktivněji a již v 7. minutě se do výborné šance dostal Hadáček, ale jeho pokus gólman Hejníček, když balon vyrazil mimo branku.

Postupem doby se hra vyrovnávala a ve 14. minutě střílel Toman, ale mířil vedle domácí branky. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou bez vyložených příležitostí. Až ve 29. minutě zahrávali Čimeličtí přímý kop z 25 metrů. K míči se postavil Převrátil a jeho střela skončila v síti Hradeckých. Domácí se tak ujali vedení 1:0.

Ve 34. minutě na druhé straně musel zachraňovat akci hostí z brankové čáry Němec. Ve 41. minutě se ale hosté gólu dočkali, kdy špatně postaveného Slavíka v brance nachytal Toman a jeho střela skončila v síti domácích. Stav se tak srovnal na 1:1. Tak skončil i první poločas utkání.

Druhá půle se od počátku zdálo, že domácí se budou snažit stav utkání opět změnit ve svůj prospěch, ale opak byl pravdou. V 52. minutě se dostal ve vápně k míči hradecký Toman a vstřelil svoji druhou branku – 1:2.

Od této doby začali být Hradečtí aktivnější a stále více se dostávali před šestnáctku domácích. Ale tam naštěstí pro Čimelice vše končilo. S přibývajícími minutami ale viditelně domácím ubývaly síly, přesto odvraceli jeden útok za druhým.

V 79. minutě po centru Tomana hlavičkoval nebezpečně Votava, ale jeho pokus skončil vedle domácí branky. V samotném závěru se domácí přece jenom dostali do šance, když Hegenbart postřehl vyběhnutého brankáře Hradce a poslal míč na branku, tam ovšem v poslední chvíli jeden z obránců zasáhl a odvrátil tím nebezpečí ze strany Čimelic. Utkání poté skončilo a hosté si zaslouženě odvezli výhru 2:1. I přes prohru si domácí fotbalisté udrželi třetí místo v soutěži.


SK SIKO Čimelice - FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (1:1) 

Branky: Převrátil – Toman 2. Rozhodčí: Krčín - Kaštánek, Dunovský. Delegát: Vladimír Eibl. ŽK: 1:2 (Nosek - Šmíd, Beránek). Diváků: 80.

Čimelice: Slavík – Pšenička (61. Rambous), Němec, Listopad, Hadáček - Převrátil, Nekl, Viták (78. Nosek), Varhan (68. Zelenka) - Suchan,Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina

J. Hradec: Hejníček - Šmíd, Beránek, Blažek,Šenkýř - Kučera, Koutný, Chalupský (85. Cettl), Votava – Toman (90. Nováček), Princ (46. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle