Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Veselý ukončil Blažkovu neprůstřelnost, táborská exhibice

 
čtvrtek, 10. května 2018, 23:43

Skvělý debut mladíka Vladislava Vanýska mezi tyčemi Milevska v Katovicích, dvouciferná kanonáda béčka Táborska s posledními Dačicemi vyústila ve skóre 14:1 a devítiminutový hattrick hradeckého Filipa Votavy proti Hluboké – to jsou hlavní události uplynulého kola krajského přeboru.

Želečský gólman držel čisté konto dlouhých 597 minut. Pak si postavil míč k zahrání trestného kopu dražický matador a hrající předseda Miloš Veselý a nechytatelně poslal míč vzduchem podél zdi do sítě. Dražicím ale vyrovnávací gól na body v derby nestačil a stále čekají na první vítězství v jarní části.

Táborská rezerva s osmi pendly v sestavě si náležitě zastřílela s Dačicemi. Centropen chtěl hrát na Soukeníku otevřenou partii a to se mu krutě vymstilo. Prvních 25 minut se držel, prohrával jen 0:1, ale pak se rozjela gólová mašino naplno. Střelcem zápasu byl se čtyřmi zásahy Zdeněk Linhart a to ještě řadu dalších šancí neproměnil. Dvakrát se prosadil krajní bek Václav Dudl, nejvíce se dařilo Pavlu Vandasovi. „Naše vítězství je hodně vysoké, ale mohlo být i vyšší. Ale jsem rád, že to klukům konečně začalo střílet,“ komentoval rekordní výhru kouč FCT Zdeněk Koukal. 

Filip Votava byl ústřední postavou duelu dvou neporažených mužstev J. Hradce a Hluboké. Po bezgólové první půli si vzal třikrát slovo krajní záložník domácích a za pouhých devět minut nastřílel hattrick! Co to bude 17gólového šutéra stát? „V kabině máme přesně stanovený ceník. Kolik stojí hattrick, nevím. Týmovou kasu má na starost Tomáš Beránek, který je nesmlouvavý. Maximálně mi dá ještě nějakou kamarádskou přirážku,“ smál se Filip Votava, jehož jsme zvolili Mužem 24. kola.

O místo v ideální sestavě si řekli rudolfovský špílmachr Radim Pouzar, na němž nebyla znát únava z návratu ze Španělska (společně s Prokešem a Vejvarem). David Pavličko otevřel skóre derby v Dražicích, kde želečský lídr neklopýtl. Václav Hegenbart dřel v útoku Čimelic při výhře v Olešníku, kde se dařilo Martinu Šahajdovi a dalším obráncům. Naopak citelně scházel nejlepší kanonýr soutěže Lukáš Dudek.

Na horké katovické půdě si při absenci Pavla Dvořáka odbyl úspěšnou premiéru milevský brankář Vladislav Vanýsek (20 let). „V brance dostal příležitost mladý Vanýsek z B-mužstva a odchytal dobrý zápas,“ poznamenal lodivod vzduchotechniků Miroslav Strnad, jemuž chybělo pět hráčů základní sestavy.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 23 – Lukáš Dudek (Olešník), 19 – Michal Brůžek (Želeč), 18 – Jaromír Vorel (Protivín), 17 – Filip Votava (J. Hradec), 16 – Radek Novotný (Želeč), 15 - Martin Toman (J. Hradec), 14 - Tomáš Tauber (Hluboká), Stanislav Pacholík (N. Včelnice), 13 – Michal Požárek (Katovice), Jaroslav Bosnyak (Želeč), Vladimír Uher (Katovice), 12 – Pavel Hájek (Hluboká), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), Jakub Říský (Osek), 10 - Václav Hegenbart (Čimelice), Martin Průcha (Třeboň)


Ideální sestava 24. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Vladislav Vanýsek (Milevsko/1)

David Pavličko (Želeč/1), Martin Šahajda (Olešník/3), Václav Dudl (Táborsko B/1)

Pavel Vandas (Táborsko B/1), Lubomír Šlapanský (N. Včelnice/1), Miloš Veselý (Dražice/2), Radim Pouzar (Rudolfov/6), Filip Votava (J. Hradec/6)

Zdeněk Linhart (Táborsko B/2), Václav Hegenbart (Čimelice/5)


Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Dražice