Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Lišov je prvním postupujícím. Lom se Šimákem odskočil pronásledovatelům

 
neděle, 13. května 2018, 21:02

Postupoví aspiranti v A třídě padali jako hrušky. Týn prohrál doma s Vimperkem gólem z předposlední minuty, Slavia ČB vyhořela v derby na Lokomotivě, Blatná našla prvního přemožitele v Bavorovicích, čímž se Mariner vrátil do čela skupiny A. Naprázdno vyšly ve skupině B i Čtyři Dvory a Bernartice. Lom, za který poprvé vyběhl Jan Šimák, má rázem pětibodový náskok. S rekordním předstihem pěti kol se stal vítězem skupiny D I. B třídy SK Lišov. Chladit šampaňské mohou v Nové Vsi.

Vodňany útočí ze zadních pozic

V A třídě, sk. A, Bavorovice v domácím prostředí zvítězily nad Blatnou (na žluté karty vyhráli hosté 7:2!), která na jaře utrpěla první prohru, když jejich tříbrankový náskok zkorigoval během dvou minut ve druhé půli Ondřej Křivanec. Jednogólové vítězství Mariner uhájil a vrátil se do čela tabulky. Vedoucí Týn nad Vltavou totiž na domácí půdě nečekaně prohrál s Vimperkem, když obdržel jediný gól v předposlední minutě, a nezvítězil už čtyři kola v řadě. Budějovická Lokomotiva se konečně rozjela na plné obrátky a v derby vyprovodila marodkou zmítanou Slavii zaslouženě 4:0 i díky střelecké potenci Tunisana Ayeba. Ve skupině je popředí hodně přeplněno, pátou Slavii dělí od čela pouhé tři body. Junior Strakonice si poněkud pohoršil první jarní prohrou v Plané u Českých Budějovic, avšak stále drží kontakt s mužstvy čela. Do tohoto společenství se přidala právě Planá. Na konci tabulky si v boji o udržení pohoršil Sedlec, když nebodoval u posledního Velešína. Nadcházející domácí zápas s Vacovem bude pro nováčka klíčový. Průběh dalších utkání bude v této skupině jistě zajímavý až do konce. Do čela tabulky stále více promlouvají Vodňany, které deklasovaly u vacovských pekáren svého soupeře a obsazují již třetí příčku tabulky se ztrátou pouhých tří bodů na její úplné čelo. Kdyby neklopýtly s předposledním Sedlcem, byly by teď první.

První body na konto Hrdějovic

Ve skupině B se Lom přesvědčivě zvítězil na Dobré Vodě tříbrankovým rozdílem, když po poločasové plichtě přidal další tři góly. Jejich nejlepší střelec Neužil přidal ke své sbírce další dvě trofeje. V utkání nastoupil poprvé na jaře i Jan Šimák. Lídr tabulky má již pětibodový náskok na Čtyři Dvory a sedmibodový na Bernartice, tedy mužstva, která byla jejich pronásledovateli. Čtyři Dvory doma zaváhaly s Trhovými Sviny a Bernartice prohrály s neúnavně bojujícím zachraňujícím se Meteorem Tábor. Bernartičtí již počtvrté za sebou prohráli a mohou zapomenout na výborný podzim, kdy kralovali tabulce. Trochu z říše záhad je herní rozpoložení Ševětína. V minulém kole vyhrál na hřišti lídra v Lomu, aby týden na to dost vysokým rozdílem prohrál v domácím prostředí s posledním mužstvem tabulky, rezervou Jindřichova Hradce. I to ale svědčí o vyrovnanosti soutěže, kde vlastně nelze určit favorita ani jednoho utkání. Trhové Sviny vyhrály ve Čtyřech Dvorech a jsou spolu s Lomem zatím mužstvem jara. Nemanice doma zdolaly Milevsko B a předskočily ho v tabulce. Díky překvapivým vítězstvím se značně zahustil střed tabulky. Předposlední Hrdějovice konečně zabraly, poprvé na jaře bodovaly (naposledy vyhrály 28. října 2017) a jejich ztráta na táborský Meteor je stále jednobodová. Zásluhu na tom má Jan Koutský, který na jaře odehrál první zápas a zatížil konto soupeře hned dvěma trefami. Rozhodující zaznamenal minutu před koncem zápasu z pokutového kopu. Rozjetý Chýnov nedal v domácím prostředí šanci Veselí nad Lužnicí, když střelecky exceloval Jaroslav Prášek, autor všech tří gólů a navázal tak na svou vynikající hru a výkon v utkání minulého kola v Bernarticích. Právě těm se Chýnov přiblížil již na pouhé tři body.

Kaplice poskočila na 2. místo

V I. B třídě, skupině A, zvítězila Nová Ves ve Zlaté Koruně a na čele má nedostižný náskok 15 bodů. V příštím domácím střetnutí s N. Vsí-Brlohem může slavit historický postup do A třídy (Jihočeský fotbal bude u toho). Kapličtí vyhráli u svého bezprostředního souseda v tabulce v Suchdole nad Lužnicí a na jaře jsou druhým nejlepším mužstvem společně s Novou Vsí, Kapličtí s jarním průměrem vyšším než čtyři branky na zápas jsou gólově hodně produktivní. Boršov si v domácím prostředí hladce poradil s Loučovicemi a je již v klidném středu tabulky. Roudné B doma deklasovalo sedmi góly Klikov především střelecké potenci pendla Davida Růžičky, ten zaznamenal tři góly. Frymburk vyhrál o gól v Kamenném Újezdě, kde to na domácí umí, a dotáhl se bodově právě na Klikov. Tabulka je v jejím středu vzácně vyrovnaná, když třetí Suchdol dělí od sedmých Ledenic pouhé dva body. Zabodovala i předposlední Nová Ves-Brloh a vítězstvím se posunula před Zlatou Korunu, které zatím nechává druhého černého Petra a odsunula ji na 13. příčku. Olešnice otočila stav domácího utkání s posledními Chvalšiny v posledních sedmi minutách a svým vítězstvím doslova prchla ze sestupového pásma.

První výhra sestupujícího Zdíkova

Ve skupině B zvítězilo Lažiště a deklasovalo na svém hřišti Stachy jedenáctigólovým přídělem, aniž by jediný obdrželo. Střelecky se opět zaskvěl Jan Makoš s pěti zásahy a navázal tak na střeleckou potenci ze sedmnáctého kola, kdy dal Zdíkovu šest branek. Tímto vítězstvím si udrželo svůj sedmibodový náskok před pronásledujícími Sousedovicemi. Ty vyhrály jednobrankovým rozdílem v dosud na jaře neporažených Cehnicích gólem Milana Glazunova již v páté minutě. Netolice vyhrály v domácím prostředí nad Volyní a jsou v tabulce na šestém místě. Ve výborné formě hrající Lhenice doma deklasovaly na jaře neporažené Strunkovice šestibrankovým výpraskem, když jejich trápení ukončil dvěma trefami Roman Pořádek. Prvního vítězství v soutěži se dočkal po 20 zápasech Zdíkov nad Dřítní, když střelcem jediného a jistě historického gólu byl pět minut před koncem Michal Martan. Čkyně v pohodě zdolala na soupeřově trávníku Vlachovo Březí a drží čtvrtou příčku se stejným bodovým ziskem jako mají Lhenice. Souboj mužstev hrajících o záchranu Chelčic s Vacovem B skončil remízou a oběma moc nepomohl.

Vedoucí Semice vypráskaly Putim

Ve skupině C si lídr tabulky doma vyprovodil třetí Putim osmi góly, když tři zaznamenal Luděk Zborník a dalšími čtyřmi přispěli nestárnoucí Martin Škulina a Marcel Nousek. Díky tomu, že jejich pronásledovatel prohrál tentokrát doma s našlápnutým Kovářovem, není pochyb o tom, kdo bude vítězem a postupujícím z této skupiny do vyšší soutěže. Kovářov dokazuje, že jeho jarní výsledky nejsou nahodilé a drží přesný střed tabulky. Mirovice si poradily doma s Božeticemi a bodově se dotáhly na Hradiště, které trochu ve svém jarním tempu zvolnilo a odešlo z Kluk poraženo. Na konci tabulky si svými výhrami polepšily Kestřany a Bělčice, naopak po další prohře se ke dnu tabulky blíží rezerva Oseka a další prohrou právě s ohroženými Kestřany si komplikuje svou pozici v tabulce. Chyšky doma nasázely v pohodě poslednímu Podolí II sedmičku, když se svými trefami zaskvěli exmilevští hráči. Zkušený Václav Kosík hattrickem, Jan Šimák dvěma góly. Dobře jim sekundoval s dvěma trefami i Lukáš Lívanec. Chyšky se tímto vítězstvím na bod přiblížily Putimi a drží skvělé čtvrté místo. Svou jarní formu a střeleckou produktivitu potvrzuje Kovářov, který ač oslaben o dva vyloučené hráče v konci zápasu dokázal vstřelit v Sedlici vítěznou branku.

Lišov dojel k postupu ve stylu start - cíl

Ve skupině D je o vítězi a postupujícím do vyšší soutěže již rozhodnuto. Lišov totiž doma porazil druhé Třebětice čtyřbrankovým rozdílem, jeho hlavním strůjcem byl kanonýr Petr Kandl, který zatížil konto všemi góly, které si rovnoměrně rozložil do obou poločasů. Druhá Lomnice nad Lužnicí remizovala bez gólů v Kardašově Řečici. Domácí zahodili dvě penalty! Na konci tabulky si polepšily Ratibořské Hory, které vyhrály bezpečně nad třeboňskou rezervou i díky dvěma trefám Filipa Kmenta. Podobně se do klidného středu dostává i Řepeč-Opařany jednobrankovým vítězstvím nad Novou Bystřicí. Dvoubrankovým vítězstvím si pomohlo i Dolní Bukovsko nad Mladou Vožicí. Slavonice doma sedmi góly pokořily Malšice a v pohodě si udržují vynikající šesté místo. Malšice zůstávají na předposledním sestupovém místě tabulky s dvoubodovým náskokem. Chotoviny v domácím utkání porazily těsně Jistebnici, když František Maňák korigoval výsledek až v 90. minutě. Hostům tak již nezbyl čas na případné srovnání stavu utkání.


VÝSLEDKY 21. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – TJ Blatná 3:2 (2:0)
Branky: 18. (pen.) Blažek, 42. Babka, 47. Štěpánek – 65. a 67. Křivanec.
Rozhodčí: Valeš – Kříž ml., Cigáň. DFA: Pípal. ŽK: 2:7 (Rottenborn, Šafránek – Chlanda, Sedláček, Petrášek, Prokopec, Čadek, Nový, Peleška). Diváků: 120.

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – SK Slavia Č. Budějovice 4:0 (3:0)
Branky: 7. a 68. Ayeb, 20. D. Malý, 27. Kocar.
Rozhodčí: Vítek – Formánek, P. Šťastný. ŽK: 1:3 (Ayeb – Slípka, Bohůnek, Wegenkittl). Foto zde.

SK Planá – FK Junior Strakonice 4:1 (2:1)
Branky: 11. Carda, 21. Kitzler, 63. Balogh, 68. Kneys – 44. Máška.
Rozhodčí: Hanes – M. Havlík, Picka. ŽK: 0:2 (Cibulka, Kočí). Diváků: 100.

SK Větřní – TJ Tatran Prachatice 3:3 (1:0)
Branky: 36. Hlásenský., 81. Sivák, 83. Poláček – 50. Škopek, 62. Fischer, 71. Tesař.
Rozhodčí: Rinth – Vítek, P. Šťastný. ŽK: 1:3 (Hlásenský – Škopek, Juroš, T. Ryšánek). Diváků: 110.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Šumavan Vimperk 0:1 (0:0)
Branka: 89. Pankratz.
Rozhodčí: Jevčák – Toucha, Petričák. ŽK: 2:4 (J. Brom, Lukeš – J. Blahout, Sedláček, Samohejl, Pankratz). Diváků: 130.

FC Velešín – SK Sedlec 3:2 (0:1)
Branky: 48. Šálek, 58. Mikeš, 82. Fišer – 30. Kučera, 66. Ambrož.
Rozhodčí: Lepič – R. Mráz, Šíma. DFA: Kučera. ŽK: 1:2 (Falc – Zíka, Kozel). Diváků: 100.

SK Vacov – FK Vodňany 2:6 (0:3)
Branky: 71. Roučka, 74. Jar. Ketzer – 43. (pen.) a 59. Kunc, 22. Hudák, 39. Malík, 63. Rauscher, 90. Kalianko.
Rozhodčí: Tauber – Izugrafov, Novák. ŽK: 3:2 (Al. Mach, Roučka, Moutelík – Konvička, Hubáček). Diváků: 100. Foto zde.


SKUPINA B

SK Nemanice – FC ZVVZ Milevsko B 3:2 (2:1)
Branky: 36. Bašta, 42. Záveský, 72. (pen.) Sulek – 18. V. Mácha, 60. Jakeš.
Rozhodčí: Písek – Albert, Zabilka. ŽK: 1:3 (M. Novotný – Hejl, Brož, Masopust).

SK Ševětín – FK Jindřichův Hradec 1910 B 2:5 (0:2)
Branky: 50. Jak. Suchan, 82. Vokurka – 25. Brož, 34. M. Votava, 69. Nováček, 71. Králíček, 80. D. Cettl.
Rozhodčí: Toucha – Jevčák, Petričák. Bez karet.

SK Čtyři Dvory – TJ Spartak Trhové Sviny 0:1 (0:0)
Branka: 72. Lavička.
Rozhodčí: Komzák – Crkva, Brych. ŽK: 0:3 (Kolář, Valut, Valter).

SSK Dobrá Voda – TJ Sokol Lom 1:4 (1:1)
Branky: 9. Hostek – 24. a 61. Neužil, 51. Kolací, 65. Mařík.
Rozhodčí: Crkva – Komzák, Kříž st. ŽK: 0:1 (Jelen). Diváků: 100.

FK Meteor Tábor – TJ Sokol Bernartice 3:2 (2:1)
Branky: 6. Scheufler, 44. T. Kukla, 69. Lorenc – 11. D. Smrčina, 75. Adam Rakovan.
Rozhodčí: Albert – Písek, Zabilka. DFA: Jiří Pečenka. ŽK: 2:0 (Ševčík, Kukla).

Slavoj Hrdějovice – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:2 (1:1)
Branky: 51. a 89. (pen.) Jan Koutský, 22. Tomka – 15. Pěknic, 62. Janovský.
Rozhodčí: Nedvěd – Kříž st., Bumba. ŽK: 1:1 (Nedorost – Pospíchal).

FC Chýnov – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 3:0 (2:0)
Branky: 20., 42. a 88. Prášek.
Rozhodčí: Ťupa – Weidenthalerová, R. Šťastný. ŽK: 2:1 (P. Mareš, Vlast. Hruška – Doležal). Diváků: 110.


VÝSLEDKY 21. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – Vltavan Loučovice 4:0 (3:0)
Branky: 1. a 87. Gruber, 34. a 36. Řežáb.
Rozhodčí: Picka – M. Havlík, Hanes. ŽK: 2:3 (Lísal, Kofroň – Zbořil, Ardó, Dudla).

SK Zlatá Koruna – TJ Nová Ves 1:3 (1:1)
Branky: 20. Fuciman – 11. Neuman ml., 56. Holý, 87. Procházka.
Rozhodčí: Cigáň – Kříž ml., Valeš. ŽK: 0:1 (Rad. Procházka).

Sokol Suchdol nad Lužnicí – FK Spartak Kaplice 0:2 (0:1)
Branky: 40. Urazil, 90. Divoký.
Rozhodčí: Dimitrov – Škuthan, Brož. ŽK: 1:2 (T. Záruba – Marek, Janura). Diváků: 130.

TJ Sokol Olešnice – TJ Sokol Chvalšiny 3:2 (0:1)
Branky: 52. Horelica, 83. Lenk, 85. Brousek – 45. Pavel Sluka, 73. Fic.
Rozhodčí: Petričák – Landík, Cibranský. DFA: Albrecht. ŽK: 0:1 (24. Pavel Sluka). Diváků: 100.

TJ Malše Roudné B – TJ Blesk Klikov 7:1 (4:0)
Branky: 15., 24. a 66. Růžička, 12. Trejbal, 13. Tibitanzl, 60. Bartoš, 70. Samek – 88. Plucar.
Rozhodčí: Frček – Žurek, Feitl. ŽK: Bez karet.

FK Nová Ves-Brloh – TJ Slavoj Ledenice 3:2 (2:1)
Branky: 6. Vlček, 18. Tlamsa, 75. J. Anderle ml. – 35. Fencl, 83. Fošum.
Rozhodčí: Syrovátka – Talíř, Holub. ŽK: 3:3 (Zd. Sekera, J. Anderle st., Flaška – Winkler, Fošum, Bez).

TJ Sokol Kamenný Újezd – FC Šumava Frymburk 1:3 (1:1)
Branky: 32. Petkov – 42. a 61. Martin Koza, 84. Matúš.
Rozhodčí: Krejník – Rous, Feitl. ŽK: 3:1 (Průdek, Černý, Červonyj – D. Račák).


SKUPINA B

TJ Sokol Zdíkov – TJ Dříteň 1:0 (0:0)
Branka: 85. Martan.
Rozhodčí: R. Novák – Izugrafov, Tauber. ŽK: 2:2 (Pešek, Vačkář – Mir. Koudelka, Marek Kovařík).

Sokol Cehnice – FC Westra Sousedovice 0:1 (0:1)
Branka: 5. M. Glazunov.
Rozhodčí: Ondra – Kovařík, Mondek. ŽK: 2:1 (Bízek, Hovorka – Vojtíšek).

1.FC Netolice – SK Slavoj Volyně 5:1 (2:1)
Branky: 8. a 40. Skála, 63. a 70. Vá. Vlášek, 67. Urban – 44. Malina.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Heinzl. ŽK: 1:2 (Plojhar – Frček, Tokár).

FK Lažiště – Sokol Stachy 11:0 (5:0)
Branky: 32., 42., 54., 86. a 90. Makoš, 22. a 47. Linhart, 9. Sedláček, 15. Volmut, 68. Hrbek, 82. Tesař.
Rozhodčí: Landík – M. Mráz, Trněný. ŽK: 0:2 (Dvořák, Hovorka).

SK Lhenice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 6:0 (2:0)
Branky: 72. a 78. Pořádek, 7. Balica, 10. Tůma, 53. Mahák, 64. Beran.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Muzika. ŽK: 4:3 (Sura, Beran, Iliev, Dvořák – Brych, Škopek, Pravda).

FK Chelčice – SK Vacov B 2:2 (1:2)
Branky: 33. Turek, 51. Chalupský - 17. Hlásek, 30. A. Bujok.
Rozhodčí: Ovčáček - Vejčík, Hodánek. DFA: Chlaň. ŽK: 1:1 (Valenta - Mrázek).

FC Vlachovo Březí – SK Čkyně 1:4 (1:2)
Branky: 45. Kravčenko – 8. Klose, 45. Vojta, 61. Chalupa, 80. Miklas.
Rozhodčí: Leiš – Škuthan, Zloch. DFA: Janíček. ŽK: 0:1 (Pinke).


SKUPINA C

FK AL-KO Semice – TJ Sokol Putim 8:1 (6:1)
Branky: 19., 36. a 56. Zborník, 27. a 34. Škulina, 38. a 85. M. Nousek, 16. P. Keclík – 17. Bican.
Rozhodčí: Ondřej – Pícha, Štiak. ŽK: 0:3 (Šťastný, Souhrada, Holan).

1.FC Boston Kluky – TJ Hradiště 3:0 (0:0)
Branky: 68. a 90. Mir. Štěpán, 61. Bláha.
Rozhodčí: Řehoř – Průchová, Žemlička. ŽK: 3:3 (J. Košatka, O. Fučík, Bláha – D. Pichlík, König, Rybár). Diváků: 200.

FK IPD service Kestřany – TJ Osek B 3:2 (1:1)
Branky: 64. a 75. (obě pen.) Lebeda, 26. Kupec – 2. Diviš, 61. Čapek.
Rozhodčí: Kovařík – Ondra, Třeštík. DFA: Bicek. ŽK: 2:2 (Zima, Lebeda – Jan Hájek, K. Hoch).

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Sepekov 2:0 (1:0)
Branky: 38. a 63. D. Říský.
Rozhodčí: Kocina – Klimeš, Hornát. DFA: Albrecht. ŽK: 1:4 (Hevera – Tupý, Kašpar, Bolek, M. Kosobud).

SK Mirovice – TJ Božetice 4:1 (1:0)
Branky: 14. (pen.) a 57. Jakub Převrátil, 70. Peterka, 83. Mrlina – 86. Čanda.
Rozhodčí: Ryneš – Syrovátka, Peklo. ŽK: 2:3 (Mrlina, Vodňanský – K. Janouch, Čanda, Fr. Horek).

TJ Sokol Sedlice – TJ ZD Kovářov 3:4 (1:2)
Branky: 11. Lávička, 65. V. Růzha (vlastní), 84. (pen.) Čabrádek – 10., 21. a 60. Martin Faukner, 86. L. Holub st.
Rozhodčí: Pícha – Ondřej, Hodánek. ŽK: 1:3 (Koutenský – Jan Růzha 2, Kvasnička). ČK: 0:2 (84. V. Růzha, 86. Jan Růzha).

FC Chyšky – TJ Podolí II 7:0 (2:0)
Branky: 28., 47. a 67. V. Kosík, 14. a 88. Jan Šimák, 49. a 57. Lívanec.
Rozhodčí: Ambrožová – Brom, Měchura. ŽK: Bez karet.


SKUPINA D

FK Řepeč-Opařany – TJ Jiskra Nová Bystřice 2:1 (0:0)
Branky: 52. M. Pražma, 62. Mikšovský – 50. Brus.
Rozhodčí: Průchová – Řehoř, Třešňák. ŽK: 1:2 (M. Štecher – Brabec, Havel).

SK Ratibořské Hory – TJ Jiskra Třeboň B 4:1 (3:1)
Branky: 27. a 34. Filip Kment, 9. Voj. Říha, 53. Jarošík – 37. Bartl.
Rozhodčí: Pravda – Panský, Prchlík. DFA: Šafránek. ŽK: 2:1(Vaněček, Fišer – M. Hofmann).

TJ Dolní Bukovsko – TJ Sokol Mladá Vožice 2:0 (1:0)
Branky: 41. Jos. Cihla, 58. Chochol.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Pileček. ŽK: 2:0 (Fr. Cihla, Mach). Diváků: 120.

TJ Sokol Kardašova Řečice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 0:0
Rozhodčí: Bumba – Ernst, Rous. ŽK: 0:2 (L. Nohava, Krejník). Diváků: 100.

SK Lišov – FK Sokol Třebětice 4:0 (2:0)
Branky: 9., 38., 82. a 89. Petr Kandl.
Rozhodčí: Pánek – Klíma, Zevl. ŽK: 2:0 (Brtna, D. Mlýnek).

TJ Sokol Slavonice – TJ Malšice 7:3 (3:0)
Branky: 13. a 79. M. Balík, 18. a 57. Bártů, 26. V. Balík, 85. Zrůcký, 88. Peschel – 51. a 53. M. Šimák, 68. Starý.
Rozhodčí: Bezpalec – Devera, Saidl. DFA: Brož. ŽK: 1:1 (M. Balík – Ťoupal).

TJ Sokol Chotoviny – 1.FC Jistebnice 2:1 (0:0)
Branky: 60. Pavlíček, 65. Bondarev – 90. Fr. Maňák.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Křížovský, Smažík. Bez karet.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák (3x), Ján Honza, Zdeněk Formánek, Jan Škrle
 


 
Reklama