Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 24. kole KP

 
středa, 9. května 2018, 17:49

Čtyřiadvacáté kolo KP vidělo rekordní výhru táborské rezervy nad Dačicemi 14:1. Nečekané tři body veze Nová Včelnice z Protivína. Doma nedokázaly bodovat ani Dražice, Olešník a Katovice, naopak Želeč i J. Hradec byly stoprocentní, a na čele tabulky tak není po víkendu žádná výrazná změna.

Kompletní výsledky 24. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Hluboká n. Vltavou 3:0 (0:0)

Branky: 49., 57. a 58. Votava. Rozhodčí: Hoch - Lovětínský, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:4 (Vachuta, Hájek, Říha, T. Adam). Diváků: 84.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Völfel, Beránek, Šenkýř – Kučera, Beneš (87. Králíček), Koutný, Votava (79. Cettl) – Toman (84. Chalupský), Princ. Trenér Marek Černoch.

Hluboká: Vachuta – Čermín, Turek, Legdan, Říha – Antoš, Rubick, Stráský, Křiváček (68. Čuhaj) – T. Adam, Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Votava, Toman, Beránek – Hájek, Stráský.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Těžký zápas s rozjetou Hlubokou jsme zvládli, ale nebylo to vůbec jednoduché. Hosté bránili velmi disciplinovaně a vyráželi k nebezpečným brejkům. Nám se těžko dostávalo přes jejich formaci. Trpělivým výkonem, který byl po delší době celkem na úrovni, jsme zápas rozhodli, dá se říci, na začátku druhého dějství díky individuálním schopnostem Filipa Votavy, kterého samozřejmě doplnil celý tým.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „První poločas byl ještě vyrovnaný, ale v druhém poločase nás domácí začali přehrávat a zaslouženě vyhráli.“


TJ Dražice - Sokol Želeč 1:3 (1:1)

Branky: 31. Veselý – 16. Pavličko, 50. a 76. Fiala. Rozhodčí: Tupý - Mach, Kroutl. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (M. Stuchlík, Hojdar – Švec, Kukučka). Diváků: 120.

Dražice: Baka – Hořejší, Horka, Hojdar, Böhm (68. Kubásek) – M. Stuchlík (80. Smutný), D. Štecher (46. Valášek), Veselý, Novotný – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Holub (78. Kloc) – Fiala, Švec, Šváb (89. Froněk), Kukučka – Brůžek, Bosnyak (49. Rabiňák). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Veselý, Valášek, Baka – Brůžek, Bosnyak, Kukučka, Šváb, Pavličko

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Ani v dalším domácím utkání jsme nedosáhli na zisk všech bodů. Pravdou je, že proti byl soupeř z nejzdatnějších – vedoucí Želeč. Zápas skončil asi zaslouženým vítězstvím hostů, byli fotbalovější, ale za stavu 1:2, kdy měli naši borci ještě o co hrát, stále žila naděje na zisk alespoň bodíku. Bohužel naše naděje pohřbila nejprve chyba mladšího Stuchlíka při malé domů a vzápětí neodpískaný faul na našeho brankáře, což mělo za následek pojištění výsledku na 1:3. Nedostatečné fotbalové umění nahradili naši hráči bojovností, a proto bylo téměř 75 minut zápasu o co hrát. V dalším kole hrajeme v Nové Včelnici, kde nás čeká první zápas o 6 bodů. Ten druhý sehrajeme o týden později na domácím trávníku proti Dačicím. Uvidíme, kdo získá z těchto duelů nejvíc bodíků.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Dražičtí podali odhodlaný bojovný výkon, což jsme předpokládali a museli jsme být především trpěliví. Domácí, jak již to v těchto zápasech bývá, vyrovnali po jediné střele a tím si vlili dávku sebevědomí do žil. To se nám hned v úvodu druhé půle podařilo opět zmírnit po vstřelení krásné, chtěné branky (nechápu komentář domácího zpravodaje) a zápas jsme již dokázali dovést do vítězného konce.“


FK Olešník - SK SIKO Čimelice 1910 1:2 (0:0)

Branky: 78. D. Votava – 51. Hadáček, 83. Převrátil (pen.). Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Peterka. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Listopad, Hegenbart). Diváků: 150.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, M. Studnička (84. Rys), Šahajda – Šíma, Rožboud, Heller, Vařák – Votava, Tressl (74. Pešek). Trenér Ladislav Táborský.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Hadáček – Nekl, Převrátil (84. T Zelenka), Suchan (70. Rambous), Varhan, Viták – Hegenbart (90. Nosek). Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Šahajda, Kalášek – Hegenbart

Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „Pro mě tohle byl zápas jasně na remízu. Přestože jsme prohráli 1:2, měli jsme tam dvě tutový gólovky, ale úderná síla vepředu nebyla tak kvalitní.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic:Oproti zápasům v Protivíně a doma s Dražicemi se mi od týmu líbilo nasazení a bojovnost. Prvních 15 minut nás Olešník zatlačil, ale bez vážnější šance. My jsme se naopak snažili čekat na rychlé protiútoky. V první půli se hrálo vcelku svižné utkání, které diváky asi úplně nenudilo. V druhé půli nás poslal do vedení Hadáček po dobré přihrávce Varhana. Olešník měl ve druhé půli dvě tutovky, kdy nás podržel brankář Slavík. Na inkasovaný gól se nám povedlo rychle odpovědět a 3 body jsou pro nás při pohledu na tabulku velmi důležité. Podle mě jsme si za předvedený výkon výhru zasloužili.“


SK Otava Katovice - FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:0)

Branky: 49. Svojše, 89. Sedlák. Rozhodčí: Kaštánek - Sebera, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Uher - Alexa). Diváků: 187.

Katovice: Švehla – Rybák (75. Blatský), Horejš, Schánělec, Hromíř – Miklas, Cibulka, Kagui, Rejšek (84. Bláha) – Koutský, Uher. Trenér Roman Malý.

Milevsko: Vanýsek – P. Novotný, Kosobud, Petr, Málek – Sedlák, Marvan, Komárek, Kálal (62. Alexa) – Svojše (81. Mácha), Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Rejšek – Vanýsek, Komárek

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Chyběli nám tři ofenzivní hráči (Repa, Chylík, Zoubek), tak jsme vsadili na pozornou obranu, jejíž složení trenéři trochu obměnili. V prvním poločase se nám to dařilo a vypadalo to na remízový zápas, kde budou oba celky spokojené. Na začátku druhé půle jsme ale dostali opět laciný gól a naše šance na vyrovnání jsme poté zahodili. Takže taková naše jarní klasika. Druhý gól minutu před koncem už nic neřešil.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Do Katovic jsme odjížděli bez hráčů Dvořáka, Bardy, Koutníka, Vakoče a Patáka. V brance dostal příležitost mladý Vanýsek z B-mužstva, který odchytal dobrý zápas. V základu se představil dorostenec Kálal a navrátilec Svojše, autor první branky. Nemyslím si, že samotný zápas přinesl takovou kvalitu jako předchozí mače s Katovicemi, ale přijeli jsme bodovat a odvezli plný počet. Výhra dva nula je podle mne zasloužená. Domácí zlobili ze standardních situací, které jsme ale s přehledem pokryli, a jedinou tutovku zlikvidoval již zmiňovaný Vanýsek. My jsme si vedení pohlídali, a kdybychom zbrkle neřešili situace v přechodové a finální fázi, mohli jsme nějakou branku přidat. V samotném závěru přidal druhý gól Sedlák, když mu přihrál další hráč z B-mužstva Mácha.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Osek 2:0 (2:0)

Branky: 20. Nikl, 40. Novotný. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Dunovský. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (A. Kutner, Šmíd – Hoch, Kuneš). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Mrúz, A. Kutner, Šmíd (89. P. Kutner), Bartáček, Novotný (84. Mrázek) – Irsa (76. Brůžek), Nikl (54. Hladík). Trenér Matěj Pěknice.

Osek: Budoš – Kuneš, Krejčí, Kroupa (83. Vojta), Benda – Tomášek, Mráz, Hoch, Hosnedl (46. Hájek) – Diviš (69. Sýkora), Ježek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Mrúz, A. Kutner, Nikl – Budoš, Kroupa

Matěj Pěknice, trenér Sokola S. Ústí: „Musím klukům poděkovat, že bojovali a vydřeli všechny body. První poločas byl náš a také jsme ho vyhráli. Ale pořád jsme si museli hlídat při standardkách jejich stopera. Ten vysokej chlap nám dělal problémy. Je pravda, že ve druhém poločase nás trochu přimáčkli, ale zvládli jsme to. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Naše sestava doznala díky různým absencím poměrně výrazných změn. Utkání mělo spíše průměrnou úroveň, výrazných šancí poskrovnu. V úvodu se dostal do slušných příležitostí dvakrát Hosnedl, ale jeho zakončení chyběla razance.  V 15. minutě minula Kroupova hlavička po rohu těsně břevno. Domácí otevřeli skóre po rychlé a přímočaré kombinaci na levé straně. Navíc dokázali do poločasu stav navýšit. Po obrátce jsme sice byli aktivnější a měli více ze hry, ale bez gólového efektu.“


FK Protivín – TJ Nová Včelnice 0:2 (0:0)    

Branky: 49. Didek, 60. Pacholík. Rozhodčí: Žemlička - Herzog, Hanes. Delegát: Eibl. ŽK: 1:4 (Zb. Vorel – Petráš, Didek, Jaroš, Blažek). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Vojík, Uhlík, Mikulenka, Hála – Říha, R. Vojta, Zb. Vorel, Fiala – J. Vorel, Zach. Trenér Juraj Kobetič.

N. Včelnice: Holický – Tuček (90. Vokuš), Jaroš, Hulík (65. Hornát), Vaš – Petráš, Blažek (75. Pivko), Šlapanský, Mareš – Didek (80. Nebeský), Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: nikdo – Šlapanský, Pacholík, Mareš

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Na začátku utkání jsme měli pár šancí ke skórování. Hosté disponují rychlými hráči, ale naopak jsme měli prostor pro naši kombinaci. Nenacházíme se úplně v komfortní zóně, chybí nám klid. Hosté v druhé půli využili naše na jaře už tradiční chyby v rozehrávce, a svoji rychlost využili ke vstřelení branek, které znamenaly naši další porážku. Pokusíme se s tím něco udělat, ještě nám zůstává dost kol, abychom napravili náš obrázek.“

Luboš Cypra, předseda Nové Včelnice: „První poločas nabídl vyrovnaný fotbal, domácí začali o něco aktivněji a vypracovali si dvě šance, které jsme přežili a postupně hru vyrovnali a šance přišly i na naší straně. V závěru poločasu šel Pacholík sám na branku, ale řešil to špatně a trefil pouze gólmana a míč skončil těsně vedle. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a ve 49. minutě nastartoval Šlapanský výbornou přihrávkou Pacholíka, který se tentokrát neunáhlil a předložil míč před prázdnou branku Didkovi, který už neměl problém dát gól. Ten nás uklidnil a předváděli jsme dobrý fotbal. V 60. minutě vybojoval ve středu hřiště míč Šlapanský, předal ho Pacholíkovi, který si položil gólmana a zvyšoval na 2:0. Po druhém gólu jsme už hru bez větších problémů kontrolovali do konce zápasu a domácí do žádné větší šance nepustili. Za výkon zaslouží pochvalu celé mužstvo, kdybych však měl někoho vyzdvihnout, tak byl to byl Lubomír Šlapanský, který hrál výborně.“


FC MAS Táborsko B - Centropen Dačice 14:1 (5:0)

Branky: 28., 65., 70. a 85. Linhart, 5. a 55. Valenta, 26. a 86. Dudl, 30. (pen.) a 86. Blecha, 32. a 68. Vandas, 51. Točík (vlastní), 64. Souček – 75. Jindra. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Sebera. Delegát: M. Urban. Bez karet. Diváků: 50.

Táborsko B: Novák – Moudrý (77. Kubín), Škarda, Ngimbi, Dudl – Vandas (86. Cais), Peterka, Blecha, Souček – Valenta, Linhart. Trenér Zdeněk Koukal.

Dačice: Zejda – Křivánek (49. Jelínek), Celý, Kněžínek, Mašát – Janák, Jindra, Točík, Šimánek, Máša – Smejkal. Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: celý tým, Vandas – Jindra

Zdeněk Koukal, trenér Táborska B: „Naše vítězství je hodně vysoké, ale mohlo být i vyšší. Ale jsem rád, že to klukům konečně začalo střílet. Herně jsme na tom byli dobře i předtím, jenže pořád chyběla ta předfinální a finální fáze. Snad už to i příště bude lepší. Kluci šlapali celý zápas.“

Dušan Lovětínský, trenér Dačic: „Dostali jsme pořádnou nakládačku, co jiného říct… Táborsko postavilo osm hráčů s ligovou smlouvou, z toho dva ze základu áčka, a ti nás vůbec nešetřili. Oni si zatrénovali, my působili jako kuželky. A výsledek mohl být ještě výraznější, protože soupeř měl další velké možnosti.“


Jiskra Třeboň - SK Rudolfov 1:1 (1:0)

Branky: 29. Pučejdl – 91. Baščevan. Rozhodčí: Koranda - Jarolím, Krčín. Delegát: Brož. ŽK: 4:3 (Skála, Matoušek, Holzepl, Průcha – Syrovátka, Šindelář, Pouzar). Diváků: 300.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, P. Tůma – Matoušek (79. T. Tůma), Koktavý, Kodras, Pancíř (61. Franěk) – Průcha (89. Veselý), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Rudolfov: Pícha – Prokeš (70. Tyrpák), Jasenský, Novotný, Ryneš (82. Hajný) – Gerstner, Šindelář, Syrovátka, Kuna – Pouzar, Vejvar (46. Baščevan). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Skála – celý tým, Pouzar

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Rudolfov má velmi zkušené mužstvo, i přesto jsme byli v prvním poločase lepším a nebezpečnějším týmem, soupeře jsme nepustili důslednou hrou k jeho typické kombinační hře - hrozil pouze po standardkách a ty jsme ubránili. Bohužel jsme však z několika příležitostí vstřelili pouze jedinou branku. Ve druhé polovině utkání jsme ustoupili od důsledného napadání a soupeř nás přehrával, jeho příležitosti jsme přečkali bez úhony. Zápas mohl v 80. minutě rozhodnout po brejkové akci Průcha, ale nezpracoval si míč ve stoprocentní šanci. Trest pro nás přišel v devadesáté minutě po hrubé chybě naší defenzívy, kdy soupeř vyrovnal. Popravdě řečeno zaslouženě, protože si to za hru ve druhém poločase zasloužil. Remíza odpovídá průběhu zápasu.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Dá se říct, že to byl zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první patřil domácím, my jsme se dostali do hry zhruba po 35. minutě a od té doby jsme si měli převahu a začali Třeboň přehrávat. Vytvořili jsme si několik šancí, ale dobře chytajícího Skálu jsme překonali až v nastavení, kdy byl u míče dřív než obránci Baščevan a podél brankáře zaslouženě vyrovnal. Musím hráče pochválit, jak k zápasu přistoupili. Teď bude potřeba na předvedený výkon navázat v domácím střetnutí se Sokolem S. Ústí.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama