Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trefy Filipa Votavy stály za první jarní porážkou Hluboké

 
pátek, 11. května 2018, 09:17

U Vajgaru se poslední sobotu hrál duel dvou na jaře neporažených týmů a jeho hrdinou se stal domácí záložník Filip Votava. Kanonýr Hradce odstřelil hattrickem Hlubokou, střílel levou i pravou, a podepsal se pod tříbrankové vítězství. V soutěži si šikovný mladíček (19 let) připsal již 17 gólů a my jej za střeleckou pohotovost zvolili Mužem 24. kola KP.

Zápas s Hlubokou dlouho vypadal na remízu, tedy celý první poločas. Bylo až tak obtížné zdolat hlubockou defenzivu?
„Celkem ano. Obrana Hlubové působila velmi kompaktně a důsledně, ale i přesto jsme si v prvním poločase vytvořili dvě, možná tři nadějné šance na vstřelení branky. Bohužel zůstaly nevyužité.“

Nebo jste vy přemýšlel nad taktickým plánem jak to zařídit? Vydařilo se to hned po začátku. Prověřil jste svoji pravačku i levačku, obě byly přesné. Každý z gólů padl jinak. Ale jak lze předpokládat u halva, ani jedna z nohou problémy nedělá. Máte určitě i útočné touhy. Přibližte nám, prosím, průběh úspěšných akcí.
„Taktický záměr byl dát co nejdřív branku, abychom se uklidnili, a to se povedlo. První branka padla po autovém vhazování. Z lajny jsem si pustil míč do středu hřiště, na vápně jsem udělal kličku obránci a z mírného úhlu jsem prostřelil brankáře.
Druhý gól vzniknul tak, že jsem dostal delší přihrávku do kraje hřiště. Míč jsem si navedl do středu pole a z vápna jsem míč uklidil pravou nohou ke vzdálenější tyči.
Třetí branka padla opět po delším balonu do lajny. Míč jsem si z úhlu připravil na střelu a levou nohou prostřelil gólmana potřetí.“

Ale i tak jste prý museli hájit náskok až do konce zápasu. I Hluboká dokáže pořád kousat, má sebevědomý kádr. Souhlas?
„Hluboká má velmi kvalitní kádr a chce se prezentovat pěkným fotbalem. Na našem hřišti to potvrdili a určitě to pro nás nebyl jednoduchý zápas."

Vedoucí Želeč se vám díky několika klopýtnutím vzdálila a její náskok vzrostl na šest bodů. Jak jste dokázali, boj o postup jste nevzdali.
„O první místo se chceme ještě poprat. Věřím, že to s námi bude mít Želeč ještě složité. Důležité je, soustředit na naše výkony a nespoléhat na ostatní.“

Ostatně i vás ten vydařený hattrick bude něco stát. Víte už kolik? A kdopak nastaví dlaň? Jste kamarádi nebo v tomhle případě spíš obchodní partneři. Ti občas bývají nesmiřitelní.
V kabině máme přesně stanovený ceník. Kolik stojí hattrick, ale nevím. Týmovou kasu má na starost Tomáš Beránek, který je nesmlouvavý. Maximálně mi dá ještě nějakou kamarádskou přirážku.“

Zvlášť když jste dokázal dát tři góly během pár minutek. To je spíš hokejový průběh utkání. Ostatně, i tenhle sport jste provozoval? A co říkáte výkonům a výsledkům našich chlapců v Dánsku?
Hokej hraji pouze v zimě na rybníce, a tam určitě nepatřím k tahounům mužstva. Na MS bych přál našemu týmu úspěch, ale předvedené výkony, a ani výsledky, tomu zatím nenasvědčují.“

Vy pronásledujete Želeč a váš příští soupeř, Čimelice zase vás. A zrovna k ní v sobotu zavítáte. I ta umí být nepříjemná. Odstrčíte je od sebe? Vy osobně zřejmě budete pod dohledem.
„Na hřišti Čimelic se nám dlouhodobě nedaří, tak bychom rádi toto prokletí v sobotu prolomili. Čimelice mají kvalitní tým, ale pokud zopakujeme výkon jako proti Hlukové, mohli bychom zvítězit. My nemáme hru postavenou na výkonech jednotlivců, ale na hře celého týmu. Takže pokud se Čimelice soustředí jenom na mě, moji spoluhráči toho jistě využijí.“

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák