Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov si poradil s Klatovy a polepšil si v boji o udržení

 
sobota, 12. května 2018, 15:39

V důležitém záchranářském střetnutí divize A zdolal domácí Č. Krumlov podobně ohroženého soupeře z Klatov 2:1 a získal důležité tři body v cestě za záchranou. Dvougólový náskok slavojáků stačili Západočeši jen kosmeticky upravit v poslední minutě.

Klatovy se v úvodu neubránily tlaku domácích a už ve 4. minutě inkasovaly. Novák zahrával trestný kop do vápna, nabíhajícího Svobodu hosté faulovali a sudí nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Václav Novák.

Hra se později vyrovnala, ale vyložených šancí bylo jako šafránu. Hrálo se převážně ve středu pole a většina akci na obou stranách končila u obou šestnáctek. Klatovy měly největší možnost po půl hodině, kdy hlavičkoval těsně vedle Krejčí.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu, domácí byli o něco nebezpečnější, častěji se dostávali před Rojíkovu branku. Hosté se po hodině hry začali osmělovat, ale jejich snahu přibrzdil v 65. minutě Krejčí, který za zbytečný faul na brankáře Hňupa viděl druhou žlutou a zamířil předčasně do sprch.

Záchranářský souboj gradoval v závěru. Novák se na půlce zbavil stahovačkou kapitána Mészárose, poslal přesný centr na nabíhajícího Wagnera, který v pádu na hranici vápna ještě stačil posunout míč na Tomáše Taubera a ten do prázdné branky pohodlně zvýšil na 2:0. V 90. minutě Klatovy povedenou ranou ze vzduchu od Tomáše Jůdy sice snížily a zdramatizovaly poslední minuty, ale víc už toho na krumlovské stadionu nestihly.

Tři cenné body brali slavojáci. „Začali jsme aktivně, a to znamenalo i penaltu v náš prospěch. Jenže soupeři pořád posílal dlouhé balony za naši obranu i do vápna. S tím se stále nějak neumíme pořádně srovnávat. I tak jsme byli nebezpečnější a druhý gól jsme přidali po dobrém přenesení hry. A když jsem předtím upozornil na to, že nám nevychází odvracení těchhle nebezpečných situací, tak jsme z toho i inkasovali. Nedokážeme správně reagovat na odražené balony. A v útoku musíme přidat u předfinální fáze,“ uvedl Václav Domin, který si v pátek zahrál za krumlovské béčko proti svému dlouholetému parťákovi z N. Vsi Jiřímu Anderlemu (56).

Svým svěřencům v 55 letech předvedl, jak se střílí góly. „Proti Nové Vsi si vždycky rád zahraju. Pokecali jsme s Jirkou Anderlem, i když ten jeho mladej nám dal gól,“ řekl Domin k výhře 5:1 s N. Vsí-Brholem B v okresním přeboru. Devět minut před koncem se prezentoval povedenou brankou. „Našim mladým jsem ukázal, jak dávat góly nejenom díky rychlosti, ale i chytrostí. Gólman ode mě čekal centr na spoluhráče a odkryl mi půlku branku. To prostě nešlo odmítnout,“ usmíval se nad svou trefou.


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Klatovy 1898 2:1 (1:0)

Branky: 5. Novák (pen.), 83. Tauber - 90. Jůda. Rozhodčí: Kvaček - Fojtík, Vrchota. Delegát: Peteřík. ŽK: 3:5 (Svoboda, Persán, Hňup – Krejčí 2, Janda, Diviš, Pavlovič). ČK: 0:1 (65. Krejčí). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Svoboda, Dudák, Švec – Tůma (66. Sláma), Kroupa, Novák, Persán (82. Mravec) – Wagner (89. Neckář), Tauber. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák