Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: jihočeské celky stále obchází sestupový strašák

 
čtvrtek, 10. května 2018, 10:40

Do konce divizní sezony zbývá už jen šest zápasů a jihočeské celky se stále ne a ne vymanit ze sestupových vod. Doma konečně vyhrál Jankov, když dal ve druhé půli během 30 minut pět gólů. Venku trio Soběslav, Roudné a Č. Krumlov, který dlouho vzdoroval druhé Aritmě, nebodovalo a pohled na tabulku naskýtá otázku, koho by mohli Jihočeši dostat pod sebe? Z nahuštěného pole vychází Dobříš, Přeštice a již odepsaný Petřín.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 24. KOLE DIVIZE A  


SK Aritma Praha – FK Slavoj Č. Krumlov 4:3 (2:1)

Branky: 30. a 71. Rybka, 7. Glasnovič, 63. Beneš – 15. a 52. Tauber, 48. Wagner. Rozhodčí: Jati - Tvrdík, Šmat. Delegát: Beneš. ŽK: 5:2 (Svoboda, Wagner). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele (15. Švec), Dudák, Svoboda (63. Neckář) – Sláma (85. Strapek), Kroupa, Novák, Mravec (63. Tůma) – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Je to škoda. Minimálně bod jsme si zasloužili. Dáme venku tři góly, ale na body to nestačí, protože uděláme v obraně tři hrubé chyby, které soupeř samozřejmě využil. Favorita jsme potrápili až do konce. V závěru mohl vyrovnat Tůma, ale velkou šanci neproměnil.  Za předvedený výkon musím pochválit všechny kluky. A to se nám už na začátku zranil Kabele a nedohrál ani Mravec.“


TJ Přeštice – Malše Roudné 4:1 (2:0)

Branky: 24., 44. (pen.) a 89. (pen.) Zdeněk, 64. Milota – 66. Vlk. Rozhodčí: Lafek - Krejsa, Švagr. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:2 (O. Otepka, Tušer). Diváků: 130.

Roudné: Hřebejk – Maršík (57. Růžička), M. Otepka, Holub, Lerch – Zeman (57. Vlk), O. Otepka, Tušer, Hála, Vávra (57. Solomakha) – Píša (69. Samek). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale počáteční tlak jsme nedokázali zúročit brankou. O výsledek nás opět připravily individuální chyby. Prožíváme další výsledkové zklamání. Musíme se zmobilizovat a poslední třetinu soutěže dohrát důstojně. Ve hře je 18 bodů a je jenom na nás, aby divize zůstala v Roudném i pro příští sezonu!“


SK Klatovy 1898 - FK Spartak Soběslav 2:0 (2:0)

Branky: 24. Lukeš, 29. Krejčí. Rozhodčí: Nehasil – Štěrba, Aubrecht. Delegát: Kabyl. ŽK: 1:1 (Požárek -  Žalda). Diváků: 210.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada – Žalda (90. Wimmer), Nohava, Bouchal, Vaněk – Uličný (72. Šmídmajer) – Dvořák.  Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: Uličný

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Podle mě jsme odehráli v Klatovech solidní zápas. Bohužel  jsme opět nezvládli některé situace, hlavně na začátku zápasu. Dostali jsme dva góly a to se v takovém zápase těžko dohání. Při troše štěstí jsme mohli bod odvést, na druhé straně dostat třeba pětigólový příděl. Příští dva zápasy budou pro nás klíčové pro udržení soutěži.“


SK Jankov - MFK Dobříš 6:2 (1:1)

Branky: 29. a 71. Mensah, 53. a 83. Šebelka, 63. Bürger, 73. Mužík - 45. a 50 (pen.) J. Šrain. Rozhodčí: Braun - Kvaček, Brychta. Delegát: Ploc. ŽK: 2:3 (Fajtl, Šebelka - Krůta, Puchmajer, J. Šrain). ČK: 0:1 (42. V. Šrain). Diváků: 268.

Jankov: Pavelec - Fajtl (84. Jirkovský), Lošek, Honner, Zajíc - Bürger, Maršán (84. Rytíř), Sedlic, Mužík (78. Kočer) - Mensah (80. Kasík), Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Maršán

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Přestože výsledek utkání vypadá jasně, tak se vůbec nerodil lehce. My jsme samozřejmě věděli, že pokud chceme bojovat o záchranu v dalších kolech, tak tento zápas musíme zvládnout. Tomu jsme přizpůsobili naše rozestavení i taktiku. Soupeř hrozil zejména ze standardních situací, v kterých se nám těžko bránilo Talůžka. Do vedení jsme se ale po dohraném rohu dostali my. Bohužel pro nás těsně před odchodem do šaten soupeř srovnal z trestného kopu. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře a místo abychom převzali iniciativu, tak jsme inkasovali z pokutového kopu. Velmi si cením toho, že jsme následně zápas nepoložili a naopak se zvedli a kolektivním výkonem dokázali zápas pěti góly otočit. Z tohoto pohledu zasloužené vítězství.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Senco Doubravka 1:3 (0:3), 61. Vohrna - 13. Künstner (pen.), 14. a 37. Ungr.
FC Slavia Karlovy Vary - FK Hořovicko 4:1 (2:1), 13. a 22. Geňo, 49. Psohlavec, 84. Maňák - 15. Doležal.
TJ Tatran Sedlčany - FC Viktoria Mariánské Lázně 3:2 (1:1), 43. Kdolský, 47. a 90. Lípa - 6. Drahorád, 65. Kravar.
SK Rakovník - FK Olympie Březová 2:1 (1:1), 10. Červený, 54. Severin - 9. Bereczký.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza